Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 9, 2011

Cuti2 Malaysia Melaka < Jejak Melaka >

Ok.. meh smbung cite lepas..

Rabu petang lepas balik keje, cpt2 aku balik Perak.. Khamis pg, kami bertolak ke Melaka.. Seawal jam 4 pg dh bangun kena mandi.. huhu.. sejookk ok!! tp apa leh buat, semangat nk berjalan kena gagahkan jugak la.. cuma si kecik irfan je yg tak mandi.. heheh.. mau meraung kasi dia mandi even dia suka mandi.. tp tak elok la mandi awal2 sgt kan.. so, just tukar pampers n kul 5.10 a.m pg Khamis tu terus gerak ke Melaka dari umah my parents.. asalnya nk kuar ikut exit Simpang Pulai, tp ntah camne, terkeluar lak Exit Gopeng.. ha.. apa2 jela.. asalkan smpai highway..

Sepanjang perjalanan, kami berhenti di R&R Tapah.. then Stop kt R&R Ulu Bernam utk breakfast.. jom lyn sket pics2 kt R&R Ulu Bernam..


baru lepas breakfast

ok2.. jom gerak!!

stereng fav irfan..


jom ikut irfan g Melaka


Then, kami teruskan perjalanan kami menuju ke destinasi yg nak dituju.. asal nk stop kt R&R Sg Buloh untuk mandikan Irfan, tp antara R&R Ulu Bernam dgn R&R Sg Buloh tak le jauh mana, mcm rugi lak nk stop lg, kami pun meneruskan perjalanan.. hingga la kt R&R Seremban baru kami stop utk mandikan irfan.. time tu lebih kurang jam 9.30 cmtu la..

nk tgk pics seksi irfan mandi?? eskslusif di My 1st Touch..





eeee.. irfan tak malu.. hihi.. mama dia yg malu ni.. dia sgt la eksited mandi kt situ.. smpai tak nk sudah ... hihi


lepas mandi, teruskan perjalanan ke Melaka.. lebih kurang 1 jam lebih gitu, kami pun smpai di Melaka Bandaraya Bersejarah..


Selamat Datang Ke Melaka

Jom tgk apa yg sempat aku snap semasa otw nk ke Melaka Town..

Zoo Melaka di Ayer Keroh

Melaka Mall

Cantik..

Pantai Hospital Melaka

Bangunan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah

Erm.. time smpai di Melaka lebih kurang hampir kul 11 pagi.. tak terus ke Homestay sbbnya janji dgn owner homestay kul 2 baru boleh masuk umah.. standard check in hotel la ni.. hehehe..

nk tau ke mana destinasi pertama kami?? tunggu next entry ye!

2 comments:

MiYOKO TACHIBANA said...

wow wee....da nmpk burung irfan...hihihi..irfan tak malu ye....

tak jem ke g melaka tuuu

Nur Irfan Juezrie said...

hehehe.. takpe.. kecik2 lg.. nti besar cannot!!! heheheh

tak jem pun.. sbb sume org nk balik ke utara kan? kita nk ke selatan.. mmg ok..
time balik pun ok.. sbb sume org nk ke selatan.. kita nk ke utara.