Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 2, 2011

Contest Nama Baby Saya

Thanks to Ezan Idma yg tinggalkan Jejak kt shoutbox sy ye.. ajak join this contest.. wlupun last minit ... hehehe..


Syarat2:

1) Anda mestilah ayah atau ibu kepada baby berkenaan dan mestilah seorang blogger (ya.. saya adalah ibu dan seorang blogger)

2) copy banner di atas dan link kan (done)

3) Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksudnya. Siapa yang memilih dan Kenapa nama itu dipilih.. (done)

4) Tinggalkan entry anda di ruangan entry NI.. (done)

5) dan menjadi follower IDMA TEXTILE. (done)


ok.. citenya begini.. nama anakanda kesayangan aku ialah NUR IRFAN HAKIM.. ekceli aku dh stand by 2 nama baby boy n 2 nama baby girl.. nama baby girl tak perlu aku revealkan kt sini ye.. heheh... kena buat entry khas la pulak nti utk cite nama baby girl tp syaratnya kena la ada baby girl dulu .. heheh.. so 2 pilihan nama baby aku ialah Muhammad Irfan Hakim & Muhammad Imran Haikal.. So pilih punya pilih, tnya punya tnya aku decide NUR IRFAN HAKIM.. ha. camne leh jadi NUR IRFAN HAKIM?? meh aku reveal..

utk menjawab soalan kedua, maksud nama anak aku ialah :

NUR : cahaya
IRFAN : Kebijaksanaan, Kesyukuran, Pengetahuan
HAKIM : Bijaksana

Menjawab soalan ketiga, siapa yg pilih?
aku sediakan 2 nama.. yg pilih atas kata sepakat aku n en hubby... so kami pilih NUR IRFAN HAKIM..

soalan keempat, kenapa nama itu dipilih?
ok.. kt atas td aku choose utk letak Muhammad Irfan Hakim kan? so, nape boleh jadi Nur Irfan Hakim pulak? citenya gini, nama my hubby is Mohd Nor Ezrie.. kalau dibinkan, akan jadi Muhammad Irfan Hakim bin Mohd Nor Ezrie.. npk mcm panjang kan?? So, cadangan NUR tu diberikan oleh my ex-bos, dari Muhammad ditukar kepada Nur.. alasannya, 1stly nama tu jadi pendek sikit n 2ndly my hubby pun ada 'nor' jugak.. so y not nama anak aku pun ada nur jugak.. bila disebut2, bunyi sedap pulak.. so, jadi lah NUR IRFAN HAKIM..


ni lah NUR IRFAN HAKIM aku n my hubby

4 comments:

EZAN IDMA said...

tengs join yee. goodluck :)

Nur Irfan Juezrie said...

tq..

Mak Izz said...

suko entry ni! sbb terkenang zmn ju dok sms akak tny sesuai ke tak nama ni. hehe.. btw semoga NUR IRFAN HAKIM membesar jadi anak yg soleh dan bijak!

*bab bos syorkan nama tu sgt menarik!

Nur Irfan Juezrie said...

heheh.. tq so much!! ju pun suka cite balik, btw thanks for your idea.. heheh.. aminnn.. smg irfan jadi anak yg baik, soleh lagi bijak.. seperti maksud nama dia..

* yap.. thanks again for the idea..