Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 2, 2010

The Carnivall : Water & Land of Excitement

Ok..meh kita smbung cite dari entry lps..

Tepat jam 10 pg kami bergerak ke destinasi yg telah kami decide last minit, pagi tu jugak kami decide utk pergi ke The Carnivall Sungai Petani..

lokasi tempat ni adalah di Cinta Sayang Resort.. Pg2 tu jugak kami laki bini decide utk membawa pakaian sbb aku nk walk in check in kt Cinta Sayang Golf & Country Resort or Swiss In SP.. cite check in nti la aku cite ya.. skg ni kita cite ikut kronologi..

ok smpai di SP lebih kurang kul 10.45 gitu la.. then.. cari kedai mkn utk isi perut dahulu sebelum bermain air.. kt dalam the carnivall tu sure2 la food dia mahal2 kan.. so, kami pun singgah kt kedai di tepi jalan area Cinta Sayang Resort tu jugak.. Dah siap mkn, kami pun menuju ke tmpat yg dituju iaitu..

Sampai2 je.. org ramai sgt.. pening tgk n cari port yg baik punya utk mandi manda.. dengan rombongan budak2 sekolah.. penuh dgn manusia pool kanak2.. mak aii.. kt mana la irfan nk main air ni.. dgn pnsnya.. yela.. time2 aku ready nk mandi tu elok2 je kul 12 tgh hari.. tp nk ikut pns, rugi la masuk bayar RM25 sorang tak main puas2... nk tunggu tak pns.. ptg la.. takkan lak nk tunggu ptg baru nk main air kot.. So, sume pns2 tu aku abaikan.. tp ada jugak cari port yg teduh2.. ada pool yg ada bumbung.. ala2 mcm jacuzzi la..

Tak tau nk cite apa.. lyn gambar jela ek..

muka eksited

are u ready??

kasi warming up dulu

ha.. lps warming up baru steady..

Jom ikut kami main air kt tmpat kanak2 pulak ye..

ha.. npk tak en hubbyku di situ.. tp mana irfan ye??

ha.. irfan mesti la ada... bukan main eksited lg tau..

asyik sengih je memanjang

sengih lg..

sengih lg...

ok.. ni baru2 betul2 nk swimming.. kena siap pakai swimming cap tau.. irfan ni bila pakai je swimming cap otomatik muka mcm anak cina.. huhu..dh la bulat.. tgk muka dia tingat time kami bercuti di PD thn lps.. hehe

ok..skg ni jom kita g pool yg ada bumbung lak... so tak brp panas sgt la.. nk banding pool pada gambar kt ats tu lebih panas la...

ha.. see! kolam ni tak panas coz ada bumbung

asyik sgt dia main air..

eksited sgt tau!

suka sgt main dgn air pancut tu..

asyik en hubby je bergambar dgn irfan.. aku pun nk jugak la.. asyik2 aku je jadi cameraman..

alalala.. irfan nape tu? air masuk mata ke?

eksited sgt irfan main dgn air pancut tu

irfan with me

mereka again.. di situ.... (sila abaikan budak2 lain di situ)

mereka terus diburu oleh Paparazi..

hah.. penat dh main air.. kita minum dulu k.. then rest jap..

irfan muka boring tak leh dok dlm air..
papa irfan muka tak larat dh penat layan irfan main air..

Oleh kerana panas makin terik, kami decide utk naik ats.. apa taknya.. kaki tgn irfan abis dh kecut dek main air lama sgt... lps tu bg irfan mandi sume, mkn2.. then nk tau apa aktiviti kami lps ni?? lyn pics ok!!

apa lg?? irfan tido kepenatan.. cmtu la dia tido hari2.. mesti menungging2... then lama sket aku akan betulkan kedudukan dia tido.. oleh kerana pnt sgt2.. atas meja kayu tu pun dia leh tido.. tp aku lapik la towel, sian jugak tgk dia tido atas tu.. tp apa leh buat pnt sgt.. boleh dia tido dgn nyenyak...

nyenyak tido

lama jugak dia tido tau... smpai kami berdua tak tau nk buat apa.. nk g mandi, takkan nk mandi sorang2.. segan la pulak.. klu nk g mandi berdua.. takkan nk tinggal irfan tido sorang2.. tak pasal tetiba dia alih kedudukan tido, kang jatuh lak dari meja.. dh la meja tu tinggi.. So, kami pun just lepak2 relax jela.. mkn2 minum2.. then ada la aktiviti yg kami buat.. nk tau apa.. tgk ni!!!

apa lg.. ambik gambar la.. anak sdg syok2 tido.. kami pun bergambar sakan la.. baru ada masa nk bergambar berdua.. selalu gambar byk aku n irfan & irfan n hubby.. dok ulang2 la gitu.. skg ni irfan dh tido.. leh la ambik gambar berdua..

kami lg la.. tp gambar tak brp nk elok la. coz kena dok situ2 jugak jaga irfan tido.. npk tak irfan tido kt situ tu.. klu ikut2 hati nk je posing kt mana2.. hehe (ada hati gak tu)

Korang tau.. lama jugak irfan tido.. sejam lebih gak kot.. smpai kami naik bosan tak tau nk buat apa.. nk dikejut sian lak.. mybe pnt sgt main air .. so, kami pun tunggu jela..
tetiba irfan terjaga.. so, apa lg papa irfan terus bgunkan irfan.. nk ajak g mandi lg.. muka dia monyok2 mamai la gak.. ha.. ambik ko! tido atas meja kayu keras pun boleh tido nyenyak ok!!

tgk gambar ni..

irfan yg mamai2, tenyeh2 mata..
sila abaikan 'bird' irfan di situ ya... hehehe (18sx)

1st time irfan pakai underwear.. underwear aku beli dh lama dah.. tp tak berkesempatan nk pakai sbb dh lama tak swimming.. sblm ni klu swimming just bg dia pki seluar biasa je...
apa2 pun sgt cute ok.. tgk dia pakai underwear.. hihihi!!

ok2.. kita sambung main air ye!! irfan dh tak sabar2 ni...

kali ni mereka naik gelongsor pulak..
irfan tak sabar2 nk turun gelongsor..

punya sonok smpai berdiri la si irfan

alamak!! merajuk ke irfan?? papa tak mau bawak irfan naik gelongsor lg ke??hehe

jap2.. posing dulu..

ok la.. jom kita naik gelongsor lain pulak ye!! jom ikut dorang..

-1-

-2-

-3-
yeaaaayyyyy!!!!

lyan video ni pulak!!

video

apa la mama!! asyik2 kena ambik gambar je.. meh la join kami ni...

ha.. tgk apa pulak tu irfan??

eee..seronoknya mereka..

layan video ni pulak...

video

ha.. nape lak tu.. masing2 terpinga2..

nk tgk camne eksitednya irfan mandi.. jom lyn gambar bawah..


ok..selesai main gelongsor dan mandi manda kt bahagian pool berbumbung.. kami smbung ke bahagian pool kanak2 lg.. ni dh last round dh la.. masa tu pun jam hampir2 kul 4 ptg dh..

ha.. npk kan perbezaan betapa panasnya kt kawasan pool tak berbumbung..

sukanya dia..


npk tak mereka di situ?

suka sgt dgn air yg keluar dari benda oren tu..

irfan ingat tu stereng kereta.. asyik dok pusing2 ja..

tetiba air dari atas jatuh ke bawah.. huh.. abis basah digicam aku

sambung lg..

irfan masih gumbira

abis satu kolam mereka tawaf..

senyuman puas hati dpt main air

mereka lg..

lastly best posing from them..

ok.. dh penat2 main air, tiba la masa utk balik...
tp sebelum balik aku nk jugak la bergambar dgn anak teruna aku tu.. asyik papa dia je bergambar dlm air dgn anak teruna dia.. so, skg aku pulak nk posing time!!!!

irfan npk sgt muka penat

tgk.. mata melilau tgk sana sini.. takpala irfan janji mama pulak nk posing.. irfan dh sakan dh posing dgn papa dlm air td..

irfan ngantuk..

last picture dari kami
babai.. the carnivalll...sungguh best la!!

lepas kuar dari the carnivall, kami pun buat walk in check in.. mula2 p ke cinta sayang resort.. tp hampa sbb full booking.. then p pulak ke Swiss In, juga full booking.. last2.. kami decide utk tido di umah saja la.. lgpun SP n penang hanya la sejam je perjalanannya.. so, tu sbb aku dari awal tak booking hotel utk bermalam.. just nk walk in booking.. klu ada, ada la.. klu takde takde la.. lgpun klu jauh2 tu haruslah booking awal kan? tp oleh kerana dkt je.. kami tak kisah sgt la.. sesungguhnya tido di umah sendiri lg la heaven... yela kan.. rumahku syurgaku.. hehehe..

k la.. babai the carnivall.. nk tau aku kemana lps ni.. tunggu next entry ya!

** bukan aku tak mau cite bg abis cite slps ni.. tp aku ni dh nk muntah dh.. rasa lama giler dh dok menaip n tunggu upload gambar.. entry ni pun dh pjg.. nti bosan lak korang nk membacanya.. so, tunggu la next entry k!! choWWW... zaSSSSSSS!!!!

2 comments:

zoelalisa said...

sonoknye irfan dpt tdo cmtu...msti trase2 cm tepi pantai. hehe

Nur Irfan Juezrie said...

a'a.. intan.. gitu la.. sbb angin2 sepoi2 bahasa je..