Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 2, 2011

Pindah Rumah

Sabtu baru2 ni.. bermula la episod kehidupan kt umah baru.. cewah ! ayat tak leh blah betoi.. hahah.. sesi mengangkat barang start kul 10.15 cmtu la.. 2 biji lori comey yg aku sewa.. aku tak mintak lori mcm mana pun.. en hubby call Haji Adnan, tokei lorri.. n mintak advice dia je.. aku gitau lokasi yg hendak di pindah.. tu je.. asalnya haji adnan nak dtg umah utk survey barang dulu, tgk lori mana yg ngam2 utk barang2 umah kami hari Deepavali tu.. tp Hj. Adnan tak jadi dtg.. takpela.. cumanya pagi tu start angkat barang kul 10 lebih.. n setel angkat barang kul 12 lebih cmtu.. al maklumlah.. umah kecik saya kan penthouse, atas sekali nuhhh... nape 2 bijik lori comey yg Hj. Adnan bawak? sbbnya.. jalan nak masuk ke umah baru aku tu sempit sket.. klu lori besar mmg tak lepas la.. tp ada jalan lain ikut belakang.. tp tak kisah la.. 2 lori kecik ke 1 lori besar ke yg penting barang kena pindah.. tak gitu?

Kesian jugak tgk dorang angkat barang. yela. .barang byk kena turun naik tangga lak tu.. nasib baik masa naik tangga ke ting. 4 tgn kosong.. nasib baik jugak umah baru tingkat 1 je.. ada lif so tak jadi masalah.. masa angkat barang ke umah baru pun ambik masa dlm 1 jam je.. Haji Adnan di bantu oleh 2 pekerjanya.. so, jadi 3 orang la yg angkat barang.. + en hubby, adik aku & kawan adik aku sorang dtg tolong hari tu.. boleh la slow2 kan? my parents lak tak dpt dtg sbb dorang ada rombongan ke Melaka, kalau x dorang la yg paling eksaited..

jom tgk gambar pada hari kejadian.. again dengan camera hp je..


Bilik aku..

Bilik no 2..


ruang tamu


keadaan kt luar..

lori comey yg kami sewa..

salah sorang pekerja Haji Adnan..

keadaan di umah baru..

Haji Adnan di situ ye..

dapur penuh dihumban barang..

alhamdulillah.. sumenya dh selamat.. mlm tadi genap 3 malam kami bermalam di rumah baru.. alhamdulillah, sumenya ok.. takde rasa janggal n rasa apa2 yg lain la.. irfan pun ok.. tido lena je 3 malam ni.. & malam td jugak lepas balik keje.. aku ke umah lama jumpa owner rumah utk bagi balik kunci rumah & ambik balik deposit 1 bulan masa aku masuk umah sewa tu..

Untuk pengetahuan, bulan 4 tahun depan genap 4 tahun aku stay kat umah tu.. sejarah aku pindah ke umah tu pun secara rushing.. en hubby dapat tukar dari Putrajaya ke Penang pun last minit punya cite.. yg jadi cite.. 1 april 2008 dia kena lapor diri ke penang (klu tak silap).. then.. kelam kabut cari umah sewa.. nasib baik dpt.. n takde nk byk2 songeh lg.. wlpun tingkat atas sekali (tanpa lif) aku redah je.. klu nk pilih2 lagi.. pakai aku n laki aku nk stay mana kan? so, penat tak penat.. thn dpn dh 4 thn aku stay situ..

semalam bila tgk umah tu kosong, satu perasan yg smthing aku rasa.. rs sedih.. sbb umah tu byk sgt kenangan.. dari kenangan takde anak smpai la Irfan 2 thn stgh.. mcm2 kenangan, sentimental value.. mcm2 la.. hehe...

ok.. cukup la kot aku berceloteh.. nantikan aku update umah baru aku ye.. so far almost 80% dh siap kemas.. cumanya benda yg tak penting, tak tau nk letak mana tu aku hold dulu dlm bilik tengah di mana bilik tu aku jadikan stor/bilik baju/bilik irfan/bilik tetamu/bilik iron.. ha.. ambik ko.. 5 in1.. nak tgk camne bilik 5 in 1 tu.. tunggu la ye.. mybe cite blik 5 in1 ni lambat sket aku update.. sbb kena setelkan susun atur barang dlm bilik tu dulu.. (xkan nk tunjuk bilik tunggang langgang kt korang kan?)

dapur, hall, ruang makan, bilik aku, bilik adik aku.. rasanya takde mslah kot.. utk aku update.. insyaAllah, dlm masa terdekat ni aku update ye..


7 comments:

-oP_ida- said...

wah dh pindah....good.......good....
pasni leh lepak umah baru irfan..ehhehe

Nur Irfan Juezrie said...

Anida ~ hehehe.. dh nida.. silakan .. pintu umah terbuka luas utk nida sekeluarga.. sila la ye.. jgn malu2 jgn segan2..

Kyra said...

wahh...cepat2 deco mau tengok

Fida said...

x sabarnyer nak repeat trip ke Penang lagi...yeah! aritu kan x dapat jumpa kan..

Nur Irfan Juezrie said...

khai ~ heeh.. sbar2.. tunggu je ek? heheh

kak fidz ~ ha'a.. tau takpe.. xdpt jumpa.. cpt plan trip ke penang lg..

Mak Izz said...

woh.... kenangan terindah (berpindah) hanyalah sementara. hihi.. indah ker??? pahit kut (sbb letih yg amats) akak x smpt nk snappy pic sbb xde mood nk amik gmbr. smlm jengah umh j.kebun (p amek tv etc) pergh... tersingkap (bukan kain) memori silam. syahdu T..T

walaupun sedih meninggalkan rumah lama tapi terubat sbb eksaited nk masuk rumah baru (walaupun kuarters). semoga perpindahan ke rumah baru bakal memberi penghijrahan yg baik buat diri kita sekeluarga :)

Nur Irfan Juezrie said...

mak izz ~ heeh.. tu la pasal.. very the kenangan.. byk sentimental value kt situ.. tula.. apa2 pun smg penghijrahan kita baik utk kita sume.. yg penting ada hikmah di sebalik tu sume..