Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 19, 2011

Alkisah Passport

Hari Rabu aku cuti.. sambung dengan cuti Maulidur Rasul. tujuannya nk g Imigresen buat passport. ke mana aku nk pergi?? erm.. biarlah rahsiah terlebih dahulu. nti korang akan tau jugak.. kepada sesiapa yg dh tau, sila buat2 tak tau ye!! hehehe..

alkisahnya camni.. irfan sgt la susah nk ambik gambar.. especially gambar passport lah.. Cuti Maulidur Rasul, aku ke kedai gambar utk ambik gambar passport kami bertiga la. yg menjadi cabarannya ialah time nk ambik gmbar irfan.. hahah.. mmg sgt mencabar ok! nk suruh duduk atas kerusi tu, ha! kirim salah la.. last2 terpaksa la didukung oleh papa irfan tu pun susah jugak.. mcm2 aksi dia buat, ngis la.. tak mo tgk camera la.. mcm2!! last2 g KFC, belikan fries utk umpan irfan.. so far alhamdulillah, nk jugak la tgk camera.. ha.. meh la aku tunjuk kt korang antara pic2 yg disnap tu..

nangis ok!

see!! muka sedih pulak..

last 1, agak ok!!

last2 org kedai utk guna gambar atas tu..hasilnya selepas crop jadi cmni..

>

>

>

>

>

tada!!! pic blur sket coz aku edit & crop..

ok.. dipendekkan cite, time jumpa dengan pegawai imigresen yg bertugas, katanya Imigresen Malaysia tiada masalah utk mengeluarkan pasport.. tp takut imigresen negara yg aku nk p tu la.. kang tak bg masuk negara dorang.. mana la tau kan.. kot2 dorang straight.. coz perasan x kt mulut irfan ada makanan.. tu fries dia la tu.. erm.. tp cina kt kedai gambar tu kata mcm ok la.. so aku pun mls nk ambik gambar byk kali sgt sbb susah sgt.. so aku follow jela cina kedai gambar tu..

kata pegawai imigresen tu lg, dia just advise je.. pihak dorang boleh keluarkan passport tp tkt kang risiko smpai kt sn, then tak leh nak masuk negara tu, takkan nk tinggal irfan ke border.. oh no!! of course tidak sama sekali. so aku ambik keputusan utk ambik gambar balik kt kedai gambar area pejabat imigresen tu.. tp gambar instant jela.. pun cmtu jugak ok!! ngis n takut.. eee!! apa la irfan ni.. susah betul nk ambik gambar dia.. aku umpan dia dgn lolypop.. haha.. nk tgk pic dia..

>

>

>

>

>

tada!!! sengih tak hengat!! gambar ni pun blurr sbb instant kan?? takde cd or negatif.. so pic ni aku scan je..
time ni mcm2 aku buat.. acah2 irfan.. tu pasal smpai gelak tak hengat tu.. apa2 pun alhamdulillah.. lepas seksaan nk ambik gambar..

so, nk tgk passport irfan??? jom!!!

>

>

>

>

cewah!! sengih tak sabar nk jalan2.. hehehe


erm.. tu jela citenya.. mcm2 dugaan.. bye2!!

13 comments:

Shu Shinju said...

waaa..irfan nak jalan jauh erk..bestnyee...

C.I.N.T.A said...

comel gile irfan ni.. geram!

-aNida OtHmaN- said...

wahhh nak G JALAN Jauh nie...
siap ada PASPORt dak irfan nieh...


hahahahaha lawaKlaaa...irfan...mulut penUH fries....hahahahahaha

tp memang COMELL laa pic bawah skaLi....

psttt..jalan jauh erk...g mana tuh

Nur Irfan Juezrie said...

shu : heheh.. takde la jauh mana pun.. dkt je..

cinta : tq so much!

nida : heheh.. mmg lawak.. jenuh dok tepih.. nk ambik gmbar dia.. jalan jauh sket je..

Mak Izz said...

wakakak! lawak.. lawak.. mcm2 peel. saborrr jelah :P

$uNmeloN said...

sakan depa lani, konfem nak pi ostrolia nih, hehehe...

Kyra said...

WAH G jenjalan jauh ek..g maner hatyai ker london hehehehe...apepun enjoy ur holiday..cumil irfan gelak smapi ke telinga..tak sabor nak g jenjalan la tu

Nur Irfan Juezrie said...

Mak Izz : tau takpe.. mcm2 hal la..

amer : tak la sakan mana pun.. jalan2 dkt je.. australian tu jauh sgt tu.. huhu...

Kyra : heheeh.. takde la sejauh tu, dkt2 je.. ha'a.. sengih terlebih over lak irfan..

MiYOKO TACHIBANA said...

hahahahaha..

lawakla budak irfan niii...
nk amik gambo pun nk nangis ye...

tapi,. comel sgt2....sengih sampai nmpk gigi...

Nur Irfan Juezrie said...

ha..tau takpe.. sgt la susah tin oiii.. jenuh la.. tak tau nk fikir camne dh.. mcm2 umpan dia..

zoelalisa said...

hahahhahahaha...lwak2...tingat muke adam mse amek gambo paspot haritu :p



ehem. irfan nk p mana :p

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

amboi irfan.....
sengih smpai nganga mulut!
seb bek maintain comey! :)

Nur Irfan Juezrie said...

intan : hehe.. adam ok.. behave je siap kepam mulut.. cute!!!

p mana?? biarlah rahsia.. will update soon..


ainee : heheh.. sengih sbb tak sabar nk jln kot.. hihi