Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 20, 2009

ABANG JAY ohhh ABANG JAY

Semalam aku ber'ym' dengan my regular chatting friend who is kak adha.. aku pun mcm meluahkan something yg aku rasa tak brp nk senang regarding ada org komen kat entry "kisah irfan mandi swimming pool".. Org tu menggunakan nama "ABANG JAY". Wah2.. abg jay.. kalau laki aku tau ni seharusnya dia menghala kepada aku 1000 pertanyaan. Sapa abg jay? mana kenal abg jay? n bermacam2 lagi.. (heheh.. aku agak je)..


Actually takde la tak senang sgt dengan benda tu.. ape aku kisah.. sape nk komen pun, bukan aku kenal dia pun n yg paling penting.. aku ttp bahagia n enjoy dgn apa yg aku buat.. so, aku tak la berapa kisah sgt dgn komen tu.. eh.. cite pasal komen2 aku tak gitau korang lak ape yg abg jay tu komen kan? so, dia komen camni bunyinya "KOLAM CAP AYAM SAJA". ha..! cmtu la bunyinya.. Yang aku agak "bengs' sket tu sbb..


1. Aku tak kenal dia, 2. aku tak kacau hidup dia. 3. lantak la aku beli kolam utk irfan guna duit aku daaaa. 4. pelik nape dia nk dengki dgn aku sbb slu klu org nk dengki sbb aku lebih dari dia tp aku dapat komen yg dia kutuk aku n bermaksud aku ni kurang dari dia.. tu yg pelik.. ada gak org yg tak puas hati bila org lain kurang dari dia.. heheh.. mcm2 manusia ni kan? Kak adha pun mententeramkan aku la.. dia kata biar la ju.. anggap je org tu dengki dgn aku,.. so, aku pun lebih kurang la.. nsb baik aku tak kenal sapa abg jay tau.. kalau aku kenal siap kau ABANG JAY!!!!


Ptg smlm sementara menunggu hubby kesayangan aku datang ambik aku dari ofis, aku sempat membelek entry2 aku yg lama.. saja nk imbas kenangan lalu (cewah).. bukan apa.. takde ape nk buat.. rasa tak sabar nk jumpa anak tersayang.. aku view la entry lama2 utk aku tgk pics2 irfan.. konon2 rindu bangat sama aku pnya anak teruna.. (mmg rindu pun, hari2 mama rindu irfan tau). Apabila aku tertgk entry aku yg agak dah lama n boleh dikatakan basi, aku ternpk 1 coment ntah dari siapa.. aku mula rasa somthing sbb sblm ni entry mmg menunjukkan 0 comment.. so, dgn hati yg berdebar2 aku pun view that comment.. Ahh.. alangkah terperanjatnya lagi, apabila terpapar nama ABANG JAY.. Abg jay lagi.. waduh2... kepala sudah fening daa.. Apsal la bukan abg jo ke, abg hensem ke ek? hehhe.. takpe.. aku pun bc komen tu dgn sungguh, sgt n amat teliti.. dari ayat2 dari komen tu aku seperti dapat menghidu sesuatu.. apakah ianya... korang nk tau.. bg kak adha yg dah tau.. sila refresh balik ya cite ni..


Ayat dia berbunyi spt aku kenal je org tu that is abg jay.. kalau korang nk tau ayat tu lebih kurang bunyi cmni la "awas nanti lemas/besarnya klin2 nanti kena MATA BUTA...HA...HA....TENTU SUKA DIA PUNYA ATOK KALAU ATOK DIA TENGOK".. Erm.. bila bc ayat ni mcm pening pun ada.. mcm tak brp nk faham, mcm ada maksud tersirat, mcm.. mcm.. n mcm2 lagi la.... sekali baca lagi npk mcm abg jay ni tau je atuk irfan bg something kat irfan yg ada kaitan dalam gambar dalam entry aku tu... bila tgk balik.. ada gambar puting irfan n bantal busuk irfan.. seingat aku puting aku yg beli kat Giant.. bantal busuk irfan?? hah.. atuk irfan bagi la.. mcm mn abg jay ni leh tau ek yg atuk irfan bagi bantal colour turqoise tu ek? erm.. bila difikir2kan balik.. abah aku ni slu jugak guna nama JAY.. ha.. takkan la kot.. heheh..


Aku dah agak dah.. sampai je kat umah, aku terus mendail no abah aku (dail ke skg.. bukan ke hp skg dah save siap2 contact no.. heheh) whatever la.. yg penting aku nk ckp dgn bapak aku tuhh.. Hasil dari percakapan bersama beliau, aku telah menghidu kekantoian dia.. n at last aku tau jugak sapa ABANG JAY yang menjadi pertanyaan tu.. rupa2nya abang jay tu adalah.....


org di bawah ni... Tgk laa.!!!!~~~!!!!


^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^


ha!! ni dia.. ENCIK JAAFAR ABD RAHMAN a.k.a ABANG JAY a.k.a ABAH AKU


Wah2!! sungguh suspensss kan? heheh.. tu la.. kalau anak tak tau perkembangan abahnya yg semakin hari semakin expert dgn dunia internet tanpa sempadan.. hanya di hujung jari... K la korang sume pun dah tau kan sapa abg jay yg membuatkan aku tertanya2 hampir 1 hari tu.. Aku jugak nk attachkan my parent's pics.. sebelum ni aku belum pernah terjahkan lagi cite or gambar2 parents aku.. so, 4 the 1st time.. i'm presenting 2 all of u...


My Lovely parents


With my lovely mum


With my lovely dad


3 of us!!

uitt.. kurusnya aku.. hehehe. . pic ni diambik pada tahun 2006 di mana pada masa tuh, aku baru je sebulan berkerja, baru abis belajar n yg penting masih bujang a.k.a anak dara.. hehehe


Okla tamat sudah untuk entry kali ni di mana aku berjaya menjejaki jejaka yg bernama abang jay!! hehehe..chow...

3 comments:

fae said...

lawak gila posting ni..kahkahkah..
orang tua zaman sekarang pun dah updated tau.. dah pandai berblog lagi..kekekeke..

Nur Irfan Juezrie said...
This comment has been removed by the author.
Nur Irfan Juezrie said...

hehhe.. tu la kak faezah..bukan budak2 zaman skg je yg canggih2 n cerdik2.. org tua zaman skg pun canggih2 jugak tau..