Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 1, 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha..

Rasanya belum terlewat untuk daku ucapkan ucapan di atas.. walaupun bahang kemeriahannya tak la sehebat Hari Raya Adil Fitri, tapi bg aku hari raya tetap hari raya.. perlu lah disambut dgn penuh kesyukuran.. Alhamdulillah... Spt biasa, hari raya sgt sinonim dengan balik kampung.. bagi sesiapa yang ada kampung berseronok la dengan suasana di kampung u alls.. bg yg tiada kampung, beraya di bandar.. (apa ayat aku nih.. mcm tak berapa betul jerk.. hah.. lantak lah..)

OK.. spt biasa n apa lg!! aku nk cite la kronology cite balik kg n hari raya haji.. this hari raya haji aku smbut di kampung aku.. wah!! this my turn OK!!! anyway.. raya ttp raya.. baju raya mesti la dipakai.. wlupun baju raya lama.. (baju raya puasa hari tu la).. ok la kan?? tp ada org pki baju raya baru tau.. nk tau sapa?? org itu adalah my lil son.. nur irfan hakim.. 1st time pakai baju melayu.. mak tok dia jahitkan utk dia.. hari raya hari tu tak sempat nk jahit.. so, hari raya ni ntah camne.. dpt dia pakai baju melayu tu.. nk tgk gambar??? tunggu la stgi k!!

So, hari khamis tu seluruh usm dapat half day tau.. so, tgh hari tu aku pun balik.. packing2 barang apa2 yg patut.. tunggu hubby balik.. n ptg dalam kul 5 cmtu we all bertolak ke kedah.. ala dkt je..1 jam setengah je smpai la.. nsb baik la jalan tak jem.. kira ok2 la..

So, hari raya disambut spt biasa.. tp yg terkilannya.. aku tak dpt lgi ambik gambar kami 3 beranak berpakaian sedondon.. rasa sgt frust!! dah elok2 irfan pki baju melayu.. tak ambik gambar lak.. bukan tak nak ambik.. dok tangguh2, last2 smpai petang.. dah petang u all faham2 jela.. perasaan camne pakai baju kurung kan?? tambahan lak raya haji je.. mau tanggal awal2 baju raya.. irfan pulak, lagi la.. lg awal tanggal baju melayu tu.. tp gambar berdua ada la.. tp takpela.. benda dah jadi.. what to do!! so, lyn jela gambar2 kt bawah ni ek!!!

Irfan dan Papa di pagi Raya (sila tgk kasut irfan.. irfan pakai capal OK!!)

Irfan dan papa di tengah hari raya

Irfan with mak tok

Close up

Ntah apa yg ditengok irfan tu.. mak tok n tok wan rancak bersembang

So, tiba masanya bergambar irfan dengan mama pulak. time ni la yg aku tunggu2.. hehe.. klu bergambar tak hengat dunia

me n irfan

Pandangan seorang ibu kepada anaknya..
anaknya tgk mana ntah!! apa la irfan ni. mungkin ada sesuatu yg lebih menarik perhatiannya..

meh nk cium sket... muuuaaahhhhhh!!!

alamak!! blurr la plak gambar ni..

Irfan sengih..

"tgk mana tu irfan"

sibuk nk berdiri.. nk g mana pun tak tau budak irfan ni..

blurr lg..

i'm happy

Pantang org bg barang.. mesti sibuk je irfan tu

Video Hari Raya:

video

Irfan bergelak ketawa di hari raya.. sila tgk ok.. baju melayu dia dah hilang dah.. heheh.. nk tau sapa yg buat lawak smpai irfan terbahak2 gelak.. heheh.. aku la pelawaknya.. hik hik hik..

Video Raya lagi :

video

napa aku kata ni video raya.. wlupun tak de kaitan dengan hari raya,.. adalah kerana hubby masih pakai baju melayu dan kejadian ini berlaku pada hari raya.. heheh.. So, tgk la si irfan tu.. pantang jumpa kolam yg ada air mesti eksited lebih.. ni kt umah tok aku.. setiap kali nk mandikan irfan, mesti dia akan usha baik punya kt kolam tu n badan dia meliuk lentok nk turun.. eee.. budak2 zaman sekarang.. mcm2 hal la!!!

Chow dulu k!!!

6 comments:

NeenaAnuar said...

hehehe... irfan memang cute lah!

Nur Irfan Juezrie said...

heheh.. tq akak..

zoelalisa said...

comel la irfan nih. grm tgk!

Nur Irfan Juezrie said...

heheh.. geram? tak lama lg intan pun akan ada baby mcm irfan gak.. mesti lg cute mcm mamanya.. insyaAllah.. bersabar k.. ada rezeki tak kemana...

zoelalisa said...

ju..tak nmpk mcm ibu dan ank la..mcm kakak je. huhuuu

Nur Irfan Juezrie said...

wakaka...!! tak npk mcm ibu?? wah2.. ini compliment yg melampau ni cik intan.. hehe.. anyway tq..