Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 18, 2011

Cuti2 Singapore & Johor :: Part 1 ::

(Day 1)

Salam.. Kembali kita dengan cite Cuti2 Singapura.. Ekceli.. hati berbunga2 lg ni.. walaupun dah balik holiday Singapore.. rasa nk pegi lg!! terbayang je kt sn.. mmg best!!!! utk pengetahuan sume reader sekalian, aku tak ke Universal Studio Singapore (USS) ok!! diulangi! aku tak p USS!!!.. sbbnya vacation kali ini lebih kepada family gathering la.. sbbnya aku pun baru tau yg ada sedara en hubby kt singapore.. punya la lama dorang kt sn dari dulu2 lg & dorang ialah Singaporean..

ekceli niat asal nk ke JB je.. umah hubby punya auntie kt Johor Jaya.. dh byk kali sgt auntie dok ajak ke umah dia.. tiap2 kali balik raya je ajak ke umah dia.. so lps raya tahun lps.. cari la flight Air Asia murah2.. So dengan harga RM346 dari Penang Airport ke Senai Airport utk kami 3 beranak for 2 way, so boleh la kan.. dari nk drive along to JB.. minyak, tol, masa, penat.. rasanya 1 hour 5 minit fly to JB rasa mcm sgt berbaloi..

Alang2 dh smpai ke JB, aku terus la pasang niat nk ke Singapore.. alang2 dh dekat kan.. nk smpai Johor ntah bila pulak.. so alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan.. hihi.. terus buat international passport. & kami ajak auntie & family sekali ke Singapore.. alhamdulillah sumenya berjalan lancar.. kami sume telah punyai International passport sendiri.. hehehe.. (lps ni leh plan ke tmpat2 lain pulakss..ahakss!!).

Sabtu, 12/3/2011 :: Flight Pen-JB pada jam 6.55..sejam sebelum kena ada kt airport dh.. so, 5.30 pagi gerak dari umah.. irfan masih mamai2 kepenatan berlarian di ballroom Bayview Beach Resort, Batu Feringghi Jumaat mlm tu sbb ada Dinner Anugerah Cemerlang PPTI. Sampai di airport baru dia bangun tido..

tgk muka suci murni waktu pagi.. & muka irfan yg masih mamai..

tgh tunggu utk departure.. irfan masih mengantuk..

jom!!!

Sampai di Senai lebih kurang jam 8 pagi.. Sampai je, lepas ambik beg sume auntie, uncle & anak2 dh menunggu kami..

auntie en hubby (serba hijau).. cmni la.. klu jumpa je, ada je benda yg diborakkan..

terus menuju ke Johor Jaya, umah auntie.. sebelum tu harus la singgah warung utk breakfast dulu, then terus ke umah auntie nk rest2 jap..

Irfan & Maisara.. smpai je umah npk basikal terus main!! dh puas tido dlm flight irfan tu.. yg aku n en hubby rasa mcm berat kepala je..yela.. tido tak cukup mlm tu n awal2 pg dh kena bangun..

So, kami rest jap.. Will continue next story kt next entry ye!! tunggguuu.. jap je lg kami nk ke Singapore dh!!! tunggguuuu Part 2 di Day 1 lg ye!!!

6 comments:

Mak Izz said...

huhu.. terbang di waktu dinihari. x sbr ni tunggu cerita seterusnya. NEXT!

Nur Irfan Juezrie said...

tunggguuuu!!

-oP_ida- said...

muka papa irfan..macho la plak time subuh sepie nieh..hahahahahhaha

irfan muka masham jaa napanie...

cepat NEXTTTTTTTTTTT

Nur Irfan Juezrie said...

haha.. macho?? hahah.. ala2 kira muka org beriman la kot.. hahah..

irfan masam sbb baru bgn tido.bgn2 tgk kt epot dh.. mau tak mashammm...

next?? tungggu!!!!!!

Shu Shinju said...

waaaa....nek kapai tebang...bestnyeeeee pi spore.....

Nur Irfan Juezrie said...

hihi.. best!! sejam naik flight.. rasa mcm tak cukup.. hohoh..