Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 11, 2012

Irfan's 3rd B'day Vacation.. PULAU LANGKAWI.. (Day 1)

Assalamulaikum semua..

Seperti yang aku cite di last entry, birthday irfan kali ni takde hadiah2 pun.. hadiah kali ni ialah vacation ke Pulau Langkawi.. sekali hadiah utk mama & papa jugak untuk release tension keje.. penat bekerja kena la cari time utk bercuti jugak kan? lari dari kesibukan keje2 di ofis.. hehehe..

So, kami decide langkawi.. walaupun pada asalnya ialah Cameron Highlands.. last minit tukar plan pergi ke Langkawi.. So, tak mau celoteh panjang.. terus nk story la.. sambil2 menaip ni pening dok fikir gambar beratus2 nak kena pilih utk upload dlm blog ni ha.. erm.. walau camne pun aku nk kurangkan pic dlm blog ni ha.. klu korang nak tgk byk gambar better dalam fb la kot.. tp by rite aku belum upload lg dlm fb ye..

So, kami gerak dari rumah pada jam 10.30 pagi hari Khamis 5/4/2012.. sampai di jeti Kuala Perlis lebih kurang jam 12.45 tgh hari cmtu.. sampai2 je.. terus parking then lunch kt KFC kuala perlis.. harga parking spt biasala.. 1 hari rm10.. mostly ikut hari, dia tak ikut 24 hours tau... so.. let's say la hari tu aku start parking kul 1 katatakan.. kul 1 esoknya cukup 24 jam.. dia tak kira cmtu.. dia kira ikut hari.. contoh hari khamis parking hari sabtu kuar parking dikira 3 hari..walaupun tak cukup dalam kiraan 24 jam..

lepas je lunch di KFC, terus ke jeti utk beli tiket.. ngam2 je ambik tiket jam 1.30 petang.. masa naik feri tu, spt biasa la.. irfan meragam jugak.. tak penah2 naik feri kan.. dia pun heran kot apa benda la ni.. ngis meraung2 la budak tu.. mcm2 jugak la buat utk pujuk dia.. alhamdulillah dia stop sendiri ngis.. bila feri dh jalan.. dia tgk laut, siap ckp "fish, fish.." heheh.. so far ok la.. ngis kejap je.. lepas tu dh boleh tersengih2..

jom layan beberapa pics masa kami atas ferry.. 

me & irfan.. time ni irfan mcm masih takut2..
dh boleh senyum dh sket2.. hehehe
irfan, hubby & me..


lebih kurang jam 2.45 camtu, kami sampai di Langkawi.. ha! FYI, ni merupakan 3rd visit aku ke langkawi.. b4 this, p langkawi pun sbb ikut en hubby kursus + family day.. jadi nk jalan2 kt langkawi tu agak limited.. kena ikut bas je.. so kali ni kami terjah ikut jadual kami sendiri .. tu yg besttt!! en hubby lak, jgn kata la.. bulan lps je 2x dia ke langkawi atas urusan keje.. so, ternyatala aku yg paling eksaited pergi langkawi.. hehee..

ok.. jom tgk ke mana kami lepas ni?? tunggguu next entry.. 

3 comments:

Shu Shinju said...

waaa..cite langkawi dah kuar..:)

Nur Irfan Juezrie said...

Shu ~ hehehe.. teruskan bersama cite langkawi bersama irfan..

Mak Izz said...

akak sukerrrr naik feri sbb feri tu best... heheh! izz dgn hasanah belom merasa lg naik feri langkawi ni sbb dulu dorang terbang naik belon. xpe... lain kali kita naik feri eyh p penang melawat Cik Ju sekeluarga :)