Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, September 25, 2010

~Raya Ke-4~

Pttnya hari tu, mcm2 plan ada, nk g jalan2 la apa lg.. of kos la nk jalan kan dh smpai kt Terengganu.. nk smpai lg bukan senang, so ambik peluang la.. antaranya plannya ialah nk g ke Masjid Kristal, Pasar Payang, Taman Tamadun Islam.. huh.. byknya tmpat, sempat ke dlm masa 1 hari je.. hehe. tu hanyala perancangan.. kita hanya merancang tp Allah yang akan menentukan semuanya..

pg tu mula2 kami ke Desa Murni, salah satu kedai yg menjual kain baju & tudung yg murah.. dpt gak aku rembat 5 helai tudung.. hehe.. ambik kesempatan la.. nk ambik byk bujet raya sudah lari maaa...

layan pics yg sempat aku snap masa otw kt Bandar Kuala Terengganu

replica batu bersurat di salah satu roundabout di Bandar Kuala Terengganu

zoom in

China Town

npk mcm menarik je.. tak sure tmpat aku.. aku snap jela..

bas dalam Bandar Kuala Terengganu

pandangan belakang bas. cantik kan bas dia??

nk ikut jalan mana ek??

menyempat lg tu.. irfan mata layu.. dh merah dh ngantuk..

then, pergi ke area Pantai Batu Burok utk lunch.. tak jln2 kt pntai pun coz tgh hari time tu.. pns sgt!! just lunch kt medan selera kat pantai Batu Burok tu je..
layan gambar di sekitar Pantai Batu Burok yg sempat aku snap dari dalam keta.. coz time tu irfan sdg tido.. tak dpt nk kuar jalan2..

dari jauh dh npk laut yg membiru terbentang luas.. i likeee!!!!

ni bukan ambik gambar pokok tau..

jadila kan wlupun dpt ambik gambar sipi2 je..

nk tgk gambar lain?? berkejaran di tepi pantai?? tunggu next entry ya!!

lps lunch kt Pantai Batu Burok, kami pun balik ke rumah sbb nk rest la kan?? n plan nk kuar balik ptg tu utk ke tmpat2 lain.. tp spt yg aku ckp kt 1st perenggan td, kita hanya merancang Tuhan yang menentukan semua.. kejadiannya ialah Tok Ma iaitu nenek en hubby admitted kt Hospital Sultanah Nur Zahirah.. asalnya gi klinik biasa utk ambik ubat.. biasala org tua kan. sakit kencing manis + darah tinggi.. n biasala jugak time2 raya ni.. beraya makan sume la... so, mybe gula dlm darah tinggi tu yg kena admitted tu..

So, oleh sbb kejadian tu, sume plan telah dibatalkan.. mybe next time la ye.. nk jalan pusing2 abis Ganu.. coz Ganu ni byk tmpat yg menarik.. in fact klu nk jalan2 1 hari mmg tak abis la nk lawati tmpat2 menarik tu kan??

sepetang kami di Hospital.. jom layan pic yg sempat di snap kt hospital.. faham2 jela.. nk layan anak teruna aku sorang tu camne.. abis kawasan hosp dia nk jalan.. tp baby mmg tak dibenarkan masuk ke dalam wad.. so, no pics dlm wad la..

hehehe.. tkt naik buai ye??

senget kepala irfan..

ikut jela .. dia nk p mana pun.. penat en hubby aku tu..
hehehe.. sabor ye bang!

lyn video lak!!

video

** cite hari ry ke-4 ni tak abis lg tau.. nk tau apa kesudahan cite hari tu, tunggu next entry!!! entry berkejaran di tepi pantai.. tungguuu!!!!

2 comments:

Mak Izz said...

5 helai tudung tu dh kira byk ju. hehe..

Nur Irfan Juezrie said...

byk ke? sbb murah2 kot tu rsa tak byk.. heheh.. tp sbb murah la..klu betul2 byk duit.. nk beli byk2 lg..huhu.(tamak haloba)