Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 17, 2010

Kisah Irfan Admit @ Hosp Lam Wah Ee (DAY 2)

Selamat bertemu kembali kita di part yg ke-2.. tak mau berlengah lg nk cite straight to the point.

Hari pertama Irfan kena admit dh selesai.. sampai lah di hari yg ke-2.. alhamdulillah.. panas irfan makin kurang setelah seharian mkn ubat on time n jugak ubat yg dimasukkan ke dalam vuntot smlmnya tu.. cuma irfan masih lg mcm merengek takutkan keadaan hosp n takutkan nurse. sprti biasa setiap kali nurse nk ambik suhu tiap kali tu la ngis.. tp tak teruk la.. after abis terus diam.. cmtu jugak la nk mkn ubat.. setel je mkn ubat diam mcm takde apa2.. klu time tido kena bgun mkn ubat, time nk mkn tu ngis mcm sakit2.. tp lps abis je mkn ubat, terus smbung tido mcm takde apa2 berlaku.. heheh..mcm2 betul la perangai si irfan ni.. n lg 1.. klu nurse dtg nk cek tekanan darah.. ha! confirm kena time tido.. klu time dok sedar jgn harap la.. klu ambik juga bacaan mmg tak accurate la.. so, mmg kena ambik time tido je.. tu pun ambik kt kaki bukan kt tgn..

cmtu la dia kt hosp.. bacaan suhu irfan agak cntik.. so, dlm tgh hari tu doc kata nk stopkan ubat demam dia.. nk tgk samada demam dia dh terus baik atau blum lg or suhu dia turun sbb bergantung kepada ubat demam.. oh ya! 1 lg, hari ahad tu, nurse ada ambik darah n air kencing.. n result darah ada sikit kuman n dlm air kencing pun mcm ada skit darah.. tp sket je.. mcm ada kuman jugak la doc ckp.. tp tak serius la.. standard org demam.. n demam skg ni bukan demam je.. mesti ada jangkitan kuman wlupun sket..

So, takde apa2 nk cite pasal hari ke-2, sumenya ok2 aje.. irfan tak meragam tak merengek..cuma meragam sbb environment hosp, meragam tgk all the nurses even tgk mkcik antar makanan pun dia tkt..

k jom kita layan pics di hari ke-2

temperature irfan makin cntik

lepas kena ubat kul 12 terus tido..

sian je tgk muka dia.. tambah2 tgk tgn lg kesian..

sedap je npk dia tido kan?

smpai ternganga..

cuba teka mana irfan??

lepas je bgun tido, irfan sgt cergas n aktif.. nk tgk apa yg dia buat.. jom!

bermanja2 dgn papa smbil mkn roti + ladies choice

tgk, smpai terduduk kt atas lantai..

yeah! it's me!

saya lg!

aktif sgt petang tu..

notty! sempat menjenguk kawan kt katil sebelah

apa pun kamu irfan, mama n papa love u so much!

selepas main2, time dinner pulak.. tp time ni dlm kul 5 lebih gitu la..

tak nak disuap.. nk mkn sendiri..

org demam pun berselera nk makan

mata nk tgk tv jugak tu!

sengaja aku tak pakaikan irfan baju.. sbb sng nk basuh.. dh mkn sendiri fhm2 jela.. tumpah sana sini..


ptg tu, nurse ada inform kami yg bilik single dh ada yg kosong, so kami pun kemas2 utk pindah bilik.. nk tgk kami ke blik mana?? jom.. ikut aku...

bilik 213

tag kt pintu bilik

"every day my nurse is my mom"

rupa bilik baru irfan..

tv yg lebih besar

dressing table + almari

irfan n papa

irfan, papa & pak ngah irfan

dh ada tel, apa lg main telefon la..

irfan & telefon..

malam tu papa irfan dpt la tido dgn irfan di wad.. heheh.. tu yg aku nk sgt2 tu.. irfan mlm tu jugak suhu irfan ada naik sket.. tp takde la naik byk sgt.. so, harapan nk balik esoknya haruslah dilupakan..

ok la tamat cite hari ke-2 kt hospital.. see u @ next entry..


4 comments:

Iena said...

kesian tol tgk baby sakit ni... :(
hope ur baby cepat sihat...

Nur Irfan Juezrie said...

tu la kak ina.. erm.. mmg tak thn tgk dorang skt.. rasa nk ngis je. .but ibu kena kuat la.. alhamdulillah.. dia dh sihat skg.. al maklum lah entry basi ni.. hehehe

-aNida OtHmaN- said...

fheww kenangan KALO dok sepital nie memang melekat....tgk tangan irfan bebalOOOot ....tingat tangan sofia bebalOot time umur 5 bulan..admit KPJ...aduyaiii..ngan ibu - ibu skali bekampung kat sana..jenuh laa ngadap muka nuse ari-ari..sampai tebekenanlaa ngan doktor..hahahhahahahah

apa-apapn KENANGAN sume NI......BELA ANAK kan jue

Nur Irfan Juezrie said...

IYA NIDA... mmg pun.. sgt la kenangan.. harap2 biarla yg terakhir kan? nape sofe admit masa 5 bulan?