Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 1, 2011

Padang Kota Lama, Holiday Inn Batu Feringghi, Taman Tun Sardon

Weekend kembali lg.. ada weekend, ada je citenya.. So ni adalah cite hari Sabtu, hari ahad takde cite coz cite kt rumah je menghabiskan masa seharian sebagai surirumah sepenuh masa.. hehehe kali ni last minit plan iaitu jumpa blogger Zety from KL. Zety ni sgt la cntik orgnya.. cute je.. baru kawin bulan 12 hari tu.. hahah.. tgh honeymoon sakan la dia skg..

aku dpt sms jumaat mlm tu dari Anida, tp plan kali ni adalah plan Shud.. ekceli aku pun tak penah kenal si Zety ni.. tp dh alang2 dorang ajak gathering, aku pun join jela.. mendapat arahan dari Nida, jumpa jam 3 di Holiday Inn Batu Feringghi di mana Zety stay di Holiday Inn.. tp fhm2 jela.. ada anak kecik ni takde nk boleh punctualnyer.. lebih kurang kul 3 lebih gitu la aku kuar dari umah.. text Nida, rupa2nya dia masih di umah.. biasala ada anak kecik.. mmg mcm2 benda tak terduga jadi.. lain diplan lain yg jadi..

so aku decide utk ke Tesco dulu beli barang.. plan asal klu tak hang out dgn blogger2 pun, aku mmg kuar jugak mencari barang.. slu weekend klu kuar.. mmg ukur shopping mall jela.. hihii... So, selesai beli sket barang, terus sms Nida, tnya dia kt ne?? coz klu leh nk gerak ke batu feringghi dgn dia la.. lgpun kami dua2 tak kenal si Zety ni.. yg kenal rapat adalah Shud.. yg ajak ni pun Shud la.. katanya si Zety n jumpa blogger2 Penang..

Kuar dari tesco dlm kul 4 lebih la.. text Nida, masih kt atas bridge, jam katanya.. pstu aku decide nk ke Pdg Kota lama, perut dh keroncong.. lunch awal lak hari sabtu hari tu.. smgt memasak ok!!! then en hubby lak nk mkn kerang bakar.. aku spt biasa la.. klu dh smpai pdg kota, mesti la belasah pasemboqqq... so, terus sms nida jumpa kt Pdg Kota je.. then mkn2 sekali.. Nida smpai kt Padang kota lebih kurang jam 5 lebih la... mkn2 sembang2 membawa ke jam 6. huhu..then terus zaasssss ke Batu Feringghi.. smpai ke HOliday Inn lebih kurang jam 6.30 ptg..

Smpai je Holiday Inn, Irfan tgh sedap tido.. dia seharian tak tido.. bgn pg kul 9 tu tak tido dh.. tu yg sgt lena smpai letak dlm stroller pun tak sedar.. nk2 pulak sorong ke pantai kena angin laut perghhhh!! lg la.. hehehehe.. lama rasanya tak tgk irfan naik stroller, tu pn time tido..klu saja2 nk soh dok dlm stroller jgn harap la.. kawan dh dpt kaki, jgn harap nk naik keta tayar 4 kan?? hihihi

smpai je kt beach Holiday Inn, terus jumpa si Zety, time tu Shud, Titin & Kakak ipar Shud ada kt situ, Zety n of coz dgn en hubby dia.. bila sembang2, tukar2 cite..rupanya2 baru aku perasaan Si Zety adalah tuan empunya blog yg penah anjurkan contest senyuman menawan.. tp blog tu dia dh tutup.. so, skg dgn blog barunya.. heheh..

So, cite dh pjg lebar, jom lyn pics lak!! sory ye! pics kt Padang kota mmg takde ambik disebabkan masing2 kelaparan / kebuluran.. @ jugak pic2 yg diambik hanyala guna my BB.. so sorry rs mcm mls nk bergambar2 lak ptg tu.. coz irfan pun tak ceria je lps bgn tido.. hehehe

me & irfan, otw ke Holiday Inn

sedap tido..pic taken @ luar rest room Holiday Inn

this pic taken kt area beach Holiday Inn, syok tido angin sepoi2 bahasa..

mereka

& mereka

Sofea yg comey

irfan yg dh lama aku tak tgk dia tido ats stroller, tgk kaki pun dh lebih ke bawah.. npk sgt irfan semakin besar, tak rasa masa berlalu..papa irfan lak, mesti tgk org tgh landing naik payung terjun..

irfan baru bgn tido..


muka bgn tido..

ngantuk lg.. sipi2 muka miss titin di situ.. kusyuk berbual

masih mamai..

buktinya??

>

>

>

ini

dan ini!

ha.. nilah org jauh.. Puan Zety n suami..
aik.. tak npk muka ye??

jap ye..

>

>

>

ohh.. tutup muka pulak!! malu yer?? hehehe

ha.. tu dia..
kan? kan? cntik manis kan Zety ni.. hehe..
mintak maaf la ye.. ternampk la pulak tgn en suami n irfan di situ..anggap jela tu teknik fotografi.. hahahaha

anida & Sofea


Close up Sofea Zahra

arrghhhh!!! laut yg tenang, siap ada prop org lg kt situ.. hahaah..
teknik fotografi.. hahaha

semakin nk aktif..

buktinya???

>

>

>



gigih bermain..

last but not least.. nk jugak gambar aku dgn org jauh si Zety..
watch out..

ha kan?? sgt gemuk aku bila bergmbar dengan Zety.. hahaha
sendiri mau ingat la jue oiiii!!!

opsss!! ekceli ada lg pics dari camera Titin, tp tula.. Titin belum upload lg.. yg penting pic kami beramai2.. nti bila titin dh upload, aku insert dlm ni ye!!

ok.. entry bergambar dh abis.. masing2 dh penat.. time utk balik la.. masa tu pun dlm jam 7.30 dh.. so moh la beransur pulang ke pangkal jalan iaitu my home sweet home @ Taman Tun Sardon.. tp sblm tu aku ke town balik utk tapau nasi kandar beratur yg yg bukak b4 10.. haha. .nape beria2?? ni adalah sbb Nida n family nk dinner kt umah aku.. tu 1st time dorang dtg umah of coz la kan coz aku jumpa Nida pun 2nd time hari sabtu tu. wah!! best ok!! mkn ramai2.. bestttt!!!! kami mcm 1 family.. enjoy sgt mlm tu.. kul 11 gitu baru dorang balik.. asalnya aku mmg nk ajak dorang tido umah aku, tp ats mslah yg tak dpt dielakkan, dorang kena balik ke tanah seberang.. hehe.. takpa.. lain kali kita plan lg ok!! n ada plan yg menungguuu ni... tunggguuuuu!!!!

ok chow entry weekend aku.. tata!

13 comments:

-aNida OtHmaN- said...

JUE....SAPA SANGKA SAPA DUGA kan...2 in 1
JUMPAK ZETy, pastu plan mengejut terjah ke rumah jue plak......memang tak plan...hati tegerak jaa nak g..tuhpn decide kat paking keta kan..ehehehhehe
ha'ah memang best malam tuh..sebab makan nasik BERATOQ jam 9....TERBAIkkk.....

tuhlaa kan jue, ZETTY nie comeL....ala-ala anak MAMI....
JUE GEMOKK??mana dalaa, comel laaa.....

mrs chenta said...

bertuah sungguh dapat kenal dgn kamu semua. sangat2 baik!!!! nanti turun KL jgn lupa roger zety ya syg...

Nur Irfan Juezrie said...

Anida : tu pasal.. tu belum nasi beratoqq kul 10 punya.. nti kita p mkn.. tp confirm nida kena tido umah ju..

a'a..zety comey bangat!! ju gemokk la.. huhu...

zety : heheh.. zety pun baik.. peramah sgt.. so takde kekok kami2 ni.. heheh..insyaAllah.. nti turun KL mesti roger punya...

MiYOKO TACHIBANA said...

best2 jmpa korang sume...

tp, kejap je kann...rasa tak puas gituu....

oo...g pdg kota tak ajk ek.. ;)

*gambo tak upload lg..stay tune...

Shu Shinju said...

korang x rindu saye ke???? huhuhuh... dpt stay kejap je...

Sekamar Rindu said...

salam...

sangat bahagianya bila dapat luangkan masa bersama family tercinta..

**follow ur blog..***54

Nur Irfan Juezrie said...

titin : tula sat je.. nti kita jumpa lain k..
haha..padng kota tu tak plan pun.. ju lapar.. then kebetulan nk gerak sama2 dgn nida.. tu yg kami jumpa kt pdg kota dulu. .nti kita open table k..

shu : of coz rindu.. kejap je jumpa .. huhu..

sekamar rindu : ya.. tq .. salam kenal..

Mak Izz said...

bila akak nak p penang ni?

Nur Irfan Juezrie said...

hahaha.. fikir2 kan la.... cpt2 sket tau!

$uNmeloN said...

sakan sungguh depa lani! heh heh heh... ;D

Nur Irfan Juezrie said...

amer, nk join ke?? hehehe

NeenaAnuar said...

vavavaaa... meriah korang kat sana yekk.. huhuhu... teringat memories kite semua sama2 camgitu dulu kann.. sewaktu pertama kali bertentang mata gituu... :D

akak kenal zety nie waktu masuk contest dia dulu... sweet jer dia kannn.. nampak cam sangat fotogenic orgnyer! :D

Nur Irfan Juezrie said...

hahah.. of coz teringat ok!! time 1st bertentang mata malu2 kucing tu.. hehehe..

ha'a.. ju pun baru perasan, bila masa sembang2 tu kata si zety ni penganjur contest senyuman menawan tu.. tu yg teringat akak penah join that contest.. hehaha.. a'a.. mmg comey je orgnya.. fotogenic..