Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 23, 2014

Irfan's 5th Birthday Trip Johor-Legoland _Part 2 (Pre-Enter Legoland)

Assalamualaikum..

5 April 2014 (Sabtu)

Bertemu kembali.  terpaksa buat entry pre enter legoland sebab gambar amatla banyak dan sume aku rasa nak share.  kami ke waterpark legoland hari sabtu sebab auntie pun nak ikut jugak. kan waterpark baru buka pada Oktober 2013, so aunty tak penah lagi ke waterpark. n aunty dah penah masuk theme park dah 5x (dorang buat annual pas-senang untuk orang johor). oleh kerana aunty n family dah tak nak join ke theme park, so kami decide utk ke water park dulu la pada hari sabtu memandangkan hari sabtu sekolah di johor cuti. patutnya uncle pun join juga ke water park, tapi last minit tak dapat ikut sebab kena kerja.. so, aunty & 2 anak beliau (izudin & maisara) je join kami. 

So, pagi tu kami gerak dalam kul 9.30 pagi dari rumah. cuaca mendung2 redup, just nice utk berendam dalam air kan? sampai kt legoland lebih kurang jam 10.30 pagi. plus minus salah jalan terpaksa ikut jalan highway so agak jauh.. 

aku beli tiket water park tru online harga RM105 adult with 20% less & RM85 kid with 20% less. so, aku just bayar RM84 for adult n RM68 for kids.. total kami 3 beranak is RM236. boleh visit website legoland itself untuk korang explore dan survey harga tiket. oh ya! just for sharing.. kalau beli walk in kat kaunter, adult RM95 dan kids RM75 tapi with rm10 food voucher.. aku rasa ok jugak harga ni sebab dah termasuk food voucher. n food voucher dia unlimited nak beli apa pun boleh kalau kurang boleh tambah dgn cash.

jom .. biar gambar berbicara.. 

= photo 20140405_103548_zpsbea5140a.jpg
dari parking kena lalu medini mall dulu.. 
 photo 20140405_103814_zpsaa6d46ff.jpg
posing kat Briyanis
 photo 20140405_103835_zps70eb2577.jpg
teruskan perjalanan.. sementara nak sampai ke entrance legoland pun berapa banyak pit stop pun xtau la..
 photo 20140405_104312_zpsa2d119fd.jpg
dari jauh dah nampak dahhh.. excited giler budak kecik tu.. he was keep saying "legoland!legoland!".. "
mama said : ye nak, ye nak .. legoland.."
 photo 20140405_104110_zps63896015.jpg

 photo 20140405_104239_zps399989b6.jpg
 irfan & kak sara.. 
 photo 20140405_104217_zps1c21f01a.jpg
irfan dah eksaited abis tak sabar nak mandi manda.. 
 photo 20140405_104709_zps012b8f08.jpg
bermonopod dulu... 
 photo 20140405_105004_zps4d222c0e.jpg
gambar family.. wajib! sebagai kenangan
 photo 20140405_105213_zps1dfdc495.jpg
kami ramai2 without hubby
 photo IMG_0344_zps67b71142.jpg
colorful
 photo 20140405_105126_zps13521498.jpg
legoland hotel 
 photo 20140405_105324_zpsfcab516c.jpg
irfan, izudin, maisara
 photo IMG_0343_zpsf4934e49.jpg
aku pun nak jugakkk ..:P
 photo IMG_0345_zps9a603887.jpg
beli tiket??
 photo IMG_0346_zpsf6f6834c.jpg
entrance hotel legoland sebelah belakang..
 photo IMG_0347_zps6ab70fc7.jpg
jom ke water park 
 photo IMG_0348_zpsf6b5276b.jpg
peace!!
 photo 20140405_105636_zps5f9d80dd.jpg
dah nampak dahh.. mode tak sabar.. 
 photo C360_2014-04-05-10-57-49-487_zps414e4160.jpg
kadang2.. gambar berdua haruslah kena ada.. 
 photo IMG_0349_zps6938801b.jpg
depan hotel.. 

 photo IMG_0356_zps9adfe98a.jpg
mana2 jumpa replika mesti la tak ketinggalan nak bergambar

 photo IMG_0354_zpsdf63403e.jpg
jom masuk!!
ok.. pre enter water park legoland korang dah tengok kan?? so, apa lagi tunggu next entry ye untuk tengok gambar2 dalam water park pulak!

stay tuned!

Tuesday, April 22, 2014

Lagi testimoni nurich lactolite..

Assalamualaikum..

Kita stop kejap cite legoland ye.. masih mwncari mood nak tulis cite legoland. So today nak share 1 lg testimoni customer lactolite saya..

So, sapa2 yg syg akan perut comel anda boleh consume lactolite.. special price menanti anda.. xdpt di mana2.. do pm me tru fb-Juliana Jaafar.. or wassup/call/sms/we chat/viber/ line/ kakaotalk me at 0194422905.

Thanks..

Wednesday, April 16, 2014

Irfan's 5th Birthday Trip Johor-Legoland _Part 1 (Hari Perjalanan-Dinner @ Restoren Singgah Selalu)

Assalamualaikum..

Seperti selalu, setiap cerita percutian haruslah dititipkan dalam blog ni. untuk tatapan di masa depan agar kenangan tu sentiasa mekar di ingatan.. tudia.. ayat novel ok.. heheh.. So, oleh kerana gambar sangat banyak.. aku just nak story cara yang paling simple. yang penting ringkas & padat..


3 April 2014 (Khamis)

Birthday irfan jatuh pada 3 april 2014 (khamis).  kami decide ke legoland sebab sekali nak ziarah mak sedara hubby kat johor sekaligus merupakan our 2nd trip bersama ke Johor. hubby selalu ler ke Johor sebab dia selalu outstation ke Johor. 

so!. kami gerak hari Khamis tu dari Penang plus minus lebih kurang jam 930 pagi.  930 pagi tu kami berada di atas jambatan ke2 Pulau Pinang. beberapa kali stop kat R&R untuk berhenti breakfast homemade chicken burger dan teruskan perjalanan. kami berhenti lunch di R&R Dengkil dan isi mimyak di R&R Seremban and straight away ke Johor. Perjalanan hari tu sangat best sebab cuaca redup2 mendung.. lepas Seremban smpai ke Johor hujan lebat.. alhamdulillah sampai ke Johor pada jam 7.00 malam.  oh ye! kali ni punya holiday kami stay kat rumah auntie hubby di Taman Johor Jaya landmark near to Aeon Tebrau City.

Sampai di rumah, teruslah rehat dan tido jela.. before tido borak2 dulu.. penat kot almost 9 hours perjalanan Penang-Johor. apa2 pun alhamdulillah dipermudahkan.  last time ke Johor kami naik flight.. 1 jam je.. so macam tak ke Johor pun. .so kali ni betul2 kami ke Johor.. ahaks.. 


4 April 2014 (Jumaat)

Jumaat, cuti umum di Johor.  Hari ni takde apa2 aktiviti n duduk di rumah je.. uncle pun keja Jumaat tu.. oh  ya. baru aku tau, gov sector n sekolah je ambik cuti umum hari Jumaat.. macam bank n private company buka macam biasa hari Jumaat.  So, uncle memang keja la hari jumaat tu n we all takde plan ke mana2.. cuma pas solat Jumaat kami keluar ke Tesco Extra yg dekat sangat dgn rumah auntie. 

malam tu kami dinner kat luar.  plan asal uncle nak bawak kami dinner kat Senibong Seafood tapi sebab uncle balik keje lewat kami tukar tempat ke Restoren Singgah Selalu. selalu tengok dalam tv je.. restoren ni femes.. kali ni dapat jejak kaki.. jom tengok pics.. 

 photo 20140404_210152_zpsc4b9e5af.jpg
Welcome!
 photo 20140404_211502_zps4684dc48.jpg
menu
 photo 1017163_254421358062653_811888313_n_zps47154a02.jpg
me & hubby
 photo 1466037_254419858062803_612235333_n_zps523785ad.jpg
mak uteh n pak uteh.. oh ye.. utk pengetahuan korang, mak uteh ni stay dekat je dgn umah aunty.. selang lorong je.. 
 photo 1797348_254421161396006_2062742772_n_zpsfaf10eb0.jpg
aunty n maisara.. maisara dh tak hirau camera, nampak abc yg maveles tu..
 photo 15171_254421258062663_337771369_n_zpsd9301937.jpg
nazrie n izudin.. men's talking
 photo 1925123_254420918062697_1983375282_n_zpsffe42016.jpg
sedap sangat makanan dia.. mmg patut restoren ni nama singgah selalu.. sure teringat2 je kesedapan food kt singgah selalu.. sure singgah lagi la pasni kalau ke Johor
 photo 10173631_254420608062728_112072601_n_zps65436497.jpg
kak maisara makan burger.. irfan makan nasi dgn sup (his fav food)
 photo 10245462_254421448062644_903096577_n_zpsa6537193.jpg
aunty candid gambar ni.. ntah apa yg aku n hubby tgk tu.. 
 photo 10245548_254420724729383_711995090_n_zpsb4b969e2.jpg
uncle & aunty.. bukan main posing dgn butter prawn.. btw, butter prawn dia sgt sedapp
 photo 10157305_10201614418273358_1202296989_n_zpsb62e2ff1.jpg
ada budak tu kan?? dia makan cepat2 sebab nak main ni.. 
 photo 10171864_10201614420073403_1947338021_n_zpsf019cae9.jpg
lagi best bila ada geng..
 photo 1554429_10201614417393336_660297298_n_zps47aa21b7.jpg
see! sampai baring2 tido2 la.. geram sgt tgk bola yg banyak n warna warni tu.. 
So, kesimpulannya memang fully recommended la Restoran Singgah Selalu.. memang patut pun muncul di kaca2 tv.. terbaik!

So, nantikan next entry ye.. teruskan bersama aku utk jelajah legoland pulakkk.. 

Friday, April 4, 2014

Testimoni nurich lactolite

Assalamualaikum..

Salam jumaat.. bersiaran dari negeri johor darul takzim..

Aku nak share 1 testimoni dr customer lactolite.. komen yg amat baik..

So sapa2 yg mengalami mslah penghadaman n ingin menjaga perut n usus plus mengempiskan perut, pls do pm me (fb-Juliana Jaafar) / wassup/sms/we chat/line/viber/kakao talk/call at 0194422905..

Harga menarik menanti anda.. pasti xkan dpt kt tempat lain..

Cepat2!!

Thursday, April 3, 2014

Irfan dah 5 tahun

Assalamualaikum..

Hari ni irfan genap 5 tahun.. happy birthday to anak mama sorang ni.. dah besar.. kejap je rasa.. masa berlalu terlalu pantas.

InsyaAllah.. jumaat next week irfan akan celebtrate besday dia di skul dgn kwn2. Goodis bag dia aku dh setelkan tinggal nak stick badge je kt goodies bag.

So today.. sebagai birthday treat , mama n papa bawa irfan ke legoland.. insyaAllah hari sabtu ke water park n hari ahad ke theme park..

now we are heading to JB. Kali ni punya trip consider as holiday n jalan2 umah sedara. Kami akan stay di umah auntie hubby di johor jaya.. doakan perjalanan pergi n pulang kami ye..

Last but not least, nak tjuk pic beday boy..

Tuesday, March 18, 2014

Pendaftaran Tahun 1 untuk 2016

Assalamualaikum..

Wah.. lama tak menjenguk blog.. alhamdulillah hari ini aku dah setel proses pendaftaran  tahun 1 utk irfan.. tahun 2016 irfan dha 7 thn.. wah! Cepat sungguh masa berlalu.

Actually, aku tahu yg pendaftaran tahun 1 kena buat masa umur anak 5 tahun cumanya aku xtau bila start open registration. Nasib baik aku dikelilingi kawan2 / kakak2 senior yg super duper baik.. so aku dapat maklumat ni dari salah seorang ofismate aku. Kat penang (negeri lain aku xsure) dah open registration start 1 mac hingga 31 mac. Rupa2nya lagi dalam berita pn ada mentioned. Wahhh.. ketinggalan sungguh aku.. lgpun kalau kat sekolah memang ada banner ttg ni. (Aku baru tau pun since aku p sek semalam).

So, documents yg diperlukan ialah :
1. Salinan ic ibu n bapa
2. Salinan mykid (xde dlm keperluan tp aku bagi je)
3. Salinan surat beranak n original copy (penting!)
4. Salinan sijil nikah (ha! Sapa2 yg xtau letak mana cepat2 buat misi SAR)
5. Salinan slip gaji ibu n bapa (kalau dua2 bekerja la)
6. Sampul surat beralamat sendiri beserta setem
7. Bil electric/air

So, my experience semalam.. sume docs dah bawa dh sbb my ofismate dah bg list di atas.. tp tula manusia mudah lupa.. dalam2 dah ada checklist boleh terlupa bawa slip gaji.. so mcm mana tak leh submit semalam. Tp lagipun, tak boleh jugak submit semalam coz ada 1 borang yg kena isi. So kena bawa balik.. aku isi n hari ini p submit again.

N alhamdulillah, pendaftaran selesai.. no pendaftaran irfan 13/2016.. InsyaAllah bulan 8 2015 baru dapat surat..

Ada jugak kengkawan yg bertanya.. mmg kena umo 5thn ke daftar drjah 1.. bg pendapat peribadi aku, maybe kementerian pendidikan buat advance punya procedure kot.. apa2 pun sapa2 yg darjah 1 utk thn dpn (2015) pendaftaran masih lagi dibukak.. so kes diklasifikasikan sebagai kes2 terlepas.. hihi.. so jangan risau.. bg sesiapa kt penang, cepat sebelum 31 mac 2014.

Kat area kl, rasanya skrg registration by online kan? Kata kak adha belum bukak lagi.. so ibu2 bapa2 rajin2la cari info ye supaya tak terlepas. Xrugi setel awal.

Anak teruna aku dh besar wehhh.. nak masuk darjah 1 dah.. cannot imagine at all.. huhu..

Thursday, January 30, 2014

Shawl 2 belah

Assalamualaikum..

Hahaha! Tajuk tak leh blah.. shawl 2 belah.. just to share.. n maybe readers sume dah tau wujudnya shawl 2 belah.. dlm erti kata yg lain.. kedua2 belah luar n dalam boleh pakai sebab corak2 yg berlainan..

Kat usm skrg ni, student off camp tgh program intensif.. menjadi kebiasaan, time2 ni mmg banyak la aktiviti jualan berlangsung. Yela.. students pjj kan students bergaji. So banyak la jualan2 yg ada yg membuatkan dompet aku terpaksa menangis.

Jom tgk shawl 2 belah yg aku beli. Mula2 beli 2 helai.. pastu the next day.. grab lg 1 helai lg. Hrga rm10 sehelai.. beli 3 helai consider boleh pakai 6 helai.