Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, May 20, 2011

Jalan2 Cuci Mata & Makan2

After kami berangkat dari PIzza hUt Juru Autocity.. Aku n nida 2 family menapak ke Jusco Bandar Perda.. sbbnya Nida nk shopping guna voucher yg dorang dapat masa family Day kt PD.. huhu.. kami tumpang2 ja.. sbb dh lama tak g Jusco Bandar Perda.. 1st time p masa irfan baby lg.. tak silap aku dlm 3-4 bulan kot.. now irfan dh 2 yrs .. erm.. lama kn?? bukan apa.. semata2 nk terjah jusco Bandar Perda tu tak la kot.. tp klu dh tersinggah or terada kt area seberang why not kn?? kalau kt Penang, jusco QBay... haruslah ku terjah.. So, jalan2.. terjumpa Wina & the gang..

Dh jumpa tu fhm2 la.. riuh se'mall'.. hehehe.. tekak kering.. membuatkan kami sume mencari food court utk membasahkan tekak.. seriusly, cuaca skg ni amat la panas smpai bergelas2 air di telan.. erm.. lepas minum terus chow dari Jusco.. Wina & the gang tak balik lg sbb dorang nk main games.. hehe.. betul2 kanak2 ribena tau dorang ni.. comell!!.. (sorry ye!).. aku & nida bersama suami n anak2 chow cpt2 dari jusco.. tau! si irfan tu dh melalak2 dh ngis.. sbb nak main kt playland.. terus la papa dia angkat n huwaaarrrhhhggg!! ngis! .. bukan apa.. kang bagi main, lg lama la kami kt situ...

so, destinasi seterusnya.. ialah.. makan nasi ketam kt juru.. juru lg?? td dari autocity juru .. then p juru lg.. utk pengetahuan korang, kedai nasi ketam ni.. teletak di betul2 kampung area laut.. so, ketam2 mesti la fresh..

sampai je .. mmg tak dpt dinafikan .. tak sabar nk mkn ok.. kami p ke kedai pertama.. tp malangnya.. ada signboard.."maaf, sudah habis".. waduh!!! terkempunan kami tau.. dah la terkempunan tak leh join mereka sume masa kak yus turun penang hari tu.. huhu.. tp nida bawak kami ke kedai lain.. nida pun blm penah try kedai tu.. so kami sama2 try for the 1st time.. hasilnya.. x mengecewakan!! mavelouss ketam dia.. n masakan dia pun best!!!...

lepas makan kami pun balik ke rumah masing2... sampai umah dlm kul 10.30 mlm.. fuh!! penat giler.. but really2 enjoy ahad tu... great sunday!!!

(**Sorry ye!! no pics in this entry..sbbnya mmg en hubby tak ambik sekeping pic pun yg bersesuaian utk entry ni.. u all boleh la tgk Entry NI ye.. psttt.. nida.. tumpangkan link entry kamooo .. tq :-)

7 comments:

Kyra said...

MEMANG SEMPOI LA KORANG NI....
simyum jer bla bca citer korang
(sambil kepala dok terbayang bila la aku leh joint ngan depa ni..huhuhu)

Nur Irfan Juezrie said...

hehe.. khai ..jgn gitu.. nti kita kuar lg hang out buat ramai ek? ju pun tingin sgt nk jumpa khai..

-oP_ida- said...

heheheheheh..skali blew bejalan lupa kein baju sebakoi kat rumah hat tak belipat nueh..kalo bejalan sampai ke subuh betenaga..cer suruh lipta kain...laju jaa mengantokk..hahahaha

haa'h the best.... ahad semalam nieh

Shu Shinju said...

waaa..depa pi makan nasi ketam plak erk pastu... kitaorang gi tgk wyg..hihihi..

Nur Irfan Juezrie said...

nida : tau takpe.. klu lipat baju..dan2.. ngantuk smpai tak leh angkat mata. klu jalan, boleh ja.. berjaga..

shu : hehe.. tau dh hgpa nk dating mating.. so tak mau kacau.. org tgh hotsss... hihi.. kami yg berkeluarga ni takpa kacau pun..

MiYOKO SuKi said...

waaaa...mkn nasi ketam..tak ajk punn..huhuh

Nur Irfan Juezrie said...

tin, makan nasi ketam tak plan pun.. ju mmg nk balik terus lps p jusco tu.. tp asben ju lak.. dok buat spoil nk makan nasi ketam tu pulak.. abis terlepas mentor.. hihi.. ju mmg plan nk balik petg tu terus.. sbb tak sempat nk rest kan ahad tu.. esok dh keje..