Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 18, 2012

Irfan'S 3rd B'day Vacation.. PULAU LANGKAWI.. (Day 1 - Dinner @ Bamboo Chenang Restaurat)

Selepas berpenat2 di Underwater World, masa lebih kurang almost jam 7 malam dh.. perut pun dh berbunyi2 mintak diisi. yela.. lunch tgh hari tu KFC je kt jetty Kuala Perlis, haruslah lapar kan? So tmpat kami dinner malam tu ialah di Bamboo Chenang Restaurant.. xmau ckp byk.. kedai ni mmg TERBAIKKK lahh.. kedai ni en hubby la yg recommend coz kan dia penah outstation di langkawi bulan feb lepas.. so, dia bab makan2 ni confirm la dia mmg ajak aku mkn tmpat yg food dia best2.. jom la aku cerita sambil layan pics..

Bamboo Chenang Restaurant

area makan di bahagian dalam kedai
di sebelah kiri kedai terdapat lebih kurang mcm gazebo la.. gazebo ini dibina di dalam sawah..
pemandangan dari gazebo yg kami pilih.. paling hujung.. so npk deretan chalet yg masih dlm pembinaan..
irfan & en hubby happy tak sabar tunggu makanan sampai..
me? masih sabar menunggu makanan walaupun perut tgh berkeroncong
menikmati keindahan pemandangan.. npk sawah yg luas terbentang..
irfan tgh main dgn kucing.. gelak berdekah2..
apa?? main dgn kucing.. mama marah nih..
ha! ha! nk g mana tu? nk naik ke gazebo tu kena lalu mcm titi yg diperbuat dari kayu..
ni la pemandangan dari gazebo tempat kami makan.. mmg best.. tenang setenangnya.. siap ada lembu yg berlari dlm awah tu.. sawah tu pun npk mcm kering je.. xsure sawah ni masih digunakan ke x.. irfan sebut panggil lembu tu "cow, cow, cow".. so cute..
ni yg sampai dulu.. drinks.. ternyata.. air tembikai tu mmg sedap n kaw.. air limau nipis tu pun sama jugak.. terbaikkkk!!!
irfan?? air apa tu?? sky juice..
my lil hero.. behave sgt kt kedai makan ni.. luv u dear!!
hasil tangkapan kami..
terbaik.. chinese butter prawn..
ikan jenahak masak kiansom.. pun besttt!
ni lagi aku aku recommend kt korang klu nk makan di Bamboo Chenang Restaurant.. KETAM BERLADA.. mmg terbaikk... sedap la.. (terliur aku tau dok buat entry nih)
kailan ikan masin.. xnak review la.. too common..
uiii.. tgh sedap memerut nampakk!!! hihi..

conclusionnya... mmg terbaik la food kt restoren ni.. korang yg pegi ke Pantai Cenang, aku recommend sgt2 utk ke restoren ni.. insyaAllah.. korang takkan rugi dan berpuas hati.. total sume yg aku makan hari tu ialah RM70++ je.. murah kan? kalau belah penang ni ikan jehanak yg fresh tak tau la berapa kan?? so, tepuk dada tanya selera.. after dinner, apa kami buat lagi?? nk tgk? jom next entry k!

4 comments:

Shu Shinju said...

sedapnyee...pemandangan pon cantik..lagi berselera makan... insyaallah kalau ke langkawi mesti nak try pi restoran ni..:)

-cinta soFia&Safiya- said...

meliurkan tgk chese buter prown tuh........nida sampai laa xjugak kesampaian nak p langkawi....adik pn dh nak balikk sini dah T__T

xpala, sok ni ajak jue p sana buat famili ghatering..hihih

Nur Irfan Juezrie said...

Shu ~ heheh.. mesti p tau shu.. mmg berbaloiii...

anida ~ hehe.. tula.. nida nti nida google resipi, ju p umah nida, nida buat ek.. heheh..

xpe.. nti ada rezeki lebih kita plan p sama2 k.. ternyata p ramai2 lg best..

Mak Izz said...

nampak lazat... pemandangan yg indah lg memukau... percutian yg sungguh bermakna! btw abes ka makan byk menu tuh? next time p langkawi nk makan cni gak la. nk jugakkkkk.....