Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 12, 2014

Lagi testimoni nurich lactolite

Assalamualaikum wbt..

Lagi testimoni nurich lactolite..
Syg usus n perut anda? Do wassup/sms me 0194422905.

Harga murah menanti anda.. promosi syawal masih on.. apa tgu lagi??,

Friday, August 8, 2014

promosi syawal nurich lactolite n lagi testimoni

Assalamualaikum wbt..

Promosi syawal!! Anda risau makan banyak selepas bulan puasa? Perlu hadiri byk open house? Jgn bimbang sebab lactolite bole membantu anda. Makan lebih penghadaman pun haruslah baik.. harga runtuh syawal. Harga jualan rm158.. harga ahli rm135.. utk promo syawal ni bukan rm158, bukan rm135 tapi hanya rm100 exclude postage rm6. Cpt2 sebelum terlambat..

Berminat? Boleh wassup/we chat / sms @ 0194422905. Cepat2.. harga runtuh ni.. rm100 mana nak dpt kan?

Lagi 1 testimoni dr pengguna lactolite..

Monday, June 30, 2014

Salam ramadhan.. my 1st baked potato..

Assalamualaikum..

Di hari ke2 berpuasa.. salam ramadhan utk semua. Semoga ibadah puasa kita dan amalan2 lain dpt ditingkatkan pada tahun ni..

Alhamdulillah.. dapat berpuasa pada semalam, hari pertama puasa.. hari pertama puasa jatuh hari ahad so mood main masak2 mmg ada la..

Just nak share my 1st trial of bakes potato..punya teringin nak makan sampai 1st trial pun masa bulan posa.. sgt la xbest sbb xleh rasa..

Wednesday, May 7, 2014

Only irfan..

Assalamualaikum..

Macam nak gelak je dulu bila nk tulis entry ni.. gabungan mantap.. traditional n moden.. irfan makan keropok lekor dgn mayonis.. haha.. kelakar kan??

Slu kalau goreng fries or nugget di umah.. aku akan letak sos cili n mayo la.. irfan plak, sos warna merah je dia kata pedas la xkira sos cili ke sos tomato.. n dia anggap mayo as a sos putih tu xpedas la.. tu pasal bila we all makan kopok lekor kami mkn dgn sos dia mkn dgn mayonis..

So tula alkisahnya.. stay tuned ye utk cite2 menarik ttg life aku.. n hutang cite legoland..

Finally.. dapat jugak..

Assalamualaikum..

Apa yg dapat tu? Hehe.. ;).

Bila ntah aku ada post kt fb pasal sapa2 kat mana jual tau tikar/carpet yg corak jalan raya. Sbbnya anak teruna aku tu mmg obses abis dgn cars, jalan raya, traffic light, buildings kan...

So, dia akan main cmne tau? Bricks dia akan suruh aku double sided kan ikut citarasa dia.. then lekatkan oada lantai.. so dia akan lekatkan smpai full aku pnya hall yg comel tu.. so aku rimas.. kdg2 jalan terpijak2 benda alah dia. Dh patah nangis marahkan aku or sapa2 yg pijak.. haha.. yg lebih menyayat hati.. dia conteng buat jalan raya dgn marker pen atas carpet mickey mouse n tikar mengkuang aku tu.. hahah.. terus rs nk histeria.. (terlupa nak ambik gambar)

Then.. 1 hari aku ternampak tikar bentuk jalan raya tu masa bff aku rara ambil gambar umah dia.. aku mtk dia capture gambar tikar tu.. n yess.. aku dh jumpa jalan penyelesaiannya.. aku tnya rara mana dia beli.. dia kata kt mydin je. Hati ku berbunga2 keriangan.. n harga pn mampu milik.. rara kata around rm20++. Ok!!. Aku mula atur strategy utk mtk dia tlg belikan.. mlgnya dia kena ikut asben dia outstation ke bintulu.. n skg dia masih di sana. So dia xsempat lg nk usha kt mydin seremban. Nape aku suruh dia ushakan? Nape aku xcari sendiri di mydin penang.??

Aku mmg slu gak tgk area2 carpet.  N mmg xde pun.. so tu pasal aku nk nyusahkan dia sikit.. hahaha (jahat).. sbbkan perasaan xsabar aku.. aku post kt fb.. mana la tau kot2 dlm byk2 friend aku kt fb depa tau mana ada jual.. xkisah la on9 ke x..

So.. dr situ baru aku tau ikea n mr diy pn ada jual.. so tibala hari yg dinanti..

Sabtu 2 mgu lepas, ada kwn aku ke tesco extra sbrg jaya.. n aku tau tesco tu ada kedai mr diy. Aku mtk dia tlg tgkkan.. n if ada tlg belikan.. nsb baik ada.. so beli la 1.. hrga rm25.. tp tikar tu more kepada dam la.. track jalan ry xbyk.. aku decide beli jela dr xde lgsg.. nk p ikea mmg xtau la bila nk sampai.. n kawan aku kt kl ckp skg stok kt ikea carpet tu dh xde.. so harapan agak tipis la nk dpt carpet ikea..

Ptg sabtu tu jugak, dala grup wassup cousin2 belah asben ada gitau depa p ikea. Apa lagi.. aku mtk la depa tlg tgkkan.. klau2 ada.. sekali mmg ada!!!.. haha.. time aku rasa mcm nk p ikea sendiri.. hahaha.. tp aku cuba kawal nafsu gila aku tu. Aku suruh depa snap pic n tgk harga... n selepas pertimbangan dibuat.. aku suruh depa beli dgn harga rm49.90. So dah jauh, kena la pos.. n smlm dh sampai.. so.. jom tgk.. hahaha..

Wednesday, April 23, 2014

Irfan's 5th Birthday Trip Johor-Legoland _Part 2 (Pre-Enter Legoland)

Assalamualaikum..

5 April 2014 (Sabtu)

Bertemu kembali.  terpaksa buat entry pre enter legoland sebab gambar amatla banyak dan sume aku rasa nak share.  kami ke waterpark legoland hari sabtu sebab auntie pun nak ikut jugak. kan waterpark baru buka pada Oktober 2013, so aunty tak penah lagi ke waterpark. n aunty dah penah masuk theme park dah 5x (dorang buat annual pas-senang untuk orang johor). oleh kerana aunty n family dah tak nak join ke theme park, so kami decide utk ke water park dulu la pada hari sabtu memandangkan hari sabtu sekolah di johor cuti. patutnya uncle pun join juga ke water park, tapi last minit tak dapat ikut sebab kena kerja.. so, aunty & 2 anak beliau (izudin & maisara) je join kami. 

So, pagi tu kami gerak dalam kul 9.30 pagi dari rumah. cuaca mendung2 redup, just nice utk berendam dalam air kan? sampai kt legoland lebih kurang jam 10.30 pagi. plus minus salah jalan terpaksa ikut jalan highway so agak jauh.. 

aku beli tiket water park tru online harga RM105 adult with 20% less & RM85 kid with 20% less. so, aku just bayar RM84 for adult n RM68 for kids.. total kami 3 beranak is RM236. boleh visit website legoland itself untuk korang explore dan survey harga tiket. oh ya! just for sharing.. kalau beli walk in kat kaunter, adult RM95 dan kids RM75 tapi with rm10 food voucher.. aku rasa ok jugak harga ni sebab dah termasuk food voucher. n food voucher dia unlimited nak beli apa pun boleh kalau kurang boleh tambah dgn cash.

jom .. biar gambar berbicara.. 

= photo 20140405_103548_zpsbea5140a.jpg
dari parking kena lalu medini mall dulu.. 
 photo 20140405_103814_zpsaa6d46ff.jpg
posing kat Briyanis
 photo 20140405_103835_zps70eb2577.jpg
teruskan perjalanan.. sementara nak sampai ke entrance legoland pun berapa banyak pit stop pun xtau la..
 photo 20140405_104312_zpsa2d119fd.jpg
dari jauh dah nampak dahhh.. excited giler budak kecik tu.. he was keep saying "legoland!legoland!".. "
mama said : ye nak, ye nak .. legoland.."
 photo 20140405_104110_zps63896015.jpg

 photo 20140405_104239_zps399989b6.jpg
 irfan & kak sara.. 
 photo 20140405_104217_zps1c21f01a.jpg
irfan dah eksaited abis tak sabar nak mandi manda.. 
 photo 20140405_104709_zps012b8f08.jpg
bermonopod dulu... 
 photo 20140405_105004_zps4d222c0e.jpg
gambar family.. wajib! sebagai kenangan
 photo 20140405_105213_zps1dfdc495.jpg
kami ramai2 without hubby
 photo IMG_0344_zps67b71142.jpg
colorful
 photo 20140405_105126_zps13521498.jpg
legoland hotel 
 photo 20140405_105324_zpsfcab516c.jpg
irfan, izudin, maisara
 photo IMG_0343_zpsf4934e49.jpg
aku pun nak jugakkk ..:P
 photo IMG_0345_zps9a603887.jpg
beli tiket??
 photo IMG_0346_zpsf6f6834c.jpg
entrance hotel legoland sebelah belakang..
 photo IMG_0347_zps6ab70fc7.jpg
jom ke water park 
 photo IMG_0348_zpsf6b5276b.jpg
peace!!
 photo 20140405_105636_zps5f9d80dd.jpg
dah nampak dahh.. mode tak sabar.. 
 photo C360_2014-04-05-10-57-49-487_zps414e4160.jpg
kadang2.. gambar berdua haruslah kena ada.. 
 photo IMG_0349_zps6938801b.jpg
depan hotel.. 

 photo IMG_0356_zps9adfe98a.jpg
mana2 jumpa replika mesti la tak ketinggalan nak bergambar

 photo IMG_0354_zpsdf63403e.jpg
jom masuk!!
ok.. pre enter water park legoland korang dah tengok kan?? so, apa lagi tunggu next entry ye untuk tengok gambar2 dalam water park pulak!

stay tuned!

Tuesday, April 22, 2014

Lagi testimoni nurich lactolite..

Assalamualaikum..

Kita stop kejap cite legoland ye.. masih mwncari mood nak tulis cite legoland. So today nak share 1 lg testimoni customer lactolite saya..

So, sapa2 yg syg akan perut comel anda boleh consume lactolite.. special price menanti anda.. xdpt di mana2.. do pm me tru fb-Juliana Jaafar.. or wassup/call/sms/we chat/viber/ line/ kakaotalk me at 0194422905.

Thanks..