Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 15, 2009

irfan ohh.. irfan..

Mlm td, time tido irfan tlh buat sesuatu yg agak mengejutkan aku.. slu dia buat jugak aktiviti dia tu, tp tak lah seteruk smlm.. spt biasa rutin harian pada time tido dia ialah "mengung eh ung eh". kepala pusing kiri ke kanan, kanan ke kiri, kaki pun menyepak2 je.. Bg sesiapa yg bergelar ibu, mybe penah lalui apa yg aku rasa. Tak sure la.. samada dia mimpi ngeri or pns or ape.. yela.. nk psg aircond tak berasa mampu lgi, lgpun dok umah sewa susah plak nk pindah randah kang klu psg aircond.. mimpi ngeri? erm.. tu aku tak pasti, tp takkan hampir tiap2 mlm.. erm.. confius gak tu..

Ntah la.. kalau la aku dpt rasa apa yg irfan rasa kan sng.. tp aku tak leh nk buat cmtu.. hanya dapat mengagak jer. Agak pun setakat yg mampu je.. tapi dengan bantuan naluri keibuanku, dapat la aku membantu serba sket utk menyelesakan diri dia.. tapi mlm td, mmg dasyat.. bukan dasyat apa.. tapi dia punya menggeliat + menerajang + memusing kiri kanan hingga pusing hampir 360° ke seluruh pelosok katilku.. hinggakan aku dan asben terpaksa bagi laluan utk dia tido.. bukan apa. .kalau angkat dia ke tmpat tido dia.. takut terjaga plak n proses utk dia tido balik tu susah.. yg best.. irfan tak menangis.. hanya keadaan dia yg aku citekan tadi buat aku kesian kat dia.. mlm tadi byk kali jugak dia jaga.. hingga aku terpaksa psg lampu utk bagi dia jaga sbb ingatkan dia mimpi or mamai.. tapi bila dia sedar bukak mata, dia ok je.. pstu dia lak lali nk tido balik.. aik.. ngantuk plak.. tapi bila tgh tido, mcm org mamai lak.. tp pg ni mmg baik je.. slu masa aku bangun utk siap2 g keje, dia akan turut serta tgk aku siap.. tapi pg td, tido nyenyak yg amat sgt.. aku bukak lampu pun dia tak jg lgsung.. agaknya betul2 ngantuk la tu sbb mlm td dia mybe tido tak cukup.

aku rasa je mcm nk ambik gambar n video utk share dgn korang.. tapi apa kan daya.. tgh2 malam, tgh ngantuk2, tak kuasa aku nk cari camera n ambik gambar dia.. tapi mmg best la klu tunjuk kat korang gambar dia pusing2 tu.. smpai aku n asben pun heran n tergelak bila teringatkan irfan punya style tido... hehehe

InsyaAllah kalau aku larat n rajin utk merakamkan aksi or gambar dia mlm ni (kalau rajin la) aku akan attachkan dalam entry yg akan datang.. harap2, ibu2 yg membaca entry aku ni, kalau ada pengalaman yg sama, boleh la share dgn aku.. at least dapatlah aku selesaikan masalah tido irfan tu..

6 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

eh.. apsal font aku tu lain2.. erm.. lantak la.. mls nk fikir.. asal korang boleh bc sudah.. tula sibuk update blog smbil buat keje.. hehhee

Mak Izz said...

mlm td izz cmtu lagi. mula2 tdo kt atas katil. ps dia uh eh uh eh, pujuk macam2 x jalan jgk. mesti nk tido buai dia ni. amik buai masukkan, lena terus. tp pastu uh eh uh eh lagi. sumbat botol diam. botol terjatuh bunyi lg. sumbat puting pulak. ntah mcm2 cara la cuba. taktaula pasal apa, lapar ke.. panas ke.. mimpi x best ke.. (maklumlah anak sulung, x dapat tangkap apa sbbnya) apa pun, kita sebagai ibu kena byk sabar.

mamanoa said...

hahaa..i ingat anak i jer yg tdo menendang²..pusing² 360,mmg xlarat btul tgk dier tdo lasak sgt...i da kna menghimpit kat hubby,xpun tdo ujung-ujung katil..anak u baper bulan?

Nur Irfan Juezrie said...

baru 3 bulan..mmg dia tido lasak pun slu.. setakat menggeliat2 biasa mmg la terjatuh dari bantal jugak kepala dia.. tp lately ni, tido mlm dia mmg teruk betul.. mcm mimpi ngeri je tgk.. bila nk smpai subuh ke pg tu.. dia tido ok plak.. heran saya.. awak sapa ye? mn dapat blog saya?

mamanoa said...

la...saya mama-bloggers gak cam awak..u bleh tgk i nyer blog..i kan da follow u...huhuh

blog awak camner ekk bleh masuk..hmm..intai-intai blog org skali nmpk entry awak,so singgah kjap la..

wak..naper..xleh jenguk ker:( sory...ingat kan awak sudi kongsi dgn mom-bloggers yg lain..uhuhuh:(

Nur Irfan Juezrie said...

ish.. bukan cmtu la.. dialu2kan la.. saja tnya la.. jgn ckp cmtu.. kte berblog nk kongsi cite n pengalaman.. saja pun slu tgk blog awak..