Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, March 19, 2011

Cuti2 Singapore & Johor :: Part 4 ::

(Day 1)

masih lagi di Day 1 wlupun tajuk entry aku dh part 4.. hihi.. layankan aje la...So, seperti yang dijanjikan di entry lepas aku nk cite umah sapa yg aku tido mlm tu & apa aktiviti malam aku di Singapore..

1stly... kami menuju ke... jom ikut aku!!


ye.. kami menuju ke Compassvale Road

yes.. dh smpai.. 240 Compassvale Walk..
umah auntie Lin, tmpat penginapan kami..


dipendekkan cite.. time smpai kt umah Auntie Lin pun dh dkt nk mghrib, kami pun rest2 dulu.. mandi2.. solat sume.. then kuar balik lepas maghrib.. ke mana nk p, kami takde la ajak ke mana2.. ikut jela tuan rumah nk bawak jalan.. jom ikut kami jalan2!! yok!!!

2ndly auntie Lin bawak kami jalan2 tgk keindahan malam di Singapore.. mmg best waktu mlm kt sn.. lampu yg colourful, bangunan yg tinggi2.. besttt!!! then kami ke Pulau Sentosa.. tp just drive kt kawasan luar tu jela.. takdela masuk ke tempat2 kt dlm Sentosa Island tu.. kan dh malan.. mostly tempat2 kt situ tutup by kul 7 mlm.. So, kami just drive in tgk tmpat2 kt situ je..

Sentosa!!

posing dgn Merlion kt Sentosa Island

me & irfan..irfan baru je bgn tido.. letih sgt siap leh tido.. wlpun perjalanan tak smpai stgh jam dari umah..

Auntie & family

movenpick heritage

kami..

gud bye Sentosa!

Lepas itu, kami menuju ke tmpat dinner.. tmpat tu terletak kt Singapore Flyer.. Singapore Flyer ni dh terletak kat area town. tak silap aku la.. sbb tgk byk bangunan2 kt situ.. dinner kami kt fast food je.. sebelum masuk kt fast food, sempat bergambar dulu.. abaikan gambar yg gelap.. heheh..


kami bertiga

kami ramai2..

me & irfan

papa & irfan








layan pics irfan yg sememeh mamai2 ngantuk


otw balik npk bangunan ni.. cntik kan?? terus snap pic.. buat kenangan.. hihi


ok.. tamat cite Day 1 di part ke-4.. heheh.. So, lepas tu kami sume balik rest.. sgt tak sabar nk tido..ngantuk sgt!!! so, nk tau apa cite sterusnya keesokan harinya?? tunggu next entry ya!!

babai...

6 comments:

Mak Izz said...

wa... takut tgk mata merlion. so scary!!! tp waktu siang x takot. merlion comel!

Nur Irfan Juezrie said...

ha'a.. mlm mmg la.. matanya bersinar je! klu siang ok.. hehehe

Shu Shinju said...

gerun tgk mata Merlion tu.... caam idop ja....

Nur Irfan Juezrie said...

ha'a.. mata dia mmg gitu.. tkt ju masa 1st time tgk.. irfan lg la.. mcm tkt je tgk mata dia.. dh la time tu baru bgn tido..

-oP_ida- said...

bestnyaaaaaaa.......

Nur Irfan Juezrie said...

mmg bestttt!!! nti kita p na!