Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, May 12, 2011

Great Sunday ~Nida's Belated Besday Celebration & Titin's Farewell ~

Hai.. salam bertemu kembali.. mood update masih kelaut.. tp aku gagahkan jugak diri aku untuk update sebelum cite2 menjadi lebih basi.. so hari ni nk story cite yang tak brp nak basi lg la.. story2 basi biarlah menjadi basi..

Cite ni berlaku pada hari Ahad yg lepas... mastermind plan ni ialah Cik Wina.. bersungguh2 Cik Wina kita ye.. smpai la majlis tu sgt la havoc n gempaq.. 1st dpt sms dari Wina, wina gitau nak celebrate Beday Nida & farewell Titin yg akan berangkat ke US utk keje di sana.. So, happy dengan plan itu sbb dh lama tak hang out beramai2...

So, nak dijadikan cerita.. aku adalah tukang utk memujuk Nida utk keluar petang ahad tu.. asalnya Wina dah plan dengan Asyraf asben Si Nida ni.. tp Nida pulak buat hal.. Nida tak mo p if Asyraf tak gitau nak p mana.. erm.. so.. aku pulak yg mainkan peranan ptg tu..
kul 12 tgh hari matahari terpacak aku ke Kepala Batas, umah Nida.. plannya mmg aku nk ajak Nida kuar petang tu dengan alasan saja kuar jalan2.. kan aku dari pulau so.. tingin nk ke Juru Autocity kataku.. hehe.. mcm2.. Asyraf pulak ckp nk g beli baju kt Autocity.. mau tak mau nida kena la ikut dah aku jauh2 dari pulau ke seberang kn?? (jauh la sgt)..

Sampai2 je kt Pizza Hut Juru Autocity, aku dh roger2 wina yg kami akan smpai.. so dorang yg dh lama menunggu kt Pizza pun buat la apa yg patut.. Sampai2 je.. Nida heran nape nk makan kt pizza.. sbb asalnya kan en asyraf kata nak g beli baju.. so, aku jawap.. takpela.. kita mkn dulu.. sblm shopping.. hihi.. menjadi2... So, sampai je pizza hut.. terkejut la Puan Nida... ada surprise.. rupa2nya ramai dh menunggu kt PIzza hut tu.. Shud & tonangannya ada, titin & tunangnya juga ada, wina mesti la ada dh master mind kn?? adik wina & gf, Zu ada.. huhu.. sorry kengkawan lambat smpai.. al maklumlah.. 2 family ni beranak kecik.. mcm2 hal sementara nk boleh smpai Juru..

erm.. dh la.. berceloteh pjg lak.. layan pics jom..!!!!!!

setibanya di Pizza hut.. para tetamu mengambil tempat duduk..

irfan pun mengambil tempat duduk.. bak kata Wina irfan ni tetamu VVIP..

selepas nyanyi2.. acara potong kek ..
1st.. tiup lilin dulu.. ada brp lilin tu nida?? hehe

potong kek

zoon sket yang sgt sedap ni..

menjilat big lollypop pemberian Auntie Wina untuk tetamu VVIP.. Irfan & Sofea.. sayangnya Sofea tido time ni..

sedap sgt ke sampai juling biji mata..

nak sikit boleh??

my sweetheart.. my cutie Pie..

orang yang dirai.. Anida & Titin

aummmm!!! sedap x pizza nida??


mama irfan pun tidak ketinggalan nk posing dengan lollypop & kek yg marvelous tu...



sambil2 makan.. kami dihiburkan dengan telatah irfan tiru gaya Usop wilcha..
kite bakorr.. kite bakorrrr.. sambil tunjuk gaya tangan Usop wilcha.. kelakar giler.... riuh rendah Pizza hUt dengan telatah si kecik ni..



makan mushroom soup sendiri sampai comot

minum air pulak...

begambar dengan auntie titin..

ohh.. suka ye irfan??

aku & titin yg bakal pergi jauh tinggalkan malaysia.. miss u dear!


ok.. abis je buat havoc dlm pizza hut, kami buat havoc kt luar pizza hut pulak..
jom tgk next entry..


(** nk tgk lg byk pics, tgk fb ye..)

8 comments:

lady XOXO said...

Wahhhhhh maveloussss arrrr kak jueeee.... Wina nk said tq tq tq tq so much utk kak..sbb mmg tlg kami sgt..tq na akak...

Irfan n sofia adalah VVIP majlis tau sbb tu sabtu wina n adik wina duk plan nk bg apa utk si kecik sbagai token of our love..so kami decide beli lolipop gedabak besar..... Ahahaha lolipop dr wina n adik tau.. Tp maap ya bg cokelat lak.. Ehheheeh

kak nida susah gak tau nk wat suprise kat dia...so far kan handle bday kak nida paling mencabar sbb hampir2 gagal... Tp tq to kak ju, shu,titin n suami kak nida...

Gambar cantek aih... Aik kebetulan kan kak nida duk tp titin kan kak jue


wina geram sgt kat irpan...terlalu comeiiiii... Nanti jodohkan dia ngan cofia leh ahahha..sbb cofia pown anak angkat wina... Ahahahah x maluuuu wimna nieee ahahahha..

Apa pown kak jue mmg berbakat jadi pelakon ahahahaha

Nur Irfan Juezrie said...

heheh..panjangnya komen wina.. hihi.. but i likeee!!!

hehe.. takde menda la.. ni keje sama2.. so sama2 kena pening la.. btw, takde apa2 la sgt.. no probs!

erm.. geram kt irfan?? jodohkan dengan anak wina la nti.. heheh..

pelakon?? takde maknanya!

Mak Izz said...

woh.. terjawab sudah. titin nk keje kt US ye. syoknye.. keje apa tu dik? rupenya payah juga hampa nk wt suprise party nih. nida ni byk mulut, sbb tu byk tanya. apepun alhamdulillah... berjaya jgk!

nsb baik nida smpt makeup & pakai cantik2. kalo x mesti bday girl malu! (malu kah?) hehe.. wah.. nk jodohkan irfan dgn cofia ke? untie adha setuju sgt2. mak pak dh kawan baik, apa salahnye terus jd besan x gitu.

happy belated bday nida! slmt berangkat titin! happy sgt tgk hampa semua. and gmbr2 sume super dooper meletop! kelassss...

Nur Irfan Juezrie said...

ha'a.. titin nk ke uS.. titin ni engineer kt intel penang.. so dia nk g cawangan kt US..

hihi.. nida nk kuar mana pun mesti makeup cntik la.. so sng la.. hehe.. bab besan2 ni.. no komen.. hihi.. klu ada jodoh apa salahnya.. klu ada jodoh shanah pun apa salahnya.. hihi.. auntie jue lama dok admire kt shahnah ni..

gambar meletopsss?? hati ju jugak meletop..

-oP_ida- said...

hahhahaha owhhh nilah gheja ampa..dahsat...

master mind sume teror belaka...takpaa...ada ubi ada bataih..ada hari saya balas keh..hahahaaa

Nur Irfan Juezrie said...

ha'a.. teror la jugak.. tu pun puas gak tepis kiri kanan..hehehe

MiYOKO SuKi said...

tenkiu, Ju...plan mendai sbb ada Ju yg dok jauh sket...hehehe...

kalo tak, susah gak nk wat surprise2 niii...master mind nye, WINA laa....good job, dear....pandai tui bab2 nk surprise org niii...

nnti, my birthday, ada ke org nk wt surprise....sedih :( sure tak de.....

ape2pun..gonna miss all of u...best sgt2 hangout sekali kannn...

Nur Irfan Juezrie said...

sama2.. tenkiu jugak utk semua.. ala.. titin, titin nk p jauh.. nk la jumpa kamu.. bila pulak nk jumpa lps ni.. mmg best sgt2 hangout ramai2.. tp tula.. nk jumpa sekali gus ramai2 ni ada jela aralnya..

wina, mmg gud job..

erm..jgn la sedih2 k.. lps balik malaysia, sure ada surprise nti..