Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, August 28, 2009

BLOG BERWAJAH BARU

Huh.. setelah penat menggodek2 blog ni.. akhirnya dpt jugak aku mencantikkan blog aku ni (cantik ke? heheh).. ape2 pun tak kisah.. dimata korang cntik ke tidak..tp bg aku ok sbb aku ni mmg tingin nk tgk blog aku ni lain dari sebelum ni.. bukan apa.. aku ni tak sempat nk godek benda2 alah ni.. tp sempena hari jumaat di mana rehatnya lama, so aku menggagahi jari jemari ku untuk menggodek a.k.a meng"explore" ke seluruh isi perut blog ni.. (hehe.. aku ni membuat penyalahgunaan bahasa melayu daa).

Bukan apa.. asyik tgk blog org, cntik je.. blog aku?? erm.. mcm hampeh.. tp takpe.. setiap perubahan tu adalah ilmu.. sekurang2nya hari ni aku dah belajar 1,2 3, 4, 5 dan ... benda baru.. hehe.. bg sape yg tau lama dah jgn la gelak kat aku tau. And kpd kak adha, mintak maaf a.k.a sorry sbb telah menciplak akak punya idea (idea akak ker?? heheh...) pasal letak gambar irfan n brp berat dia mengikut bulan tu.. hehe. n klu ada masa lg nti, aku leh tiru org lain punya plak.. huhu..jgn marah..

K laa.. chow dulu.. see u kat next entry.. babaiii.. daaaaaaaaa.....!!!!!!!!

Malas Plak!!

Eerm... spt yg dijanjikan di last entry aku nk upload video irfan yg lain kan? tp aku rasa mcm mls la plak... so, nti2 la ek aku upload video dia.. aku akan upload video yg best sket tau.. k la.. sory sbb janji tak dpt ditepati..

babai...

Thursday, August 27, 2009

Layan Video Irfan Jom!!

Ekceli aku takde menda nk cite.. tp aku saja2 je suka2 nk upload video2 irfan.. untuk tontonan anda sume di kala kesunyian n keboringan.. So.. Jomm kite Tengg..gok!!


video

Ada lg nk upload.. tp mcm lambat jer.. aku upload kat entry seterusnya la ek.. so, wait 4 the next entry..

Tuesday, August 25, 2009

Berbuka Puasa Bersama Anak Tersayang

Hai... Korang ingat lagi tak entry aku yg lps di mana aku ada janji nk cite aku berbuka puasa bersama irfan? kalau tak ingat, buat2 ingat la.. Camni citenya.. hari 1st posa aku berbuka di rumah parents aku.. Aku sgt berharap agar irfan tido time berbuka tu.. tapi hampeh.. mata dia seluas2 alam terbuka.. tak menunjukkan lgsung tanda2 dia ngantuk.. So, oleh kerana seisi rumah berpuasa n hendak berbuka puasa, aku pun telah letak irfan di dalam carseat dia.. Wlupun aku rasa carseat dia tu kecik n irfan mcm terpeleot je dok dlm tu, tp apa boleh buat.. Kena jugak la letal dia dalam tu sbb aku mmg tak bawa balik rocking chair dia.. nk letak dia dalam buai pun, takkan la nk tinggal dia sorang2 masa kami sume berbuka.. sure dia tak nk punya.. Nk baringkan dia atas tilam, irfan ni pantang baring. bila baring je nk meniarap plak.. dah tu stgi penat mula la rengek2... hehe.. So, aku letak la dia dalam carseat tu n dia duduk kat area kami sefamily berbuka puasa.. .. k la.. let's check it out..

Tgk tu.. apa ntah dia tgk n sibuk2 nk pegang.. hehe.. sengaja aku bukak bumbung carseat ni..

Alamak!! kepala Irfan terpeleot la.. heheh.. Sempit kan carseat ni dgn irfan.. irfah dah besar.. dia nk carseat baru la tu..

ha.. ni dah steady dah.. aik.. ada air liur kat tepi mulut tu..hehe

Sunday, August 23, 2009

IRFAN WITH HIS NEW HAIR STYLE

Weekend ni aku balik ke kg utk sambut Ramadhan di sana.. Spt biasa, bila balik kg je..ada la cite yg aku nk share dgn korang.. Cite kali ni ialah cite pasal style rambut irfan yg didandan oleh pak su irfan. Nama style rambut irfan ni adalah rambut David Beckham So, lets's check it out...

Pandangan dari tepi

Pandangan dari belakang

Pandangan depan

Muka serius

Muka suka sikit

Muka suka banyak

Tu la sket sebanyak yg dapat aku share dgn korang.. masa ini aku tgh bersiap2 nk kuar shopping. wlupun posa2 tidak mematahkan semangatku utk shopping.. Hasil shopping pada hari itu ialah sebuah handbag raya jenama BUM, sebuah purse utk aku, sepasang baju melayu utk hubby, sepasang baju raya utk irfan n sket aksesori keta baru aku.. Actually, niat asal nk mencari baju melayu utk irfan.. tp memandangkan saiz baju melayu ready made takde saiz irfan, so, aku tak beli utk dia..

N korang nk tau tak cite 1st time aku berbuka posa bersama anak, so, tunggu next entry k..

Chowwwww dulu k!!!.. Jumpa next entry..

Saturday, August 22, 2009

Dinner @ Nurul Ikan Bakar Special

Khamis lps aku n family (chewah bunyi mcm besar je kan family aku) hehe... takde la.. just aku, hubby & our lovely son.. saja la dinner kat luar sbb dah nk puasa kan? Kira mcm nk mkn besar la sket.. n more 1 reason why aku n hubby nk dinner kt luar ialah...Cuba teka apa? heheh.. mls masak? erm.. mls masak or tak sempat msk tu mmg alasan wajib la.. tp slu klu mls or tak sempat masak pun aku akan tapau n mkn kat umah je.. tp sbb yg 1 tu ialah nk try keta baru aku.. huhu!! yuhuu!! keta baru dh smpai n almost 1 week aku takde kete disebabkan kete lama sudah dijual ke tangan tuannya yg baru.. sedih mmg sedih bila ingat psl kete lama sbb kete lama tu la yg byk berjasa.. Ape2 pun, kete tu pun slmt menjadi milik tuan barunya.

Perasaanku? erm.. of kos la sgt gumbira. bertambah gumbira ialah irfan. Reaksinya bila naik kete baru ialah sgt teruja la kot.. sbbnya bila masuk je dlm kete, dia tak abis tgk kiri & kanan seolah2 dia berada di dunia lain (over plak aku kan) hehe.. takdela biasa la kan, baby bila lain sket je keadaan, mulala dia akan rasa lain.. hehe.. erm.. korang mesti nk tgk kan gambar keta aku kan? let's check it out..

Ini dia!! Kete baru aku n hubby.. PJG 9032.. Jgn mara.. ada 2 ekor panda yg menjaga keta aku tuh.. huhu

Ok berbalik pada tajuk entry aku hari ni, takde ape nk share cuma nk cite yg irfan sgt baik moodnya pada mlm itu, mungkin tempias naik kete baru kot? heheh.. k la. spt biasa Nurul Ikan Bakar mmg best tau.. slunya kalau ada bujet lebih sket aku selalu la mkn besar kat situ.. ok la, jom la lyn pics2 yg aku sempat snap sambil melayan karenah irfan n makan.

Ni lah suasana kedai Nurul Ikan Bakar tu.. aku sengaja pilih tmpat mkn bersila supaya irfan boleh baring di situ.. mmg cntik tmpat ni n kedai mkn ni amat lah besar. Klu ke Penang, singgahlah kedai ni.. Mmg puas hati..

Keceriaan Irfan di Nurul Ikan Bakar

Bapak mithali melayan karenah anak dia

Irfan with papa

Irfan with me

k.. Chow..!! jumpa lagi kat next entry..

Thursday, August 20, 2009

ABANG JAY ohhh ABANG JAY

Semalam aku ber'ym' dengan my regular chatting friend who is kak adha.. aku pun mcm meluahkan something yg aku rasa tak brp nk senang regarding ada org komen kat entry "kisah irfan mandi swimming pool".. Org tu menggunakan nama "ABANG JAY". Wah2.. abg jay.. kalau laki aku tau ni seharusnya dia menghala kepada aku 1000 pertanyaan. Sapa abg jay? mana kenal abg jay? n bermacam2 lagi.. (heheh.. aku agak je)..


Actually takde la tak senang sgt dengan benda tu.. ape aku kisah.. sape nk komen pun, bukan aku kenal dia pun n yg paling penting.. aku ttp bahagia n enjoy dgn apa yg aku buat.. so, aku tak la berapa kisah sgt dgn komen tu.. eh.. cite pasal komen2 aku tak gitau korang lak ape yg abg jay tu komen kan? so, dia komen camni bunyinya "KOLAM CAP AYAM SAJA". ha..! cmtu la bunyinya.. Yang aku agak "bengs' sket tu sbb..


1. Aku tak kenal dia, 2. aku tak kacau hidup dia. 3. lantak la aku beli kolam utk irfan guna duit aku daaaa. 4. pelik nape dia nk dengki dgn aku sbb slu klu org nk dengki sbb aku lebih dari dia tp aku dapat komen yg dia kutuk aku n bermaksud aku ni kurang dari dia.. tu yg pelik.. ada gak org yg tak puas hati bila org lain kurang dari dia.. heheh.. mcm2 manusia ni kan? Kak adha pun mententeramkan aku la.. dia kata biar la ju.. anggap je org tu dengki dgn aku,.. so, aku pun lebih kurang la.. nsb baik aku tak kenal sapa abg jay tau.. kalau aku kenal siap kau ABANG JAY!!!!


Ptg smlm sementara menunggu hubby kesayangan aku datang ambik aku dari ofis, aku sempat membelek entry2 aku yg lama.. saja nk imbas kenangan lalu (cewah).. bukan apa.. takde ape nk buat.. rasa tak sabar nk jumpa anak tersayang.. aku view la entry lama2 utk aku tgk pics2 irfan.. konon2 rindu bangat sama aku pnya anak teruna.. (mmg rindu pun, hari2 mama rindu irfan tau). Apabila aku tertgk entry aku yg agak dah lama n boleh dikatakan basi, aku ternpk 1 coment ntah dari siapa.. aku mula rasa somthing sbb sblm ni entry mmg menunjukkan 0 comment.. so, dgn hati yg berdebar2 aku pun view that comment.. Ahh.. alangkah terperanjatnya lagi, apabila terpapar nama ABANG JAY.. Abg jay lagi.. waduh2... kepala sudah fening daa.. Apsal la bukan abg jo ke, abg hensem ke ek? hehhe.. takpe.. aku pun bc komen tu dgn sungguh, sgt n amat teliti.. dari ayat2 dari komen tu aku seperti dapat menghidu sesuatu.. apakah ianya... korang nk tau.. bg kak adha yg dah tau.. sila refresh balik ya cite ni..


Ayat dia berbunyi spt aku kenal je org tu that is abg jay.. kalau korang nk tau ayat tu lebih kurang bunyi cmni la "awas nanti lemas/besarnya klin2 nanti kena MATA BUTA...HA...HA....TENTU SUKA DIA PUNYA ATOK KALAU ATOK DIA TENGOK".. Erm.. bila bc ayat ni mcm pening pun ada.. mcm tak brp nk faham, mcm ada maksud tersirat, mcm.. mcm.. n mcm2 lagi la.... sekali baca lagi npk mcm abg jay ni tau je atuk irfan bg something kat irfan yg ada kaitan dalam gambar dalam entry aku tu... bila tgk balik.. ada gambar puting irfan n bantal busuk irfan.. seingat aku puting aku yg beli kat Giant.. bantal busuk irfan?? hah.. atuk irfan bagi la.. mcm mn abg jay ni leh tau ek yg atuk irfan bagi bantal colour turqoise tu ek? erm.. bila difikir2kan balik.. abah aku ni slu jugak guna nama JAY.. ha.. takkan la kot.. heheh..


Aku dah agak dah.. sampai je kat umah, aku terus mendail no abah aku (dail ke skg.. bukan ke hp skg dah save siap2 contact no.. heheh) whatever la.. yg penting aku nk ckp dgn bapak aku tuhh.. Hasil dari percakapan bersama beliau, aku telah menghidu kekantoian dia.. n at last aku tau jugak sapa ABANG JAY yang menjadi pertanyaan tu.. rupa2nya abang jay tu adalah.....


org di bawah ni... Tgk laa.!!!!~~~!!!!


^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^


ha!! ni dia.. ENCIK JAAFAR ABD RAHMAN a.k.a ABANG JAY a.k.a ABAH AKU


Wah2!! sungguh suspensss kan? heheh.. tu la.. kalau anak tak tau perkembangan abahnya yg semakin hari semakin expert dgn dunia internet tanpa sempadan.. hanya di hujung jari... K la korang sume pun dah tau kan sapa abg jay yg membuatkan aku tertanya2 hampir 1 hari tu.. Aku jugak nk attachkan my parent's pics.. sebelum ni aku belum pernah terjahkan lagi cite or gambar2 parents aku.. so, 4 the 1st time.. i'm presenting 2 all of u...


My Lovely parents


With my lovely mum


With my lovely dad


3 of us!!

uitt.. kurusnya aku.. hehehe. . pic ni diambik pada tahun 2006 di mana pada masa tuh, aku baru je sebulan berkerja, baru abis belajar n yg penting masih bujang a.k.a anak dara.. hehehe


Okla tamat sudah untuk entry kali ni di mana aku berjaya menjejaki jejaka yg bernama abang jay!! hehehe..chow...

Monday, August 17, 2009

Kisah Irfan Mandi Swimming Pool

Rasa agak lama aku tak update blog ni.. Erm.. korang ingat tak lagi entry yg lepas di mana aku hanya upload gambar kotak swimming pool irfan yg aku beli kat Giant hari tu.. Hari ni setelah aku berjanji dengan kak adha utk tunjukkan kat dia rupa swimming pool tu, aku akan attachkan beberapa pics irfan mandi dalam swimming pool.. Boleh jugak kalau kak adha nk beli 1 utk Izz. Jgn risau akak, swimming pool ni kecik sgt.. muat bilik mandi umah akak tuh...heheh.. Kpd kawan2 yg menyaksikan gambar2 di bawah gambar2 ni agak 18SX sket yerk.. N tlg abaikan gambar2 benda2 yg tak senang dilihat di dalam bilik mandi aku yg tak seberapa... hehehe

Inilah rupa bentuk pool irfan setelah dimasukkan air di dalamnya..

Irfan suka tu smbil kepam mulut dia.. hehe

Irfan tgk mickey mouse ke irfan..

Wah.. sonoknya dier....

Jgn main2.. sempat pose dalam air gitu.. Ala2 manja anak aku ni. hehe..

Kurusnya gambar.. sengaja aku edit kecikkan gambar utk menutup bilik mandi umah aku..hehehe

tgk apa tu irfan.. cari ikan ke?

Muka takut je irfan..

Klu korang perhati betul2, kat atas hidung irfan mcm ada luka kan? tu mmg betul2 luka akibat keganasan irfan menggaru..

Aku pun nk attachkan jugak beberapa gambar irfan masa dia tido dalam buai.. kalau boleh nk meniarap jugak dalam buai pun.. aku jenuh nk soh dia tido betul2..

Jauh sket..

Dekat sket.. n nk tau apa habitnya.. dia nk tido mesti nk pegang benda.. contohnya kain or apa2 yg boleh dipegangnya..


Kelasakan irfan tido. siap kena sendal bantal kat bawah tu..


Di sini jugak aku ada attachkan dua video utk tontonan umum kpd anda di luar sana..

Irfan mandi swimming pool

video

Irfan main kling2

video

Thursday, August 6, 2009

Rindu IRFAN???

Bg sesiapa yg merindui irfan, nk tgk gambar terlatest dia?? Sila la cuci mata ye..

Tgk apa tu smpai terjelir lidah?

chewah2.. konon2 gaya macho la tu ek?

Cari semut ke irfan?

haha.. dah boleh dah..

mana puting irfan ni?? ish3..

cute tak saya?

ngantuk laaa...

tgk apa tu irfan??

haha... sayala irfan...

Irfan tgk papa

Lenguh la berdiri, duduk plak la..

Irfan debab

Wednesday, August 5, 2009

Cerita Sabtu, Ahad, Isnin & Selasa

Sabtu (1 Ogos 2009)
Awal2 lagi aku bangun untuk siapkan diriku n irfan untuk ke BF event di USM.. BF event ni adalah salah satu kempen yang dianjurkan oleh badan NGO iaitu PGMMPS (Penang Mother-To-Mother Peer Support) dengan kerjasama UNICEF iaitu salah satu badan international. Spt yg korang sume tahu (aku baru tau sejak baru2 ni je) 1-7 Ogos adalah minggu penyusuan sedunia.. so, 1 ogos yg lps aku berpeluang untuk join BF event di Dewan Kuliah A, USM. Pada hari tersebut, hujan turun dgn sgt lebatnya, tapi tidak mematahkan semangat aku utk ke event tu. Dengan semangat yg berkobar2 dan semangat irfan juga yg mandi seawal jam 8pg. Nasib baik hubby memberikan tanda2 positif utk antar aku pg tu.. wlupn hujan lebat, aku ttp smpai ke DKA. Dengan menggunakan payung, hubby memayungku n irfan ke DKA. pstu hubby terus balik umah kerana hp dia tertinggal di rumah, asalnya dia nk jugak join event tu.. Tp kul 11 pg dia datang ke DKA n join bersama2 event tu.. Tepat pada jam 10.30 pg, kempen penyusuan bermula selama 1 minit. Pada aku, irfan telah memulakan penyusuan awal lg, tak sempat nk berkempen, dia berkempen dulu smpai tido.. n org kempen 1 minit, irfan kempen smpai setengah jam.. hehehe . Bg aku, byk manfaat yg aku dpat dari event tu, termasukla aku dapat tgk ibu2 yg gigih BF baby sambil berjalan.. tp anak mereka dah besar la.. (kalau baby confirm tak leh nk BF smbil jln, kalau terjatuh tak pasal).. Jomla kita cuci mata tgk pics2 yg sempat aku snap di event tersebut..

Irfan with his papa

Irfan with me

Irfan with auntie nadia

Sibuk melepakkan diri dgn anak masing2

Pertandingan "baby crawling"




Irfan sibuk melayan peminat2nya

Group photo

Ahad (2 Ogos 2009)
Seperti biasa hari ahad, aku akan ke pasar utk membeli barang basah (keperluan dapur) untuk stok seminggu.. kadang2 lbh seminggu sbb tak masak pun.. heheh (buat spare je).. asalnya aku nk tinggal irfan kat umah baby sitter memandangkan sekejap je nk membeli belah di pasar n lagi pun ahad tu mendung2 nk hujan. Tp malangnya baby sitter irfan takde di rumah, jadi kenala bawa irfan ke pasar.. tu merupakan kali ke-2 irfan ke pasar.. seperti biasa, irfan diam smbil memerhatikan keadaan sekeliling yg penuh luar biasa baginya. Setelah selesai memborong serba sikit barang2 basah, aku pun pulang ke rumah dgn 1000 tujuan.. tapi yg sempat setel utk hari tu hanyalah beberapa tujuan shj. Tujuan lain? lain tahun la..!! Irfan menunjukkan tanda2 tak mau tido atas tilam sbb di rumah mengasuh baby sitter irfan tidokan irfan di dalam buaian.. umah aku takde buaian, so irfan pun mcm liat sket la nk tido wlupun dia ngantuk yg amat sgt.. so, terpaksalah aku menggiatkan diri aku utk melakukan bermacam2 cara utk irfan tido.. mybe irfan dah set mind dia yg siang hari dia nk tido dalam buaian.

Ptg tu, hubby aku ajak ke pasar mlm.. erm.. pasar mlm? best tu.. lama daku tak ke psr malam.. so, aku pun bergegas ler ke psr mlm yg terletak di Tapak Pesta pulau pinang.. tak jauh dari umah aku, hanya memakan masa kira2 10 minit perjalanan yg lancar. Sampai je pasar mlm, aku ke gerai bihun sup.. oleh kerana perut agak lapar, aku ajak hubby mkn di sana.. sbbnya selepas tu ada agenda lain yg perlu aku lunaskan iaitu nk ke tesco utk cari buaian irfan n nk ke klinik untuk cek irfan sbb irfan slu berak najis berwarna hijau n dia mcm cirit birit.. tapi alhamdulillah irfan tidak merengek. Slps mkn bihun sup secara bergilir2 dgn hubby, aku membeli jagung rebus panas2, sate, buah mata kucing (utk aku) n buah rambai (utk hubby). Nape ada utk2 sbb aku tak makan buah rambai n hubby tak mkn buah mata kucing.. aku mmg teringin sgt dari slps bersalin lg nk mkn buah mata kucing. tapi oleh kerana takut "sejuk" buah tu, aku hanya memendamkan perasaan aku.. sempat gak aku tnya kepada akak penjual buah tu.. dia ckp boleh tapi jgn mkn byk.. so apa lagi! aku pun beli buah tu.. tak byk 1kg je.. n boleh di makan byk kali.

Abis je membeli belah di pasar mlm, aku terus ke tesco extra. niat asal nk beli buaian utk irfan.. tp bila irfan menunjukkan tanda2 kelaparan, so aku pun terus bergegas ke nursing room tuk "BF"kan irfan. lgpun aku tak bawa bekal susu formula utk dia. setelah ber"BF", aku pun stop xtvt tu n terukan niat aku mencari buaian utk dibeli.. setelah pusing abis bahagian bayi, buaian yg dicari tidak dijumpai.. So, aku cpt2 kuar dari bayi dept. aku bukan boleh lama2 kat situ, biasala kang terbeli benda lain plak yg tak perlu. Tapi aku sempat men"grab" coklat cadbury (betul ke spelling ni, belasah jela).. sbb murah sgt (RM5.99). Harga selalu tak murah smpai cmtu tau.. ingat nk grab 2 tapi cukup la 1. tu pun setelah hubby memerli aku. Camni la ayat dia "ha.. awat tak ambik 2 ke 3 ke" .. Erm.. ambik engkau!!.. tapi tak kira aku sempat jugak men"grab" 4 paket cookies kegemaran aku.. cap tesco. mmg sedap.. tapi cookies tu susah nk ada kat tesco tau.. ada musim dia.. kawan aku kata (dia penah keje tesco) biskut tu mmg susah nk ada wlupun cap tesco, kira import mari la..

Slps niat serta tujuan di tesco terlunas wlupun brg yg menjadi niat asal utk aku beli takde, aku terus ke klinik penawar (klinik panel). Sengaja aku lepak di tesco sbb menunggu klinik di buka balik pada sebelah mlm iaitu jam 8 mlm. Tp malangnya wlupun jam menunjukkan 8 lebih, klinik tu tak bukak. rasanya mmg tak bukak sbb klu bukak mmg dah bukak dah.. so, aku terus pulang ke rumah n decide utk pergi ke klinik pada keesokan harinya.

Isnin (3 Ogos 2009)
Baby sitter irfan mmg dah gitau awal2 yg hari isnin, 3hb dia akan ke klinik di Perak Road utk ambik darah (mkcik tu ada darah tinggi daaa..). Mmg dia ada ckp, ambik darah slu kejap je.. aku bujet pun dalam kul 10 cmtu aku boleh ke ofis. Tp tanpa semena2 baby sitter menjerit2 nama aku dari tingkat bawah.. oo.. baru aku ingat rupanya telefon kat umah mkcik tu tak leh nk call out.. dia pun menjerit2 nama aku nk gitau yg dia dah balik dari klinik. then, kira boleh la aku antar irfan. Aku pun call hubby gitau yg baby sitter irfan dah balik dari klinik, tapi dia plak ter"stuck" kat ofis sbb ada keje urgent yg perlu diselesaikan. erm.. aku lak tersadai la kat umah..So, aku pun terus tel ofis gitau yg aku E.L hari tu. Irfan dah mula menunjukkan tanda2 mengantuk.. spt biasa aku menidorkan dia tp punya la susah hari tu dia nk tido.. merengek2.. aku pun tak sure apa tak kena dgn irfan.. cek pampers still kering, maklumla aku guna huggies dry yg tahan 10 jam tu wlpun di siang hari.. hehehe.. (teruja sgt). Puas aku dodoikan dia, tapi tak lena jugak.. nk nyanyi, aku lak selsema.. Sengau suara aku membuatkan aku tak selesa nk nyanyi kat irfan. heheh.. Pstu aku dah tak tau nk buat pe, irfan plak nangis2.. dengan kain batik yg aku pki (tak sempat nk tukar seluar pun sbb irfan lgsg tak nak duduk), aku terus ke umah baby sitter. aku dah agak dah.. ni mesti kes nk tido buai ni.. smpai je umah baby sitter di ground floor, baby sitter aku teruskan masukkan irfan dalam buai, pstu tak smpai 5 minit, terus lena si anak teruna aku sorang tu.. eleh2 rupanya2 nk buai.. Pstu, terus aku fikir, mmg tak leh jadi ni.. camne pun kena jugak cari buai..

So, aku pun make a call ( chewah speking london plak).. call sapa lagi? suami tercinta la.. gitau dia mmg kena g cari buai jugak utk anak teruna dia tu.. so, aku n hubby pun decide nk g giant utk beli buai tersebut. masa tu dalam dkt kul 1 ptg, hubby balik ke rumah. dia pun balik dalam keadaan kelam kabut, sbb keje dia pun tak setel lg.. ada benda urgent yg perlu dia bg kpd ibu pejabat.. so, sementara menunggu jam 2.30 ptg (klinik dibuka), aku ke KFC untuk lunch dan kebetulan jugak hubby nk cari wifi utk email benda urgent yg ibu pejabat nk tu.. so, smbil hubby buat keje smbil mkn.. ngam2 jam 2 lebih, aku terus ke destinasi seterusnya iaitu klinik.. ada 2 tujuan, pertama cek irfan (kes berak hijau n cirit birit) & Kedua cek diri daku ni ha.. sakit2 tekak dari jumaat, hari tu plak dah start selsema n batuk2. tapi tak demam.. risau jugak la dgn kes2 H1N1 skg ni.. tapi harap2 bukanlah penyakit yg semua rakyat malaysia takuti kan? smpai di klinik, dok bujet org tak ramai, tapi mak aii.. punya la ramai..
Tp ttpla kena tunggu gak.. tunggu punya tunggu smpai la irfan naik boring.. Lps dapat je masuk jumpa doc, doc kata takde ape2.. alhamdulillah sbb aku tak demam. Irfan plak, doc kata biasa budak2 berak cmtu, mgkin sbb pemakanannya.. doc bagi ubat soh irfan mkn. So, dgn perasaan lega aku pun menuju ke destinasi terakhir iaitu Giant.. Sampai je d Giant, terus aku ke baby dept.. mencari buaian.. dah dapat buaian, spt biasa la mata tak lekang dari melihat2 n meninjau2 brg2 baby di situ. N yg paling penting aku sempat men"grab" 1 set berus cuci botol, 1 milk container (container yg lama mcm tak best jer..), 1 toy baru irfan, 1 blanket, 1 changing mat n plg penting papa irfan smpat jugak men"grab" swimming pool bersaiz kecik yg muat2 diletak dalam bilik mandi aku.. Lihat pics di bawah (sory kengkawan, hnya sempat snap gambar kotaknya je) lain kali di entry yg lain aku snap gambar irfan tgh mandi dalam pool tu k)

Setelah keletihan dan keabisan duit, aku pun pulang ke rumah dgn perasaan tak sabar2 nk test buaian baru ...yuhuuu... (mama n papa irfan plak yg over excited)

Irfan sedang nyenyak di dalam buaian barunya.. yg colourfull atas perut dia tu, tula toy baru yg aku beli tu

Selasa (4 Ogos 2009)
Setelah ber"E.L" seharian, hari ni aku kenala menjalankan tugas aku sebagai penjawat awam. Tp, sebelum ke ofis, aku kena menjalankan tugas aku sebagai sorang mama. Apa taknya, kena g klinik check up irfan utk 4 bulan. Spt biasa, timbang sahaja.. pada umur 4 bulan, berat irfan adalah 6.7 kg. Dan seperti biasa jugak, nurse or misi tnya ada masalah tak dgn irfan, sihat ke, aku jwb sume ok tp aku yg tak ok.. sbb masalah selsema n batuk tu.. aku jugak gitau dah ke klinik. Tp aku jugak menyatakan hasrat aku utk nk buat saringan H1N1 tu.. tp nurse tu ckp kalau tak demam n tak sakit badan, takde H1N1, aku pun confident la.. tp dalam confident2 tu takut jugak.. Selepas setel hal di klinik, aku antar irfan ke umah baby sitter n terus ke ofis. Spt biasa aku menjalankan tugas2 aku yg terbengkalai setelah 1 hari E.L.

Ptg: setelah abis lunch.. aku telah mendapat panggilan dari bank, menyatakan loan kereta baru ku telah siap.. aku diminta utk pergi ke bank utk sign agreement. Ha! kereta baru? erm.. apa yg anda baca ni adalah kebenaran semata2.. takde kena mengena dgn kes penipuan.. heheh.. mmg betul.. aku nk beli kereta baru.. Hajat di hati nk la beli honda ke vios ke.. tapi hanya Saga yg mampu.. ( tupun jenuh memikir n perlu cut off benda2 yg tak perlu). Bukan apa.. kereta yg sedia ada, sat2 kena repair.. rasa mcm tak larat nk repair je.. so, aku n hubby tlh buat kptsan menjual keta skg n membeli keta baru.. n hasilnya adalah Saga M-Line bergear Auto. No. Plat PJG..... Aku nk jer no Plat PJJ (hehe stand for Juliana Jaafar la konon2). Tapi saleman kat EON tu kata kalau PJJ dalam 2 bulan lagi cmtu, so hubby aku dgn perasaan tak sabar dia tak nk tunggu PJJ. Aku hanya menurut perintah padahal kete tu nama aku.. hahah (biar aku yg berkuasa sepenuhnya nanti) Aku sgtlah berharap agar aku dapat memberanikan diri utk drive kembali setelah sekian lama tak pgg stereng keta. InsyaAllah dgn keyakinan n perasaan tak mau menyusahkan orang (hubby aku la tu orang yg aku maksudkan), aku berharap lps ni aku leh drive sndiri utk ke pejabat. Tak payahla aku menunggu hubby hari2 di foyer PPTI. InsyaAllah..
So, citenya aku pun telah selesai sume hal2 di bank.. n insyaAllah kata salesman EON tu, dalam next week keta baru aku n hubby smpai.. skg ni aku tgh giat mencari buyer utk keta aku skg.. harap2 dapatla buyer yg boleh beli keta aku tu dgn harga yg membaloikan..

Tu sajala cite yg agak pjg lebar ni.. ok la kan..cover utk 4 hari terus.. heheh.. k la.. jumpa di next entry.. tunggu !!!! Spt biasa nk attachkan latest pics irfan.. bye Chowwwwwwwww