Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, July 7, 2011

Check in @ Rainbow Hotel

dh smpai CH lebih kurang jam 3 ptg.. kami just walk in je cari hotel mana yg masih available.. plan nk dok hotel bujet ja.. yela.. nama pun unplanned holiday + short holiday je.. So, 3-4 hotel kami walk in tp penuh.. see! kt CH ni even bukan school holiday.. tp mak aii.. hotel sgt la susah nk dpt.. if ada pun harga dia mark up baik punya.. even hotel bujet...

So, nk tak nk.. kami check in kt HOtel Rainbow lebih kurang jam 3.30 gitu.. location hotel tu sebelah balai Bomba Brinchang, Petronas Brinchang & depan Country Lodge Hotel.. mmg aku nk stay kt Brinchang town pun.. sbb sng nk kuar mlm tu g Pasar malam Brinchang...

Hotel Rainbow

close Up

main entrance..


dh tgk luar hotel.. jom masuk terjah dlm hotel pulak..

masuk pintu.. belah kiri ada katil.. aku ambik triple room.. harga bilik utk hari tu kami byr ialah rm250 without breakfast & no gov. rate.. erm.. mcm tak worth it kan utk hotel bujet.. in fact, sblm ni penah aku stay kat fair Park HOtel, Ipoh.. hotel bujet gak.. RM130 + extra bed. so, conclusionnya.. kalau bercuti di town biasa bukan tmpat pelancongan u can get harga 100++ je utk weekend.. tp klu g CH, wlupun hotel bujet jgn harap la harga 100++.. in fact, receptionist tu kata klu hari biasa harga triple room tu rm100 je.. tp weekend dia leh up smpai 150 jadi rm250.. gila la.. up smpai 150%.. receptionist tu kata lg.. if ada guest yg nak cek in tgh2 malam.. dorang mybe boleh up lg harga.. wow!!

belah kanan, ada tv.. toilet.. almari..

takde balcony.. ada tingkap je..

view.. nampak kuarters bomba..

right view.. npk Hotel Country Lodge

setibanya di dlm bilik.. bilik dia tak luas mana.. just nice.. boleh la muat2 utk irfan lari2 anak..


Irfan yg happy.. paling happy time tu.. dpt habit baru iaitu melompat.. so port dia lompat atas katil.. bouncing2..

port yg irfan suka klu stay kt hotel.. ialah telefon.. aku tiap2 kali cek in hotel mmg cabut wayar telefon.. tkt kang irfan tekan button smpai ke mana2 pulak..

lepas cek in.. takde buat apa.. just rehat2 kejap.. plannya dlm kul 5-6 gitu nk kuar la.. tp tak jadi pun.. sbb hujan ptg tu.. nak tau apa aktiviti aku ptg tu kt hotel?? next entry k!!

3 comments:

$uNmeloN said...

kiranya klau nak p CH memang nak wat booking awal2 ka? utk dapatkan harga bilik yg bajet?

Nur Irfan Juezrie said...

ha'a.. buat booking awal pun.. try tnya byk hotel..compare n buat pilihan yg terbaik.. utk terrrrbaik lagi.. p time weekday.. berbaloiiii.. just imagine la.. bilik 3 orang yg ju stay tu.. baru 100 if weekday.. weekend.. up to 250..

$uNmeloN said...

ok.noted, TQ jue. :)