Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, May 28, 2010

Alamak!!!!

alamak tak sempat nk abiskan cite weekend lepas.. so, npknya kena la cite next week.. ok la kot ek..korang tunggu jela ek.. babai.. nk balik dh..

Slps tgk Wyg... & Esoknya...

ha.. smbung dari 2nd last entry ni.. abis je tgk wyg.. terus pecut pulang ke rumah utk balik ke umah my parents.. hubby aku la.. nk sgt balik minggu tu, aku ajak dia balik minggu dpn je coz hari sabtu besday aku.. leh la aku celebrate with my family.. tp hubby ckp balik kg dulu la.. sbb lama tak balik.. yela.. mmg lama pun coz dia pun baru je balik dari kursus kan.. sbb cite disebalik tu, spttnya minggu tu aku n family akan bercuti di satu tempat ni.. nama tempat tu Kuala Gula Sanctuary Resort. lokasi resort tu terletak di Kuala Kurau, Taiping. Tp last minit my mom call soh batalkan our vacation coz adik aku yg bongsu tak dpt balik dari asrama.. so, kena la postpone ke minggu lain.. tp balik kg, ttp kena balik kan... hehehe

So, dipendekkan cite smpai ke rumah dlm kul 6 cmtu..

dipendekkan cite lg.. smpai la hari Jumaat, jumaat tu takde plan ke mana2 pun, cuma aku ikut my mom g jogging dgn kawan dia.. smbil2 tu ingat leh la layan irfan yg baru dpt kaki tu.. jom layan pics...

sesi warming up.. irfan with papa irfan & mak tok irfan

tgk buntot irfan dulu ye!

enjoy je!

enjoyyyy!!!!

Them...

them again..

happy!!!

sesi bersama mama irfan pulak..

eee.. irfan geram apa tu...

"geram nk turun jalan la mama"

ha.. kutip apa tu?

bak sini...

aiii..duduk santai pulak dia.. ingat kt umah ke?

baik jalan pimpin tgn.. tp.. tgk gambar di bawah..

ha! nk p mana tu??

aik..jgn lari!!

Kena jugak

Oleh kerana esok sudah hari minggu + cuti wesak.. so, nk tak nk kena la cite jugak cite last weekend aku.. klu tak nti berweekend2 pulak story morry aku kt blog ni.. k la.. aku try k wlupun kekurangan mood...

Akhirnya.... Dapat jugak!!!

hehe.. suspen je kan bunyi!!.. nk tau apa yg aku dapat?? ha.. tgk ni!!!

>

>

>

>

>

>

>

>


ha.. mesti korang ingat.. ala setakat tgk wayang je.. ok2!! meh aku nk cite.. utk pengetahuan korang...caya tak caya hampir 2 tahun aku tak tgk wyg tau.. sejak aku peknenkan irfan.. n now irfan dh pun nk masuk 1 thn 2 bulan.. So, korang fikir la sendiri betapa tahap gabannya aku sangap nk tgk wyg.. wlupun takde la cite2 yg best giler di wyg..

Ha.. aku tgk movie "A nightmare on a Elm Street".. citenya not bad la.. dh cite pun cite hantu, harusla penuh dgn aksi suspen.. tinggal aku tak jerit je.. klu kt umah harus la aku jerit.. dh aku tgk kat panggung, kang jerit abis sume org gelakkan aku.. so, utk mengelakkan aku menjerit, bila smpai part suspens tu aku tutup muka siap2.. hehehe..

Aku ambik kesempatan masa aku ambik cuti hari khamis lps. so, tinggal irfan kt umah babysitter mcm biasa n aku n hubby pergi mengenjoykan diri.. tp masih berpada2 enjoy tu u alls...

sebelum ni bukan takde masa nk g tgk wyg.. tapi takde kesempatan n peluang yg betul2 boleh g tgk.. klu ambik cuti pun bukan saja2 nk cuti.. slu ambik cuti balik kg.. then weekend.. klu nk tgk wyg, takkan nk tinggal irfan kt bbysitter lg.. tak best la pulak.. apa nti bbysitter aku kata..

So, aku ambik kesempatan la.. so, tak tau bila lg kesempatan yg camni boleh dinikmati balik...

ptg tu balik kg, smpai kt perak lebih kurang kul 6 gitu la.. n nk tau cite weekend aku?? tunggu next entry k!!...

P/S : sgt terkejut sbb harga tiket wyg RM7.. slu g weekend RM10.. so, rasa mcm best2 je.. rasa nk tgk 2 movie.. tp kesuntukan masa..

Thursday, May 20, 2010

Irfan Yg Sgt Rajin..

Ahad baru2 ni aku telah ke Tesco utk shopping sedikit barang2 irfan n barang2 rumah.. dipendekkan cite, since irfan boleh jalan, aku tak penah lg ke shopping complex utk lps dia jalan.. skg ni dh hubby balik.. so, kami pun lps dia jalan ..mula2 dia malu.. mybe dgn org yg ramai kt situ.. siap sorok celah peha papa dia.. lawak je.. then lama2 perasaan malu tu hilang la.. bila dh perasaan malu tu hilang, mula la.. tak nk lgsung dok atas troli.. nk berjalan je kejanya.. jom la tgk video yg kami rakam..

video

Irfan rancak memilih barang..

video

baiknya tlg tolak troli

video

rajin sungguh dia..

P/S : Untuk video ke-2 aku ada letak kt fb dh.. bg sesiapa yg telah mengomen pasal video tu tima kasih ye! ni saje je nk abadikan dlm blog..

Wednesday, May 19, 2010

Besday Party Rayyan Az Ziqry

Ptg ahad baru2 ni aku telah memenuhi jemputan Kak Zilla ke besday party anak terunanya yg sgt comey iaitu Rayyan Az Ziqry.. for the 1st time aku jumpa rayyan.. sblm ni hanya tgk dia tru gambar.. ternyata rayyan sgt cute!! hehe.. Happy Birthday Rayyan!! Oh ya.. dresscode party tu ialah white & denim ok!! so, nti dlm pics2 kt bawah jgn terkejut napa byk org pki putih..

So, utk memenuhi jemputan tersebut aku telah menuju ke venue party tu.. Venue party tu adalah di sini..

>

>

>


Marrybrown Plaza Ivory

Sampai2 je tgk signage yg sgt cute..

& mesti la nk tunjuk besday boy!! tak sah la klu tak tunjuk besday boy kan??

ni dia besday boy.. Rayyan

klu dh ada besday boy.. harus la ada besday cake kan??

World cup dh dekat.. kek pun haruslah berunsurkan bola..

Then dpt cute door gift.. Utk aku, hubby & irfan.. npknya lps ni boleh la mkn jajan!! tq so much!!


Lepas tu kami dihidangkan dengan menu ni.. sedap!! aku jrang2 mkn di Marrybrown.. so, not bad la food dia.. nti boring2 mkn kt fast food lain, leh la mkn di marrybrown pulak..

Chicken chop & black pepper chicken..

porridge utk irfan

ha.. dh tgk kek, jom la tgk acara ptg kek pulak.. Party lebih meriah dengan kehadiran chipmunk..


Then jumpa2 dgn kawan2.. jumpa niza, kak mimie, kak jun, n lain2.. (aku tak kenal)..hihi.. jom tgk kemeriahan that besday celebration..

mereka yg hadir

game utk kanak2..

besday boy, rayyan with his mummy, kak zilla

Niza with his son, rifqy.. sgt bam2 ok si rifqy ni..

ok.. jom la pulak tgk pics irfan ..

Irfan kusyuk mkn fries.. smpai aku letak topi atas kepala dia pun tak sedar.. klu dia sedar topi tu ats kepala dia, jgn harap la dia nk..

Smpai aku bergambar dgn dia pun asyik je mkn fries.. terpaksa la posing sorang2..

Tgk.. bila dh sedar atas kepala ada topi, lgsung tak mau pakai..

Irfan with Chipmunk time!!

Teruja mcm jumpa artis ok!!

Irfan tak takut dgn chipmunk

dia pegang hidung la, mata la..

pgg tgn chipmunk

babai chipmunk

kami dgn chipmunk

Irfan with papa time!!

Melayan anaknya yg baru dpt kaki

langsung tak nak didukung, nk jalan je kejenya..

kena lambung2.. baru dia suka

ha.. kn dh suka

lagi suka!!!

ngantuk + lapar

muka memberontak nk susu

merajuk la tu..

minum susu bersama blanket busuk..

abaikan perut hubbyku yg buncit itu..

dh abis susu...

hah!! kenyang dh!! alhamdulillah...

dh kenyang jom posing dgn mama pulak!!

mama syg irfan sgt!! love u so much!!