Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 12, 2011

Cuti2 Malaysia Melaka < Jalan2 Kota A Famosa & Kawasan Sekitarnya>

Lepas je naik River Cruise.. kami pun jalan2 di sekitar Banda Hilir.. kan aku ada ckp kt entry lepas yg kawasan2 menarik kat kawasan yg sama.. just jalan kaki je.. So, destinasi seterusnya adalah Kota A Famosa. tak sah la kalau ke Melaka tak g Kota A Famosa akan??

So, tak yah cite panjang tgk gambar jela..

bergambar di tepi sungai Melaka..

adik aku jugak x ketinggalan

adik aku lg.. benda kuning yg dia pegang tu mcm seruling la.. abah aku beli kt tepi sungai Melaka.. ada org jual tepi2 jalan (melaka kan terkenal org jual2 tepi2 jln tu)..
bunyi benda kuning tu mcm serombong kapal kalau pandai tiup n kena caranya..


otw ke Kota A Famosa, sempat bergambar..

jom jalan2..

finally, npk jugak Kota A famosa di depan mata.. hehehe..

hajat di hati nk bergambar depan Kota A Famosa, tp, apakan daya...

tgk! betapa susah payahnya..

dgn papa, wlupun ok tp tgk muka dia... masam mencuka..

mama, abah & adik

mereka dgn meriam

adik aku nk jugak bergambar dgn meriam

asal nk ambik gambar irfan n hubby tp sempat snap pic ni.. irfan ngamuk nak ice cream yg budak tu makan.. adoiiii !!

dh dpt ice cream, baru la aman nk ambik gambar.. smpai mata irfan tgk ice cream je.. tak tgk camera lngsung.. huhu

ha! ni baru betoi.. tak kisah la.. ada pakcik mana ntah kt situ.. hehehe

pakcik tu masih di situ?? hahaha.. abaikan jela ek.. klu nk crop aku kena crop sekali kota a famosa tu.. tinggal sekerat plak nti..
hihi..

masih menikmat ice cream

diam seketika sambil menikmati keenakan ice cream.. yummy!


dari petang smpai la ke malam kami berjalan.. lepas 1 tempat, ke 1 tempat.. lepas abis melawat kota a famosa, kami decide utk ke Menara Taming Sari.. konon2 nk naik la menara tu.. n smbil berangan klu naik menara waktu malam mesti lg best kan?? tp tu hanya la angan2 je.. bukan apa tau.. smpai je kt menara tu.. tgk org beratur nk beli tiket punya la ramai.. kaki time tu dh lenguh2 akibat tawaf 1 banda hilir.. n kami decide tak jadi naik Menara Taming Sari..

tgk org pnya la ramai..

gambar bluur sket.. time ni benda yg bulat berpusing tu tgh ada kt atas..huhu..syok terujanya..


Sebelum ke menara Taming Sari, kami sempat cross Dataran Pahlawan Mall.. erm.. mall dia mmg besar.. tu pun tak abis pusing pun.. cross cari short cut je nk ke Menara Taming Sari..

layan pics jom!!!

ada air pancut..cntik..

apa?? air panjut?? nk!!

irfan apa lg..buat muka geram la nk main air...

terus nk panjat ok!!

merayu..

dan terus merayu...

tak dapat... menjerit... n terus menangis..

gila kuat menangis.. malu je kt org.. smpai la jumpa mcd.. terus umpan dgn fries.. terus diam...

ha.. diam dpt mkn fries.
my dad n my hubby sibuk tgk Mr. G nk cari tmpat makan.. Plan nk ke Umbai Ikan Bakar.. tp tak jadi sbb agak jauh dari bandar Melaka..

ha.. tu la Dataran Pahlawan.. npk x Mcd?? nsb baik jumpa Mcd tau!! klu tak, jenuh ngis tak mo stop..

sementara dok menunggu my dad mencari tempat utk dinner tru Mr. G tu, npk sebuah beca yg cntik tanpa pengayuhnya.. apa lg?? kami pun posing la.. wlupun tak naik.. hihii..

beca cntik

mama n fitri

posing dgn beca

gambar aku dgn beca harus la ada..


akibat hasil carian tmpat dinner gagal .. bukan gagal tp jauh .. so kami dinner kt sini

>

>

>

>

Quayside & Seafood Restaurant..
lokasinya kt tepi Sungai Melaka.. ala.. dekat je dgn River Cruise..

me & irfan..
hoho..lapar sgt ke irfan smpai mkn botol air mineral


kami.. masing2 muka penat

hai..tgh cuba bakat meniup ke??

sibuk sms..

suasana restoren tu best!! kena angin sungai.. syookkk!! then.. ada lak tmpat utk karaouke.. tp time tu, takde lak org karauke.. tp ada lagu2 je.. syokkk.. rasa relax je kt situ.. siap ada lagu tema cintan cintun aku lg ok.. hehehe.. makanan biasa2 je.. lapar punya pasal bedal jela.. n of coz mahal nk mampos! tak worth it la klu nk banding apa yg kami mkn mlm tu.. heheh..

ok.. selepas mkn apa lg?? balik la.. penat sgt seharian berjalan... so nk tau apa cite sterusnya utk hari berikutnya?? mcm biasala, kena la tunggguu....

chow dulu..

4 comments:

-aNida OtHmaN- said...

bestnyaaa......sukalaa tgk percutian jue n famiLi

Nur Irfan Juezrie said...

hehehe.. tq nida.. lain kali kita plan percutian kita 2 family pulak na!

Kyra said...

bestnyer..g jenjalan...dulu p mlaka anak kecit lagi bru 4 bln..tak leh amek gambo manyak sgt coz panas sgt...happening giler

Nur Irfan Juezrie said...

a'a.. tula.. time ada bby lg tu la masalahnya.. tp takpe.. dh besar leh p lain.. tp cara anak besar, mcm lain pulak.. hheheeh