Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 11, 2012

Irfan's 3rd B'day Vacation.. PULAU LANGKAWI.. (Day 1 - Check In @ Langgura Baron Resort, Pantai Cenang)

Sampai je Pulau Langkawi lebih kurang jam 2.45 cmtu, kami dijemput oleh seorang pakcik dengan menaiki kereta Vios Putih.. wah2.. bukan vios yg aku sewa ok! pakcik tu akan bawak kami ke Kompleks Pekan Rabu untuk ambil kereta yang kami sewa.. kami sewa kereta since di jetty Kuala perlis lagi.. kalau ikutkan en hubby nk je sewa keta yg slu dorang guna masa dorang datang langkawi last month.. sewa keta tu sehari RM50. tp masa kt jetty kuala perlis tu ada agent tu ckp dia boleh bagi harga  RM120 utk 3 hari.. wah.. jimat rm30.. apa lagi.. kami on jela.. sbb mana boleh jimat, of coz la kami nk jimat kan? n dia ckp jugak.. myVI pun dia boleh bagi.. myvi?? kami pun on jela.. hehe.. keta baru sapa xnak kan? so.. di jetty kuala perlis kami  bayar deposit RM40.

Sampai di Kompleks Pekan Rabu, kami xdpt kereta Myvi tu..katanya lambat sket kena tunggu.. erm.. kami ni dh penat2, rasa tak lalu dh nk tunggu.. so aku ckp kami xnk tunggu.. keta apa pun xpela..asalkan in a gud condition.. last2 dapat keta wira auto.. ok la tu.. tak kisah pun sbrnya.. asalkan boleh jalan sudah ler... huhu.. di situ aku buat full payment.. another RM80 untuk mencukupkan jumlah sewa iaitu RM120 berserta key deposit payment sebanyak RM50. Deposit spt biasala, once return kunci akan dpt balik RM50 tu..

So, bab keta setel.. kami pun terus memecut dengan keta wira sewa tu ke stesen myk terdekat.. al maklum sajala.. nama pun keta sewa, takde maknanya nk tgk minyak ada dlm tank tu.. sah2 hujung2 dgn 'E' dh.. huhu.. after isi minyak terus ke destinasi pertama iaitu Pantai Cenang.. untuk pengetahuan readers, 2 malam di langkawi aku bermalam di hotel yg berlainan. 1 malam aku pilih utk bermalam di area pantai iaitu di Pantai Cenang n last nite tu aku bermalam di Hotel di Pekan Kuah untuk memudahkan keje2 penyopingan mudah dijalankan.. hahah.. baik punya plan ni.. hotel apa di Pekan Kuah?? biarlah rahsia dulu ye.. aku akan reveal nti.. kasi suspen sket.. heheh..

So, untuk malam pertama kami bermalam di Langgura Baron Resort, Pantai Cenang. Harga 1 chalet tu RM150 je.. chalet bujet.. tp aku rasa ok la .. bilik pun ok..cumanya takde breakfast.. cuma aku mcm frust sket.. masa check in dorang mintak RM100 utk key deposit.. aku rasa mcm byk n tak logik la.. hotel mahal pun tak mintak key deposit.. dh la kunci chalet tu hanya kunci biasa je.. bukan kad2 bagai pun.. sedangkan key deposit keta sewa yg kami sewa pun RM50 je.. tu logik gak la.. coz kita angkut keta tu sana sini.. mcm chalet dia tu sah2 ada depan mata dorang.. mana la leh angkut sana sini.. aku xsure mybe langkawi punya style cmtu kot.. tp sepenah aku stay kt tmpat lain takde la key deposit semahal tu.. readers? if aku salah, u alls boleh share dgn aku.. mana tau kot2 aku ni kurang experience lg dlm bab2 hotel ni.. hehehe

So, u all pun dh baca kan tajuk entry ni.. kt mana aku check in? So, tak mau la dok suspen2 lagi.. jom layan pics..
Langgura Baron Resort.. hotels resort yang bernamakan Baron ni mmg banyak di Langkawi.. kedudukan dia betul2 di tepi jalan utama Pantai Cenang tu.. mmg happening giler kawasan tu.. laut just kt belakang tu jer.. 





Deretan chalet.
108 .. our house
aik!! nampak 2 orang tu..
katil & ruang menonton
view dari pintu.. ada lak model kecik kt situ.. tu apa lagi..dok tinjau bathroom la tu..
tv, coffee corner, mirror ..
bath tub besarr.. 3 orang boleh muat.. tak caya?? aku dh test.. hahaha
half sinki & half bath tub
 

sinki..


 ok.. dh tgk bathroom kan?? apa lagi gedix2 la nk mandi.. badan pun dh melekit2.. dh siap mandi, wangi2.. nk tau kami ke mana?? tunggu ye!!

7 comments:

Shu Shinju said...

chalet dia nampak best... boleh la stay sana nanti bila2 nak pi...:)

Nur Irfan Juezrie said...

shu.. betoi.. best.. n not bad la dgn harga dia.. boleh2.. p la.. tp kt pantai cenang tu byk giler.. hotel, chalet, motel.. ala2 bujet gitu.. boleh survey lagi yg best2.. hehehe

Ina Khairina said...

aha la ju mcm best lak chalet dia wlpun chalet bajet...nti leh minta no fon chalet ni kat ju,mmg dok plan nak p langkawi ni

Fida said...

3 orang yang masuk bath tub tu saper yer..hihi..

Nur Irfan Juezrie said...

kak ina ~ ha! boleh2.. nti nk p mintak ye.. ju sms.. heheh. boleh la not bad.. padan dgn harga dia.. nk resort2 mhl2 xmampu.. hihi.. bak kata org.. alah membeli menang memakai..takat nk tidoq ja.. time la sume kuar jalan..


kak fidz~ish!! slow2 la.. malu... awww!

Mak Izz said...

cantik chalet ni. akak lalu tepi ja hr tu... eyh sewa RM150 tu consider mahal la gak, akak dok RPP RM55 je 1 mlm ^____^

tp mmg melampau la key deposit dia. awat mahal sgt? tp xpe ju.. nt abes shopping masih berbaki RM100 di tangan. yippieeee...

Anonymous said...

Blh ka bnding dgn RPP dh la ssh nk book.br bukak booking dh pnuh..xheranlah mrh..huhu