Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, May 20, 2011

Ayam Penyet @ Rasa Village

aku penah mention pasal ayam penyet (AP) ni kt Entry NI, so.. meh la aku nk cite pasal ayam penyet ni.. sblm ni penah dgr je ayam penyet.. hehe.. bunyi mcm kelakar kan.. tp tula.. bila dh famous tingin jugak la nk merasa.. so, ini ialah kali kedua aku mkn AP.. 1st time dulu tak ingat bila.. tp tak la lama sgt.. terus jatuh cinta sama ini AP.. sekali beli.. terus order extra lagi 1.. rasa makan 1 mcm tak cukup je.. heehe.. boleh gitu??

So, nak dijadikan cite.. selepas jumpa zetty hari tu.. aku & nida terus ke Mydin Mall Bukit Jambul utk layan AP utk kali ke2.. erm. kali ni irfan tido keletihan.. boleh la en hubby snap2 apa yg patut.. so, jom la tgk pics..

bukti irfan tido.. sian stroller takde dlm keta tinggal umah mak tok.. so ni la jawapnya.. berbekalkan tilam & bantal dlm keta.. guna trolly mydin je.. heheh.. tu pun tido lena ok!! tak jaga lgsung.. smpai kami abis makan.. dulu penah try buat gini.. tp masa tu irfan tak tinggi sgt.. tp skg.. dh tinggi.. see!! sian tido kaki kena naik ke atas..

Ayam Penyet

ni la rupanya ayam penyet.. 1 set ada nasi putih, keropok mony, carrot, tomato, daun salad, sup & 2 jenis cili yg mavelous.. & tak ketinggalan dessert tembikai

the whole of AP

kasi zoom ini 2 jenis cili.. & sup yg sedap

sofea yg masih cergas..

kena paksa posing sementara anak tgh tido..


ok.. tamat cite hari weekend minggu terakhir April.. so, nantikan cite weekend minggu2 seterusnya pulak selagi jari ni masih ada mood utk menaip..

6 comments:

Shu Shinju said...

bestnyeeee...

Nur Irfan Juezrie said...

mmg best.. u should try..

MiYOKO SuKi said...

ju, nnti try nasi ayam penyet AP kt JJ perda lakk...

sedap giler ok...sambal yg sgt2 pedas....

waaaa...rindu nasi ayam penyet... :)

Nur Irfan Juezrie said...

tula.. titin.. hari tu ju JJ perda dgn nida.. after kita hang out kt pizza tu.. then mmg tgk dh.. AP tu.. tp nida ckp.. tokei AP tu cina.. tu yg tak xmkn.. nida kata kawan dia gitau.. ju pun tak tau kesahihannya.

Mak Izz said...

akak pernah try ayam penyet AP & ayam penyet Dapur Penyet. rasa yg Dapur Penyet lebih sedap. ayam penyet Wong Solo dan RIA lum pernah coba lagi. will try it someday.

Nur Irfan Juezrie said...

oo.. byk jenis.. kt penang ni takde lg la yg byk2 jenis yg akak sebut tu.. heheh.. apa2 pun mmg sedap..