Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 6, 2011

Jenny ooo.. Jenny...

Siapa Jenny ye?..

Presentinggg..... Jenny!!!



alkisahnya... Jenny si Sugar Glider ni dibawa balik dari keje oleh en hubby.. tetiba je aku masuk dlm keta ada kotak kecik menempatkan si Jenny ni.. Jenny nama yg diberikan oleh aku.. oleh kerana Jenny ni asal dari Australia, so letak la nama omputih.. dari dalam kotak kami terus transfer dia dlm cage.. sblm balik umah, terus g beli cage dia kt kedai pet..dalam tu lengkap tempat makan, minum n tempat dia main (benda pusing2 yg bulat).. then, en hubby tambah 1 lagi eksesori dia.. iaitu umah kecik utk tmpat dia tido.. siap ada tanggal lagi u alls..

apa yg best.. Irfan sgt la syg pada Jenny.. balik keje je angkat kusi dari meja mkn utk duduk n tgk si Jenny ni.. sambil ckp "hai tetty".. hah.. cute kan? pelat nk sebut Jenny xdpt.. kuar la "tatty".. apa2 jela sayang asalkan ktorang fhm.. klu nk kuar umah g keje irfan sebut "babai tatty".. WHATEVER!.. hehehe..

tiap2 mlm irfan mintak papa angkat cage Jenny n letak atas lantai hall.. dia soh papa main dgn Jenny.. (pegang Jenny dgn tangan).. smbil2 tu.. dia gelak berdekah2.. soh pegang tak berani plak.. hihi.. lawak je irfan ni...

Nak jaga SG ni agak mencabar.. En hubby kata nk jaga dia mcm jaga manusia.. hoho.. harga pun agak mhl.. beratus2.. tp alhamdulillah.. Jenny ni kawan en hubby yg bg.. tu pun sbb masih baby.. klu kata dh besar rasanya kawan dia pun tak bg.. SG ni makan buah.. so far kami bg betik, apple, pisang + pallet diet khas utk SG.. air minum lak, en hubby letak air mineral yg kami minum.. n cmpur dgn multivitamin.. jgn main2 ok.. SG pun ada multivitamin.. apatah lagi manusia kan? then, kena mandikan SG ni.. tp hari tu en hubby just lap2 Jenny dgn wet tissue je.. & Jenny ni kena belai2.. baru dia akan manja n kenal dgn tuan dia..

Ok.. jom tgk pics Jenny lagi...

aksi tunjuk muncung..

control cute

malu2 Jenny la pulak..

tgh kasi mkn pallet..



cakk!

cubaan meloloskan diri..

masuk balik dlm home sweet home




candid la konon..

hye.. saya Jenny a.k.a Tatty (irfan panggil tatty)..


anything about Jenny, will update from time to time... harap2 dpt bela Jenny smpai Jenny besar dan membesar bagai juara..

9 comments:

Mak Izz said...

bulatnya mata jenny. chomelll!!! irfan dh ada kwn dah. nk tunggu mama dia bg kawan lambat sgt :) mdh2an jenny membesar dgn sihat. x lama lg jenny dpt pindah rumah baru. yay!!

Nur Irfan Juezrie said...

uit... statement tak leh blah betoii.. hihi.. tak pasai je mama lmbat bg kawan ye? heheh.. hihih.. ha'a.. tak lama jenny pindah umah.. ada pool... agak2 nk mandikan jenny je.. baling je dari balcony umah masuk pool.. hihi

AzaLea said...

ju, menatang ni kalo dh beso tak bahaya ke??

Nur Irfan Juezrie said...

lea ~ erm.. aku tak sure lak.. tp ni binatang peliharaan.. spesies kangaroo like hamster la.. benda ni takde la besar sebesar kangaroo.. hehe.. aku rasa tak kot.. based on laki aku, binatang ni dia akan manja dgn kita if dh lama n biasa dgn kita..

-oP_ida- said...

ini kalO sofia tgk..soheh tak gerak mana dah...

sesekali nampak kepala dia mengeleng geli..hahahahhahaa

ebob said...

comel...tp cm geli jerk nk pegang...uh tidakkk...heee

Nur Irfan Juezrie said...

nida ~ nida, budak2 suka benda ni.. tp nk pegang tu mmg tak la kot. unless berani sgt..

ebob ~ hehe.. aku pun mmg tak berani pgg.. hehehe

zoelalisa said...

arggghhh geram!!!
comel gile 'Tatty' ni!!!
Remy Alan.....nk jugak SG!!!!

Nur Irfan Juezrie said...

intan ~ hahaha... cpt pujuk rayu en remy alan tu.. hihi