Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 11, 2012

Makan2 Kecik2..

Ahad, 1 Januari 2012 lepas, aku ada buat makan2 sket2 kat umah.. sempena naik umah baru, aku takde ajak pun lagi kawan2 dtg umah.. for 1st round, aku jemput kawan blogger & kawan rapat dulu.. nak jemput ramai2 sekali gus mmg susah sket la.. umah tak besar mana pun.. kiranya aku buat step by step laa.. lg 1, masalah kt rumah aku tu iala parking.. nak masuk parking dalam susah la.. kena mintak dulu 2,3 hari sebelum.. dah tu.. byk2 keta mmg xdpt la.. so kena parking kt luar.. so, agak2 mcm menyusahkan tetamu lak.. so aku decide buat makan2 kecik2 ni, aku jemput group by group dulu..

So, menu hari tu ialah Laksa (aku masak), mee goreng (en hubby masak), untuk dessert lak.. aku buat fruit cocktail, buah tembikai n jugak kek (beli kat Mydin je).. nampak je sikit menu tu kan? tp dari pagi sampai la ke petang memasak.. biasala.. tukang masak bukan la pro pun... amatur je.. padan la cmtu kan? hehehe..

apa2 pun aku nk ucapkan terima kasih bebanyak kepada yg sudi hadir, Wina & Family, Anida & Family, Ekah, Khai & Family.. thanks so much sbb sudi datang ke teratak kecil saya..

jom tgk pics..

pic ni diambil sebelum tetamu sampai.. So, kt situ, meja makan aku ubah ke belah kiri sebelah sofa.. tempat asal meja makan dh kosong.. nampak lapang sket.. so, boleh la lepak2 kt situ..

meja buffet..

dari jauh...

mee goreng hasil air tangan en hubby.. nak jugak hias2 ala2 MasterChef..
(apa2 jela cik abg oiii)

air sirap kenduri.. yg belum ada ais .. time ni tetamu tak smpai lagi, kang letak ais awal cair tak manis..

close up makanan.. laksa & ulam2, buah tembikai & kek

close up aku punya fruit cocktail.. kuah cocktail belum dikeluarkan lagi time ni.. letak dlm fridge bg chill then bila makan, baru yummmy.!! oh ya! baru perasan.. gambar kuah laksa takde dlm gambar2 di atas sebab mmg aku tak hidangkan lagi time ni.. coz tunggu tetamu smpai baru hidangkan panas2..

budak tecik ni xketinggalan bergambar time papa dia sibuk snap sna sini..

dia pun nak jugakkk...

tgk gambar balik ke?? nampak ke gambar yg irfan ambik tadi.. hihihi..

ha! ni baru meriah.. time bila ntah en hubby candid pic ni.. time ni Nida, Asyraf, ekah & Sofia baru je sampai.. while Wina, mama Wina & abah wina nak balik dah.. sempat jugak chit chat time ni.. meriah sungguh time ni.. tp bila Wina & family dah balik.. meriah tu kurang sket..

kak Sofia tgh menikmati fruit cocktail mummy jue ek! sedap x??


Irfan & Sofia, kalau berjumpa tak main tak sah la kan?? nama pun budak2.. time dorang main.. klu dh besar namanya time belajar + main.. hehe.. tiap kali jumpa, keletah dorang mmg buat kami sume tak kering gusi...

jom tgk Irfan & Sofia.. naik n bonceng basikal...


Irfan & Sofia

Sofia tak abis2 dgn peace dia yg cute..

nak p mana tuh??

2 orang budak cute..

alahai.. irfan nak buat mata zorro.. tp tak jadi, sofea lak senyum manis je.. tp kena halang dgn tangan irfan..

i likee this pic so much! irfan senyum n sofea lak buat peace tutup mata sebelah smbil senyum manis.. comey sgt!!!

tetamu yang hadir.. Ekah, Asyraf & Nida..
Sorry sangat to Wina.. takde gambar kita berdua..

Sofia & Irfan.. now turn tukar penunggang basikal lak.. irfan jadi pembonceng..

sengih panjang irfan..

sengih lagi??

cute x saya? tp failed puting kt mulut tak leh nk tanggal.. apa la irfan ni.. Huhu..


lepas tu Khaira, Razman & Qistina sampai.. tp so sayang la.. tak ambik gambar dorang.. takpela khai kan? lain kali kita together2 kita ambik byk pics k!.. after dh sume masing2 kenyang perut.. kaum bapak bapak anak masing2 ke pool.. spt biasa, irfan la yg paling xtkt air.. Sofia lak, ok la.. tak tkt sgt.. Qistina paling takut.. tak turun langsung ke pool.. last2 papa Qis bagi mandi Qis kt toilet je.. hehe..

lepas magrib, sume dh mandi tukar baju.. Sofia dgn pyjama spongebob irfan dgn pyjama i luv mom & baba Sofia dgn kain pelikat.. hihi..

Sofia kenan sgt sikat rambut irfan.. jumpa sikat, dia sikat rambut irfan.. nasib baik irfan cool je.. asyik layan iPad je irfan nih..

tgk Sofia, asyik sungguh .. nak bukak salon ek Sofia.. heheh

Ibu Sofia & Mama Irfan..
Ibu sofia dah sarat.. sian Nida.. thanks sudi dtg dear..

Ekah, Sofia, Nida & me..
dh xsememah dh muka aku situ.. yela.. penat masak.. (iyo la tuh)

peace!!

lepas je mandi tu irfan tido.. yela.. 1hari tak tido.. kena lak penat main, penat swimmiing.. lepas minum susu terus flat.. tido kejap.. pastu sedar..

irfan usik irfan masa irfan tgh mamai2.. heheh..

Sofia buat2 tido??

awww!! sofia kiss irfan.. irfan menyerah je.. hihi.. apa2 pun sgt cute la budak2 ni..


ok.. majlis tamat.. bila Nida, Asyraf & Ekah balikk.. Khaira balik awal sket dari Nida.. apa2 pun thanks korang sbb sudi hadir.. klu x, sapa la nk mkn i masak byk2.. hihi..


3 comments:

Shu Shinju said...

BEST TGK KORANG..SORRY JUE X DPT DTG..

zoelalisa said...

alaaaaa...geramnye tgk rumah comel jue nih.
berkat "dorongan" jue gk kite punye smgt kemas rumah weekend haritu. sampai demam2. hehehe...tp malu nk tunjuk kt sini :p

Nur Irfan Juezrie said...

Shu ~ hehe.. its ok..next time k..

intan ~ heheh.. yeke? ala.. dh kemas smpai demam2 tu letak je la kt blog.. ju sure umah intan lagi cantik.. nti dpt pujian berbaloi2 tau penat mengemas..