Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 3, 2012

Swimming Without Papa..

Nape tajuk cmtu? sebabnya.. selalu aku mmg xkan bawak irfan swimming klu takde en hubby.. kan kt entry lepas aku ada cite yang en hubby keje sabtu weekend lepas kan? so, aku mcm dh take over keje2 bawak irfan p swimming la.. irfan nih, klu dia nak dia nakkk je.. adoiii.. sabar jela..

so, nak dijadikan cite.. mula2 aku bawak dia ke playground.. ingat mls la nk bawak dia swimming dulu wlupun pool n playground sebelah menyebelah je.. so, aku tak bujet la pakaikan irfan swimming suit dia.. just pakai baju basahan biasa kt umah je.. lepas lama jugak dia main playground, tetiba nk ajak balik.. dia lak corner ke arah pool.. ha! ni sahih nk pekena jugak la mandi kolam nih.. huhu..

citenya, aku malas nak layan dia mandi kolam sebab dia mesti soh aku terjun sama.. (kes selalu mandi dgn papa), aku tak nak la kan?? erm.. tp lain plak hari sabtu hari tu, aku just soh dia masuk je kt baby pool.. lepas tanggal pampers n just pakai suar pendek je.. dia terus masuk kolam kecik tu.. aku lak apa lagi terus la bersila kt tepi pool tu.. selalu dgn papa, irfan tak layan punya baby pool yg air takat pinggang irfan.. dia lebih suka ke pool yg bersaiz medium takat air paras dada irfan.. tu yg aku risau tu klu dia nak masuk pool tu mmg terpaksa la aku terjun sama.. huhu..

tapi, lain pulak ptg sabtu tu.. dia relax je mandi sorang2 kt pool kecik tu.. alhamdulillah.. lega sgt. aku just tgk irfan mandi dari tepi je.. nk lepas kt kolam kecik tu mmg takde mslah la.. sbb irfan mmg jenis tak takut air.. kolam medium pun boleh lepas tanpa pegang apatah plak kolam kecik tu..

So, mama irfan ni dh dok saje.. boring2 snap la gambar irfan.. tapi takde la guna camera godang en Canon tu.. just snap guna BB je.. mmg itu je yg bawak pun.. takde plan nk bawak camera2 bagai.. huhu..

So, layan jela gambar yg xberapa nak clear nih ek! utk tatapan anda di hari Khamis ni..

see! paras pinggang irfan..

buat aksi apa lak tu?








he is very happy that day..

naik je umah minum susu sebotol terus tidooo.. time mama lak utk rest sambil2 tgk Ulangan Raja Lawak 6..

ok.. chow dulu.. assalamualaikum..

4 comments:

adianiez AIDA said...

aida pun agak tak selesa if gi swim w/out husben. dia tau swim, pe pe hal kecemasan senang. aida ni tukang amik gambo, bleh la... hi hi :)

nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Nur Irfan Juezrie said...

hye aida.. thanks sudi ziarah.. tula kan? yg tu la slu sy fikirkan.. tp nasib baik irfan behave hari tu.. dia tau kot mama dia tak reti swimming.. so dia main kt kolam kecik je..

insyaAllah.. btw, thanks..

ebob said...

sonok le irfan, tiap2 ari swimming...

Nur Irfan Juezrie said...

ebob ~ haha.. irfan mmg sonok.. tp takde la hari2.. klu hari2 mama dia la yg tak sonok.. jenuh dok buang masa kt pool je.. dh la nk naik umah bukan main susah.. siap kena umpan ekskrem bagai.. nasib baik.. dia ajak hari minggu je..