Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 18, 2011

Surprise Birthday Celebration A.K.A Piknik @ Miami Beach

haha..jeng3!!! based on entry NI, NI & NI. harap2 entry hari ni ialah entry penamat cite weekend aku minggu lepas..

So, lepas je makan2 @ Kapitan, kami pun bergerak ke Miami Beach.. spt yg dirancang, kami ber4 iaitu aku, Anida, Titin & Shud mmg dh tau dh apa rancangan selepas tu, kecuali Kak Ina & Wina je yg tak tau.. secara umumnya gitau nk picnik2 kt Miami Beach jela.. tp dorang tak tau yg ada surprise besday party utk dorang.. takpe2.. rahsia ttp kena simpan kan??

Kami yg menaiki 4 buah kereta masing2 menuju ke tmpat yg dituju tp janji utk berjumpa kt Masjid Terapung di area Tanjung Bungah dulu.. then bertolak ke Miami Beach.. wlupun jarak antara Masjid Terapung dgn Pantai Miami tak jauh pun.. tp of kos la nk gerak serentak kan.. kang tak tau lak tmpat mana nk picnic sepanjang Pantai miami tu..

so, lyn sket pics gedik santai kt Masjid terapung.. ekceli aku pun belum penah sampai lg Masjid Terapung ni.. tp hari tu aku tak dpt nk foto gedik coz irfan tido.. heheh.. kan dari Kapitan lg dia dh ngantuk2.. So, lyn jela pic dorang yg lain ye!!

sebagai bukti aku tak dpt fotogedik, ni pic nya... tgh dok tukar irfan kasi tido kt seat belakang..

sama nasib mcm aku jugak.. Puan Anida jugak tak dpt kuar dari kereta utk berfotogedik coz anak dara dia, Sofea jugak tgh tido..
cmtu la ada anak kecik kan??

biarla mereka je yg posing..

Flying kiss from Titin, Kak Ina & Shu

mereka dengan trade mark Kak Ina..

Wina & Shu

kecik je mereka sbb nk bg npk gambar menara masjid


Shu & titin

Kak Ina & Achik

titin, Kak ina & Shu with background penempatan semula mangsa2 tsunami

ok2.. dh2 fotogedik sket2 dh la.. jom sambung kt Pantai Miami lak k!!
kami sume bergerak ke destinasi yg dituju.. kejap je smpai tak smpai 5 minit aku rasa..
jom tgk pics.. aku bercerita sekali dgn gambar k!!

kt tmpat parking.. tgk tu! sempat lg ok!!

sesampainya kami di Pantai n mencari port terbaikk..

lepas je letak barang2 kt atas tikar.. kami sume kecuali 2 org besday girl cpt2 sembunyi belakang pokok utk buat surprise .. nsb baik dorang tak perasan tau..

surpriseeee!!! sambil menyanyikan lagu happy besday to you...
happy besday to kak ina & wina.. happy besday to you...

mereka terkejut ok!!

ha.. besday girl wajib pakai crown ok!!

ni besday girl si wina, jugak lengkap bercrown..

Kak ina & Wina, the birthday girl

aku kasi zoom ini kek ya!! cntik & sedap sgt!!!

sambil2 cite pasal besday, nk jugak aku selitkan gambar anak teruna aku yg baru bgn tido ni.. hehehe.. mula2.. mcm blurr jee..

bukti irfan blurrr.. tgk pasir pantai mcm heran.. almaklumlah jarang ke pantai..heheh
tp blurr jap je.. lps tu u alls nk tau apa?? tgk gambar bawah..

>

>

>

>

terus aktif berjalan.. tak leh jumpa tmpat luas sket.. mesti nk jalan.. seminit pun tak dok diam..

bukti irfan ngantuk.. aksi menenyeh mata..


ok2.. sudah2 la cite pasal irfan..cite pasal besday party k!! sume org dikehendaki memakai mask..nk tgk rupa2 kami yg pki mask?? jom..

aku, shu, tin dh ready.. mana anida??

anida said " saya di sini!!"

ok.. kaum lelaki pulak kena pakai mask berhidung.. ha camnt tu mask berhidung, jom tgk pics..

camni..

irfan takut papanya pakai mask tu..

tgk tu.. nk ngis..

hahaha.. irfan takut

nangis dh pun.. eh.. apsal tgn irfan lindung muka mama..huhu

time ni dh lama sket.. tu pun tak nk bergambar pun coz takut..



kek yg telah dipotong

shu n tin yg happening!!

tikah & shu


kami ramai2..

makan time!!! nyummy!


adoii..rasanya takat ini dulu la ye.. niat di hati nk abiskan..tp tak daya la.. pening nk choose gambar.. gambar byk sgt hasil dari camera2 kami ni.. lgpun ni pun dh cukup pjg kot..
So, nk tgk kami berjimba lg.. tunggu next entry ya!!!
~Chowss~


** gambar byk, klu korang nk tgk lebih lg tgk dlm fb la ye?? aku ni nk termuntah2 dh rasa nk choose pics.. aku letak mana yg perlu je la..

6 comments:

mY soUL said...

HAI...SALAM PERKENALAN
RERAJIN LA SINGGAH KAT UMA KECHIL SYA

Nur Irfan Juezrie said...

hye, salam kenal..
insyaAllah.. thanks ya!

-aNida OtHmaN- said...

pertemuan yg takleh di lupaa...
terbaikk woOO
nanti kita p bekelah lagik naa
makan sambai belcan, ulam-ulam, kuah asam peDaih..fuhhhh

Nur Irfan Juezrie said...

nak2!!!!nida masak ek?? ju bawak ulam jee.. huhu..

Mak Izz said...

cantik... masjid terapung tuh :P

party yg sungguh happening!!!

Nur Irfan Juezrie said...

mak izz : a'a..cntik masjid tu.. ju pun 1st time smpai.. hehehe.. party mmg happening abis.. balik abis sakit2 badan..huhu