Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 7, 2011

Sumber Inspirasi.. bermulanya pink+purple

mulanya di sini.. ku mengenali hatimu.. upps.. silap tu lagu la.. hihi..

gambar ini aku ambik gambar dari katalog cat Mr Paint Man.. that's cat yang aku guna.. oleh kerana en hubby setuju n kasi green lite, so aku pun dgn riang hatinya proceed utk beli 2 kombinasi warna di atas..

Wild Iris (purple) + Sakura (Light Pink)

nape aku ckp en hubby bagi green lite? sebabnya.. b4 this, en hubby sgt la anti dgn warna pink.. korang fhm2 jela nape.. biasala.. tak sume lelaki yg suka dgn pink.. laki aku ni bukan tak suka.. tp mcm .. haha.. korang fhm2 jela.. tp utk aku pki pink ke, barang aku wane pink ke tu dia tak kisah.. yg dia kisah ialah.. klu aku soh dia pki tshirt pink ke, ha! kirim salam la jawabnya.. apatah lagi.. cat umah wane pink.. or langsir pink..

mula2 aku agak dia tak nak la wane pink ni.. mmg pangkah terus.. tp bila dia belek2 katalog cat Mr Paint Man.. dia kata on dgn combination warna dlm gambar di atas.. aku pun apa lagi.. bagai org ngantuk disorongkan bantal la.. hihi.. ok SET!!

so.. ni la hasilnya..

mcm tak sama sgt kan dgn warna dari katalog tu.. tp warna yg aku guna tu betul2 sama dgn warna pada katalog tu..


ok.. Sekian terima kasih..


8 comments:

Kyra said...

rumah juga lagi nampak berseri...khai jadi peminat setia blog ju..ehehehehe

Nur Irfan Juezrie said...

hehe.. khai.. thank you so much!!

zoelalisa said...

cantikkk!!!

Nur Irfan Juezrie said...

thanks intan!

Qaseh said...

love that pink+purple colour.

seronok kan dpt renovate rumah sendiri cantek2.

Nur Irfan Juezrie said...

Qaseh ~ hehe.. thanks.. betul tu.. umah sendiri mood lain sket nk deco2..

Mak Izz said...

warna di katalog mmg x sama sgt bila kta dh apply di dinding. antara sbbnya adalah faktor pencahayaan yg berbeza pd waktu siang dan malam. jd pembeli dinasihatkan utk mengambil warna cat yg ton warnanya 2x lebih cerah utk dapatkan warna idaman serupa dgn katalog :)

apepun gandingan warna purple & pink ni MMG IN!

Nur Irfan Juezrie said...

mak izz ~ yes. betul tu.. tp takpe.. kt katalog sekadar bg idea.. tak sama pun tak kisah.. sbbnya combination dia mmg sama..