Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 2, 2011

Merlion....

Next stop ke Merlion.. tu la simbol Singapore.. ala.. patung singa yg muntah keluar air tu... hihi... Btw, Merlion yg besar tu kena patah petir (Auntie Lin gitau).. So, yg dpt kami tgk hanya lah Merlion kecik.. jadi la kan?? asal dpt tgk jugak.. hihi.. So, jom teruskan perjalanan...

Layan dulu la pic masa otw sblm sampai ke Merlion...

posing dulu.. upss! ada minah salleh kt belakang tu..

dah belakang kosong, posing free style pulokk..


suka background both pics..


otw ke lalu The Fullerton Hotel.. ni pulak ialah Fullerton Waterboat House..
ambik pic pintu jela ye! heheh

jumpa bas, ambik pic bas.. mana ada bas tulis Jurong Bird Park kt Malaysia kan?? so harus la snap!!

singgah jap kt sini.. tak tau nama apa.. mcm tempat lepak like Waterfront jugak la.. kt bawah Esplanade Bridge.. Irfan mcm malu2 je.. tidak!!! dia sudah mengantuk la... hihii..


Then.. jalan punya jalan.. tiba la ke destinasi...

>

>

>

>

The Small Merlion
tetap muntah kuar ayorr..





apa lg?? ambik la gambor byk2.. ha.. ambik ko! mmg banyak walaupun sistem pengcahayaan tidak brp bagus.. hihi..

gambar secara trio mesti la kena ada.. upss!! belum ready lagi la...

ha! dh ready.. tp nape la tgn irfan tutup mulut mama syg oiii.. kan dh cacat!! huhu

we are happy family.. aminnn...

ha.. ni la... big Merlion

kasi zoom sket.. npk x ada wane putih kt situ.. tu la big Merlion .. kan kena patah petir, so skg dorang renovate la kot.. So, dijadikan The Merlion Hote.. ada hotel ke x.. aku pun tak dpt pastikan..


walaupun gelap, aku nk jugak bergambar kenangan dengan suasana malam di Singapore.. tgk! irfan suka tgk lampu2.. hihi..

irfan n ak lari je tu ...

view malam from Merlion..

ok2.. dh lewat.. jom balik!!! time balik kami ikut Esplanade Bridge.. erm.. mmg cntik suasana malam.. jom aku sajikan korang dengan video view mlm di Singapore..


video


dh sampai di Esplanade tmpat yg 1st aku posing di entry yg lepas.. time ni dh mlm.. mmg berkilau2 tmpat ni.. wah!!!!!!!! i'm happyyyyy!!!!

dipendekkan cite.. balik umah, packing2 barang singgah umah atuk sedara hubby jap.. & terus balik Johor.. total jammed kt border.. lebih kurang jam 1 pg smpai di umah Auntie.. So, tamat sudah cite Cuti2 Singapore aku.. serius rasa tak mo balik.. bestt gilerrr..!! even tak masuk USS or jalan2 Sentosa Island, tp ianya cukup meninggalkan kenangan manis buat aku sefamily.. selain USS yg hangat diperkatakan setiap kali ke Singapore, tempat2 lain di Singapore sumenya menarik.. insyaAllah.. lepas ni boleh cover USS & Sentosa Island pulak.. harap2 dimurahkan rezeki..

Gud Bye Singapore!!


7 comments:

Mak Izz said...

ala merlion besar kena panah petirla pulak... time ju ke sana la petir nak panah. nape x panah kemudian2 je? maknanye pasni kena pergi lagi lah.

jom kita g sama2. cover USS & sentosa island. harusss prepare SGD siap2. hohoho...

-oP_ida- said...

tudiaaa sIngapuraa nyaaa bandaq...lawa-lawa baik siang malam..syoOknyaaa...

paling suka rakyat dia yg disiPlin...FUHHH cayalah

-oP_ida- said...

pasni KOmPOl DUIT G USS plak erk....

MiYOKO SuKi said...

bestnye...

sy yg paln nk g USS pun tak jd gakk...:(

Nur Irfan Juezrie said...

mak izz : ha'a.. tula.. rasanya a bit lama kot kena panah.. tgh renovate la tu.. haha. .kena pegi lg la gamaknya.. hihi..kumpul duit jgn tak kumpul..

nida : ya.. sgt cntik.. bersih.. so, kita g ramai2 k..

titin : huhu.. takpe.. next time.. heheh.. caiyok2!!

NeenaAnuar said...

wah! sakan jalan kat singapore yek.. jumpa phua chukang tak? hehehe..

Nur Irfan Juezrie said...

kak neena : tak la sakan mana2.. sket2 ja.. hihi.. tak jumpa la phua chu kang..