Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 8, 2011

Intro Cuti2 Malaysia Melaka

Salam Hari Isnin sume.. adoiii.. berat sungguh kaki aku hari ni nk melangkah ke ofis.. spt yg dijanjikan meh la aku nk story cite cuti2 malaysia aku baru2 ni.. erm.. klu korang tgk tajuk entry aku pun korang dh tau kan, aku bercuti ke Melaka.. So, jom ikut aku bercuti bersama k..

ya.. tmpat aku bercuti ialah Melaka Bandaraya Bersejarah


Ekceli aku plan ke Melaka mmg dirancang agak lama.. aku pergi bersama mama, abah, adik bongsu dan jugak tidak ketinggalan en hubby n my lil irfan la.. hehe.. mana boleh tinggal 2 org tu kan?? Plan asal nk ke n9 je umah adik abah aku kt Sendayan, tp mak aku ckp nk ke Melaka sekali.. aku dok ingat nk p jalan2 je kt Melaka memandangkan Melaka n N9 tak la jauh mana kan?? tp seminggu sebelum cuti CNY, abah aku call soh carikan hotel utk kami menginap.. tp korang fhm2 jela.. kalau last minit book mana nk dpt hotel kan.. tambah2 Melaka tu tmpat tumpuan org bila time cuti public holiday cmni, tambah2 lak cuti tu dikapitkan dgn Sabtu & ahad..

Erm.. apa leh buat.. nk tak nk, kena la cari hotel jugak.. n malangnya.. mostly hotel yg aku call sumenya penuh.. chalet pun cmtu jugak.. huhu.. last2 terpaksa cari homestay.. aku ada call dlm 5-6 homestay tp malangnya full booked jugak.. nsb aku baik sbb antara homestay2 yang aku call tu ada sorang tauke homestay ni bagi aku no tel sorang akak ni (tauke homestay yg aku menginap).. nasib baik sgt umah dia masih lg available.. huh!! lega ok!! tp aku just call dia je..takde tgk2 pics umah tu.. hah!! lantak la.. asalkan ada jugak tmpat utk kami stay..

heheh.. gitu la citenya nk jadi ke MElaka.. mcm2 dugaan.. cmtu la klu last minit plan.. so, lain kali kalau nk bercuti sila jgn plan last minit ye.. ni nasihat aku kepada reader2.. tp klu last minit jugak, sila tabahkan hati anda utk cari hotel/resort/chalet/homestay smpai la dapat.... hehehehe

So, korang.. oleh kerana ada a few pics yg aku belum transfer lg.. sbb ada dlm hp en suami, terpaksa la aku create entry Intro dulu ye!! entry lain akan menyusul kemudian.. InsyaAllah..

chow!! wait for my next entry

8 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

kt melaka ni, tak kena banjir ke, ju...

bestnye jln2 sana...teringin sangt nk p sana...

Nur Irfan Juezrie said...

erm.. tak banjir titin.. dgr kata ada tmpt yg banjir tp kt town tak banjir la.. & jugak sgt nasib baik tak hujan lgsung.. ofismate ju beberapa hari p melaka sblm ju p kata melaka banjir siang malam.. fuh .. lega sgt..

erm.. p la. best tau.. byk tmpat menarik..

-aNida OtHmaN- said...

bestnyaaa depa...cutis sakan......

Nur Irfan Juezrie said...

huhu.. tak sakan mana la nida.. biasa2 je..

$uNmeloN said...

lain kali kena standby khemah, suma tempat fully book kaluuuu, bantai tidoq dlm khemah ja... errr boleh ka camtu?

Nur Irfan Juezrie said...

amer... so kejam la... haha..

Mak Izz said...

wah terkesimanya melihat kota A Famosa itew. x sbr nk bc percutian ju seterusnya. slmt menaip!

Nur Irfan Juezrie said...

muahahahahah!! akak over tau!