Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, December 29, 2012

5th Wedding Anniversary - The Regency Jerai Hill Resort (Lunch @ Puncak Kedah Restaurant)

Salam sume.. bertemu kembali..

entry kali ni nk kabor ttg lunch di Puncak Kedah Restaurant.. kami check in lebih kurang jam 2.30 petang.. aku plan, nak dinner je kt Puncak Kedah Restaurant ni n nk lunch kat mana2 kedai la bukan di Puncak Kedah Restaurant.. dah masing2 tak tau jalan nk ke atas tu sejauh 12km jalan berliku2 n mmg agak fikir 44x klu nk turun n nk naik balik, so mmg xlunch la sblm smpai resort..

masa otw ke atas tu siap ckp dgn en suami yg japgi lps cek in nk mkn kt bawah la.. tp sekali dh naik, en suami kata mmg xmau dh la turun bawah.. so, nk xnak kena la lunch kt Puncak Kedah Restaurant.. 1st sekali mmg tau la.. restaurant kt hotel confirm2 la mahal kan? tp tawakal jela.. nsb baik bawa cash lebih.. klu x melambung la bil crdt card .. huhu..

So, jom!

Photobucket
otw dari bilik nak ke restaurant.. hujan renyai2.. so berkabus..
Photobucket
lapik pinggan.. dari kertas..


sementara tunggu makanan sampai, posing dulu la! tempat cantik. kalau ikutkan 1 angle pun xnak lepaskan peluang rakam gambar kenangan..


Photobucket
en suami..
Photobucket
irfan n papa
Photobucket
irfan sorang2..
Photobucket
irfan & mama.. 
Photobucket
another 1 with mama
Photobucket
outdoor.. pemandangan dia ? Subhanallah..time ni hujan renyai.. xnampak sangat pemandanga di bawah sbb berkabus
Photobucket
kabus mula hilang sket demi sikit.. mula nampak petak sawah padi
yang banyak n kaya di negeri kedah..
Photobucket
dah nampak lautan dan pulau.
Photobucket

Photobucket

Photobucket
bunga banyak..
Photobucket
oren..

Photobucket
merah
Makanan dah sampai.. jom makan!!! time tu lebih kurang jam 4 ptg..

Photobucket
aku punya ice lemon tea RM5, irfan ais kosong, hubby cappucino (harga xingat)
Photobucket
Nasi goreng Bagus.. makanan yg paling murah sekali.. RM12.. taste dia, sedap giler.... smpai skg aku leh ingat rasa n rasa mcm nk makan lagi.. 
Photobucket
irfan punya.. Hainan Chicken Rice.. RM12 jugak.. tetiba, waiter ada bawak fries kt orang lain.. then irfan mintak fries pulak.. gambar fries takde n harga fries ialah RM5..

So, total aku lunch hari tu ialah 59++ include tax n service charge..
then kenyang makan.. balik bilik n ada aktiviti petang?? buat apa?? tunggu k!

3 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

fheww indahh n nyaman view dia....... berbaloI laa jue lepak situ :)

Nur Irfan Juezrie said...

yup nida..sgt2 baloi n puas hati..

Anonymous said...

subhanallah.. sungguh indah ciptaan Allah. (K'Adha)