Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 30, 2011

Chocolate Give Away for sweet couple

Thanks to PenTAG tegarku Puan Seri Intan Suraya... wlupun dah lambat suam2 kuku ni.. nk buat jugak la.. sbb dh tag kan.. kang nti intan tak mo tag aku dh.. huhu.. btw, terfikir2 gak nk buat tag ni ke tak, sbbnya nk kena reveal kisah cinta aku & ianya agak rumit memandangkan makin menghampiri ke dateline.. erm.. oleh kerana kisah cinta aku tak penah dipublish di blog lg.. so, secara ekslusifnya aku nk publish kt entry ni.. hehe... (ala.. mcm kisah cinta puteri raja pulakss)


Thanks to Puan Penganjur .. Kalau korang minat nak join, click SINI ye..

Syarat2nya..

1.macam biasa ler..hehe..follow blog yang ni dan yang ni (DONE)
2. Like kat page yang ni. (DONE)
3.Tuliskan entri bertajuk "Chocolate Give Away For Lucky Sweet Couple" Link kan ke page ini. (DONE)
4.Isi entry haruslah ada gambar anda bersama couple anda.gambar yang unik atau sweet tau. (DONE)
5.Ceritakan sedikit kisah cinta anda dari mula kenal.(tak kisah da kawen atau still couple) (DONE)
6.Letakkan banner/pic kat atas tu dekat entri korang dan 1 kat side bar(jangan lupa link kan ke page ini ye).
7.Tag 3 orang blogger dan pastikan diorang tau ok. (DONE)
8.Da siap buat entri, tinggalkan link entri korang kat ruang komen k.. (DONE)


Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 mac 2011
Ada 2 pemenang yang akan di pilih oleh saya dan juga husben saya..:)
1 pemenang adalah bagi kategori kisah cinta yang sweet dan 1 pemenang adalah atas cabutan bertuah dari husben putri..:)


Kisah cinta aku yg tak seberapa ni bermula di Kursus BTN di Kulim pada Ogos 2006.. Kebetulan BTN tu campur dengan agensi kerajaan dari luar.. selalunya USM dengan USM je.. tp mungkin dah nama jodoh la kot kan.. aku punya turn BTN join dengan agensi luar.. nk jadikan cite masa ni en hubby keje kt SPRM Putrajaya..

Hari pertama, kedua tak kenal en hubby lagi sehingga la hari ke-3 baru kenal.. camne leh kenal?? erm.. meh nak cite.. biasala kt BTN kami sume stay kt dorm2 yg menempatkan lebih kurang 20 orang kot (tak ingat).. & kami jugak di bahagikan kepada 10 kumpulan untuk semua aktviti BTN.. So, nak jadikan cite.. 1 malam tu lepas abis aktiviti kat dalam dorm la.. masing2 sembang2 berkenaan aktiviti di siang hari.. dalam dorm tu mcm2 cite pasal kumpulan masing2 yg kuar la.. smpai ada sorang akak ni cite pasal MAMAT yg agak POYO dlm group dia.. sila tahu ye! mamat poyo tu adalah bakal suami aku yg aku tak tau pun time tu..

Akak tu cite yg mamat tu org Kelantan.. dia mcm agak2 poyo2 cara org lelaki la kot.. aku ni lak mcm ban abis dgn org kelantan ni.. haha.. tak tau pasai apa.. sorry ya pada org2 kelantan.. konon2 klu boleh time tu tak mau la kawin dgn org kelantan, kan jauh.. sume ada la.. hihi.. pastu, mamat ni sgt gila tau.. hari2 time aku ikat tali kasut depan dorm dok usha aku.. kebetulan group dia kena berbaris betul2 depan pintu dorm aku.. then.. bila aku siap berkasut bagai.. aku pun nak beratur kt group aku la.. mesti kena tegur dengan dia.. katanya aku ' budak sombong'.. dia mesti kata "senyum la sket".. adoiiii!! mau nk kena penampar time tu.. eee!! aku mmg rasa mcm gila ka apa mamat ni.. mmg aku tak suka giler la kt dia time tu..

Then, nak jadi cite, mamat aka en hubby nak jumpa aku lepas makan sehari sebelum BTN tamat. aku mmg xnak la.. tp akak 1 group dengan dia (consider as org tgh la dalam hal ni).. dah janji dengan mamat tu soh aku jumpa dia.. aku punya tak nk jumpa mamat tu.. then akak tu kata takpe.. dia teman n merayu2 kt aku soh jumpa jugak mamat tu.. sebab dia dah janji.. adoiiii.. abis tu kena la jumpa jugak sbb siankan akak tu.. akak tu ckp, jumpa je.. then blah la lepas tu.. OK!! FINE!! aku jumpa... dia pass no phone dia kt aku.. OK!! AKU AMBIK!! puas hati ko!!

Keesokkan harinya.. adalah hari terakhir kami kt BTN.. erm.. yeay!!! nk balik dh!! syok!! tak sabar nak relax setelah 5 hari 4 malam hidup mcm askar.. huhu.. aku time tu masih simpan no dia.. yela.. simpan jela kan??? bukan apa pun takat sekeping kertas kecik je.. hahaha.. then, smpai la time nk balik tu.. tak silap aku.. last group activity.. hati aku tergerak utk sms dia.. tak tau nape, setelah fikir2 balik.. mcm sian jugak kt dia.. bila dh tgk muka dia sume kan.. mybe time jumpa tu Allah dah dh tiupkan satu roh perasaan aku kt dia kot.. tu yg terbuka hati boleh sms dia.. Aku sms pun bgtau yg tu number aku.. tu je.. erm... balik tu apa lg!! tak henti2 la phone aku bunyi.. tak sms phone call.. layankan aje la!! time tu pun aku single & available.. at least ada gak org boleh hilangkan sunyi sepi aku...

oh ya! lupa nk mention.. aku betul2 takde niat nk cari BF masa kursus BTN tu.. sbb aku boleh dikatakan frust break off dengan my ex-bf bulan 4 tahun tu.. so, masih tak terubat lg.. & seriously decide datang BTN & nk abiskan cepat2.. & also wajib hadiri utk tujuan perkhidmatan aku..

dipendekkan cite.. dh balik tu kami berhubungan as a friend jarak jauh la.. dia di Putrajaya aku di Penang.. & utk pengetahuan korang.. kami kenal pada bulan 8 2006 .. aku tak ingat tarikh aku declare dengan dia.. (teruk kan???) but somewhere dlm tahun 2006 jugak la.. & disember 2006 dia decide untuk jumpa dengan my parents utk menyatakan hasrat suci murni dia.. hahaha.. gila lawak time ni... (tak payah la kot aku nk cite ye!! mybe entry lain kali).. So, mybe dh jodoh aku kot.. my parents agree.. sbb cara keikhlasan & kesungguhan dia.. my dad kasi green lite kt dia..

dipendekkan cite lagi, Mei 2007 kami bertunang & Disember 2007 kami sah jadi suami isteri.. terpaksa berhubungan jarak jauh selama 3 bulan.. bulan April 2008 en hubby dpt transfer ke Penang.. Sekarang usia perkahwinan kami 3 tahun 3 bulan 1 minggu dan kami dikurniakan seorang cahaya mata yg melengkapkan lagi kehidupan kami suami isteri.. NUR IRFAN HAKIM.. putera sulung kami yg akan menyambut hari lahirnya yg ke2 pada hari ahad ini (3 April).. doa aku ..smg kebahagian akan mengiringi hidup kami hingga akhir nyawa kami.. aminn.....

moral of the story.. jgn tak suka seseorang melampau2.. nanti last2 jadi hak milik kita jugak.. hihiih..


pic masa bencinta sumenya indah2 belaka

resepsi di umah aku..

resepsi di Kelantan..

gambar fresh from the oven.. just married!! inai masih dijari..

honeymoon!!!


@ langkawi.. peknen irfan 6 months ++

vacation to Singapore .. with our sweet heart...

sempat bergambar berdua di Toys Museum.. anak ntah lari ke mana.. hihi..


Aku nk TAG :
(1) Anida
(2) Mak Izz
(3) Kak Fidz


** maaf ye kepada yg saya tag.. sbb dh lewat sgt aku tag korang sume.. aku sendiri pun lewat.. hihi..


10 comments:

-oP_ida- said...

cumiLL...cumiLLL///

goodd luck korang beduaaa

NeenaAnuar said...

GOOD LUCK DEAR!! ;)

Putri Malu said...

waaa..thankz join.. gud luck ye akak..:)

Nur Irfan Juezrie said...

nida : thanks nida.. aip!! yg join i sorang ja.. nape gud luck korang 'berdua' pulak?? hihi..

kak neena : thanks...

putri malu.. thanks..

MiYOKO SuKi said...

sweetnye..... hehe...

gud luck, ju.. :)

semoga bertambah cahaya mata kedua lak...irfan nk adik dah tuu

Nur Irfan Juezrie said...

hihi.. tq titin.. sweet ke?? sour kot.. hi hi..

haha.. irfan nk adik?? nti balik ju tnya dulu.. if dia boleh jawap betul2.. ju bg la.. ahaks!

zoelalisa said...

agree!
jgn tak suke org...nt dpt kt kite jgk. huhuhuuuu

Nur Irfan Juezrie said...

tau takpe.. dh kena ke?? hihi

Mak Izz said...

hihi.. nakal juga ezrie ek. jodoh sudah tertulis, mamat kelantan muka x malu juga jadi suami. hihi.. ezrie jgn marah no.

moga berbahagia ke akhir hayat!

Nur Irfan Juezrie said...

mak izz : nakal ok!! sgttt nakal!! sanggup tu! huh!! tu la dh jodoh..sume dh tertulis.. nk elak camne pun tak boleh.. insyaAllah.. harap2.. berkekalan hendaknya.. aminnnn