Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 2, 2012

Update terkini + Melawat Baby Nunu aka Zainab Saffiyah

Salam sume.. korang sume sihat ke? aku sebenarnya tak tau nk letak tajuk apa.. just sekadar nak update benda2 yg berlaku lately ni je.. lama benar aku tak jenguk ke blog ni..

haiiii! dah masuk Februari pun.. cptnya masa berlalu .. dah sebulan di tahun 2012.. aku ?? mcm sunyi je kan? lately ni mood mengupdate ntah ke mana lari.. di manakah azam 2012 utk update min 20 entries per month? ntah? aku tak tau.. hihi.. So, lepas ni kena la.. kuat semangat balik.. harap2 ada semangat utk update.. benda nk distorikan tu ada cumanya mcm malas je..

Since kt ofis skg youtube, mmflink, sume yg berkaitan dgn tgk2 video muzik, movie + drama etc dh kena block.. So, harap2 saya rajin sket lepas ni nak update blog.. nasib baik la facebook aka mukabuku tak kena block lagi.. kalau kena block mmg bosan tahap cipan la..

xbyk aku nk update, kehidupan seharian perlu diteruskan seperti biasa.. sibuk dgn kerjaya 8 jam di ofis, kemudian disambung pulak dgn keje2 surirumah di rumah.. hari2 habis mcm tu je, rutin yang sama.. cumanya weekend Chinese New Year aku tak kemana2 pun.. just balik kedah je.. sejak bulan 11 tahun lepas, aku dah jarang balik Perak (umah my dad-tempat keje).. sebabnya.. umah kat kedah which is umah after my dad pencen dh ada.. kenapa dh ada ek? panjang citenya sebenarnya..

nak aku cite kat sini ke? erm... rasa mcm pjg sgt entry bertulis ni kalau aku cite skg.. rasanya kt entry lain la aku cite pasal umah my dad kt kampung.. Then, weekend baru lepas ni, aku takde kuar dari Penang.. mmg minggu berada di penang je.. hari sabtu berdua-duaan dgn Irfan je.. coz en hubby duty officer.. 8am-6pm.. tapi kul 3 lebih kena g operasi lak.. smpai kul 6 pagi Ahad.. kul 11 pagi ahad tu baru balik rumah coz dh janji dgn aku nk ke Kenduri kawin anak pensyarah kt ofis..

So, after kenduri terus zassss ke umah Puan Anida.. utk tgk newborn.. si nunu.. alahai.. comey sungguh si nunu.. terus makcik feeling tak sabar nak ada baby girl tau.

So, jom tgk pic baby nunu aka Zainab Saffiyah (eh.betul ke spelling dia ibu Nida?)..

presentinggg!!! baby nunu aka Zainab Saffiyah.. newborn on 26 Januari 2012..
(thanks Shu for the pics..)

tadaaaa!! ni dia baby besar.. Abang Irfan.. irfan adalah anak lelaki tunggal di kalangan baby2 girl pada hari itu..

ha.. hari tu jugak .. kt umah nida aku jumpa kak Yus Purple.. wah.. 1st time live in person dgn dia.. b4 this, dh banyak kali tertangguh je nk jumpa kak Yus.. takde rezeki kan? so hari Ahad tu jumpa kak Yus n of coz Cik Shu kita.. best sgt jumpa kamu2 sume... baby2 girl yg mengiringi abg Irfan hari tu ialah Sofea, Amani, baby Aishah & baby Zainab.. Irfan tersipu2 dok atas riba mama jela.. takut dgn girl ke sayang.. ?? hihi..

ok la.. aku chow dulu.. cukup la utk hari ni.. tula.. aku kata klu dh naik sheikh update tak agak2 aku update.. so, tuan rumah mintak diri dulu la ye..

Assalamualaikum..

4 comments:

Shu Shinju said...

waalaikumussalam..sama2...:)

Nur Irfan Juezrie said...

Shu ~ hehehe..

zoelalisa said...

puting same adam! hehe... jue tau, puting adam salu hilang. da bli mcm2 jenis puting. tp dlm byk2 puting yg da penah pakai, kite tetap suke brand MAM! :)

Nur Irfan Juezrie said...

OO.. puting yg 1 lg sekali dgn yg ni ek? warna biru muda sket tu ek? hilang?? p mana? bg dia hisap dua2 sekali ke at 1 time? hehe.. ju pun sama.. ju suka MAM.. dulu pakai avent.. tak sebest mam..