Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 2, 2011

Alkisah Abah..

ha.. ni cite pasal abah aku.. weekend baru2 ni.. aku balik umah my parents.. niat asal mmg minggu tu nk balik kg pun.. tp last minit en hubby kena outstation kt kl.. tp khamis pg lebih kurang jam 3 pg my dad admitted di Hospital Pantai Putri, Ipoh.. dia di'diagnose' sakit batu karang.. seminggu sebelum admitted my dad telah ke hosp utk buat cek up.. buat scop, scan n sebagainya.. hasilnya ada batu tp bersaiz sgt la kecil.. lebih kurang 0.3 mm cmtu.. tp abah aku makin sakit dalam perut.. since dari bercuti ke Melaka lg dia sakit cmtu.. tp masih boleh thn..

Hinggalah Khamis pg tu, dia dh tak boleh tahan .. So, my mom n my dad bergegas ke hospital.. nasib baik ada driver ofis abah aku tlg hantarkan ke hospital.. keesokkanya harinya hari khamis tu my dad menjalani ujian MRI.. so, didapati batu karang sebesar 8.4 mm berada di saluran Pundi Kencing.. pg jumaat, doc decide utk buang batu karang tu dengan cara tembak n sedut..

so, jumaat tu aku emergency leave. & en hubby dpt excuse utk x outstation ke KL.. alhamdulillah.. So tolak tambah aku smpai ke umah my parents lebih kurang jam 3 ptg. aku kena singgah umah dulu utk ambik adik aku... kebetulan minggu tu adik aku kena balik umah sbb adik aku stay kt hostel.. So, singgah umah mandi2 terus ke Ipoh.. huhu.. siap sesat silap jalan lg.. bukan tak penah smpai ipoh, tp ramai sgt pemandu pelancong.. sorang kata ikut sn, sorang kata ikut sini.. last2 masuk mana2 ntah.. dgn nk tapau dinner lg.. last2 smpai jugak la.. tp dh dkt kul 8.. huhu.. mcm2!

nk tau apa aktiviti irfan kt dlm wad? jom tgk!




ooo.. anak betuah!!

smpai tu biasala lepak2 hospital.. sian abah.. 2 tahun lepas dh berkampung kami kt Pantai Putri hospital jugak.. masa tu aku tgh peknen irfan 3 bulan++ sbb ada pendarahan kt usus my dad.. & masa tu saat2 genting.. sbb klu kami lmbat je bawak ke hospital kemungkinan my dad tak dpt diselamatkan.. alhamdulillah..

plan mmg nk tido Ipoh.. so kami bawak spare baju siap2.. yela.. smpai hosp je dh mlm, takkan nk balik umah, esok nk g lg.. utk pengetahuan umah aku ke ipoh lebih kurang 1 jam lebih jugak.. huhu..penat2.. last decide check in kt Fair Park Hotel.. ala hotel bujet je. hotel 2 stars je.. .tp not bad.. ok la buat nk tido je.. aku pun cek in lebih kurang kul 10 lebih mlm tu.. so pg2 esok tu dh nk cek out nk ke hosp pulak.. so cek in kt hotel bujet dh la..

jom jamu mata sket.. aku tak sempat nk ambik apa2 pics pun.. ni sume aku just copy paste tru website je..

Hotel Fair Park

Suasana di lobby..

bilik yg aku stay lebih kurang mcm ni.. tp besar sket..

Keesokkan harinya, lepas je breakfast kt hotel, kami terus cek out.. dlm jam 10 lebih jugak la time cek out tu.. n terus ke hospital.. tp malangnya.. parking takde pulak.. dh pusing hospital dekat 5 round dh, tp tak dpt jugak.. akhirnya kami decide utk ke Jaya Jusco.. tau buat apa kt sn selain mkn ice cream baskin robin, lunch kt ARENA, kami buat ni...

>

>

>

>

>

opsss.. bukan aktiviti ini.. yg ni aktiviti irfan sorang je.. haha.. ni acara wajib klu jumpa tempat game.. huhu.. mmg tak reti main..tp wajib nk duduk2 pusing2 stereng..


penuh konsentrasi

ok.. meh la tak mo surprise2.. aktiviti kami tu ialah...

>

>

>

>

bowling!!!.. haha tu konon pemain pro la tu.. hehehe

ha! ni lg pro.. pro sgt smpai kena kurung dlm troli dgn sebijik bola bowling n 1 lolipop.. umpan kasi dok diam.. hahahah.. sory syg!

kusyuk tgk.. n setiap kali turn aku.. mesti dia gelak ... adoii..!

ohh..beria2 aku tau suruh irfan tgk camera.. hhii.. tu adik aku jugak tidak ketinggalan main bowling utk 1st time..


Lepas je abis main, lunch.. n terus ke hospital.. parking mmg takde jugak.. tp nsb baik ada valet service.. klu tak smpai petang gamaknya aku dok tawaf hospital.. hehehe.. & alhamdulillah my dad boleh discaj sabtu petang tu..


** sgt beharap agar my dad sembuh sepenuhnya.. Ya Allah berikanlah kesihatan yang baik kepada kedua ibu bapa ku.. aminn...


8 comments:

Shu Shinju said...

semoga ayah jue cepat sembuh...

bestnye men bowling.....:)

Nur Irfan Juezrie said...

tq shu..aminnn..

a'a.. best.. ju pun 2nd time main.. hehe.. 1st time masa becinta.. huhu.. 1st time main sekali strike.. 2nd time main kemarin pun sekali strike.. heheh..

-kak LiMaH- said...

moga-moga ayah JUE cepat sembuh...

insya'ALLAH takda papa tuh...

ha nieh...sila amik TAG mata belalang naaa

Nur Irfan Juezrie said...

tq nida.. sbb doakan kesihatan abah ju.. thank you so much!! ha.. ok..kang ju sambut tag tu..

zoelalisa said...

Jue!!! Pantai puteri dkt je ngn umah kite. npe tak cek in je kt uma kite. ehehehe..

smoge pakcik cpt sehat!

Nur Irfan Juezrie said...

tau intan.. mula2 ada plan nk sms intan tnya.. tp bukan nk cek in umah intan la.. kang nyusahkan pulak.. nk jumpa intan la.. tp ingat intan kt kl kot.. tu psal terus lupakan niat nk sms.. hehe..

tq.. aminn..

Mak Izz said...

wah abah sakit pun masih boleh main bowling lg nih. hehe.. gurau je. wow strike! dahsyat.. :)

Nur Irfan Juezrie said...

hehehe.. akak, tula.. dlm hati mcm tak sedap jugak la.. tp bila mama ju ckp abah ju leh discaj ptg tu.. rasa mcm ok2 kot.. heheh...
haha..strike.. boleh la.. sekali sekala.. kdg2 masuk longkang jugak..