Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 2, 2011

My New Living & Dining Hall

Taraaaa!! finally.. erm... (tarik nafas panjang).. setelah sekian lama dok pendam2.. hari ni aku akan reveal aku punya umah baru.. b4 this, aku just story kt blog umah aku yg belum ditouch up or belum dideco.. ala.. deco pun biasa2 je.. takde la mcm eric leong deco tu.. ni deco hasil kreativiti aku n en hubby je.. deco pun deco ala jimat cermat..

jom la.. tgk pics.. mls la nk celoteh panjang.. ada gak org yg tak sabar nk tgk deco umah aku.. antaranya ialah Khaira..

So yg lain2, sila la jamu mata ye.. harap ada apa2 penambahbaikkan, boleh gitau aku ye..

before

^

^

^

^

^


after


zoom sket..


sofa with 2 cushions

oleh kerana ada permintaan dari my reader nak tau secara detail ttg deco aku ni, so dgn rendah hati aku story secara details la ye..

cushion dari kamdar
cushion tanpa cover harga RM6.50 with 10% less
cover RM10.90 with 30% less

magazine rack di tepi sofa.. boring2 boleh baca magazine, mostly kt situ byk majala Pa&Ma. jugak kt situ ada album wedding..

Wallpaper.
Harga RM29.90.. ni hasil keje tangan en hubby & also his choice..

aku beli kt sini

^

^

^

Hommie Deco @ QBay Mall, level 3 sebelah Al-Ikhsan & GSC


my TV & pictures wall
jam from Mydin.. RM19.90

carpet beli di Kelantan harga RM150

failed sket la.. dgn suis2 kt situ.. & jugak semak sket dgn plug yg lokasi dia kt atas.. if kt bawah npk lebih clear..


3 bijik kotak2 tu.. aku beli dari G-Orange, Kelantan time aku balik raya haji lepas.. refer this ENTRY.. aksesori kt dlm kotak tu aku beli asing la.. ikut kesesuaian.. kotak yg paling besar tu aku letak lilin, kotak sederhana aku letak lilin jugak.. yg bawah tu cup kecik putih bunga pink.. kotak paling kecik aku letak bekas telur jugak bercorak english design.

dgn harga asal RM190 something with 30% less.. plus minus aku dpt harga RM120. ada lagi 1 gadjet yg aku beli kt G-Orange ni.. tp later2 la aku story ye.. untuk pengetahuan benda alah ni pun ada kt Hommie deco tu.. tp lain sket.. & harga pun lain sket la..

G-Orange..

my dining hall..

before


after


my dining hall..

curtain tu dari nagoya.. aku tempah kt nagoya just jahit biasa je.. scallop my mom akan buat.. tak tau lg bila leh siap.. so nti dh siap aku update entry lain ye..

shoe rack..

lorong nak ke bilik.. aku ada small garden.. garden yg tak hidup la.. hehe
nampak x??

pinjam katak & kura2 irfan..


deko kat dapur..

ha.. nk tgk dapur, bilik-bilik next time la ye.. hehehe..

ok.. chow..

17 comments:

Shu Shinju said...

nice..simple tp cantik...:)

iNtaN said...

ctk oke..ske aku pink2 nie..~

~~~+....mS arWeEn....+~~ said...

ju...
bekenan la ngan kotak 3 bijik tu!!!!!
nnti nk try cr kat qbay...
kalo tak dak, ainenk kirim suh ju beli kat kelantan kalo ju balik kelantan nnti la..
ehehehhe....

Mak Izz said...

nice & impressive. esp tang ruang tamu. part lain pn not bad. ada bakat nih jd interior designer. rumah sendiri pun jadiler :)

Nur Irfan Juezrie said...

shu ~ umah kecik kena simple.. klu x serabut.. janji npk sedap mata memandang.. hehe..

iNTAN ~ thanks.. aku pun suka.. hehehe

ainee ~ no problem.. nti ju nk balik ju belikan.. no hal punya..

Nur Irfan Juezrie said...

akak adha ~ aik.. pendek lak komen kali ni.. pendek2 pun penuh padat tau.. hihi.. thanks.. insyaAllah.. bakat tu guna kt umah sendiri jela..

ebob said...

cantekkk!!

MiYOKO SuKi said...

waaa....cntik2..teringin nk p umh ju nnti.. :)

bestnye ada umah kann..bole deco2...bile nk ada umh niii..hehhe...

kotak2 3 bijik tu aritu penah nmpk kt sunway carnival...tak tau la ni ada lg ke takk...

Nur Irfan Juezrie said...

ebob ~ thanks...

titin ~ hehe.. thanks titin.. nti balik malaysia mesti kena mai tau.. !.. tula.. kotak 3 bijik tu ada je kot kt mana2 kedai deco.. tp based on design la.. baru2 ni g qbay.. mcm2 design ada.. geram.. harga boleh thn la.. huhu

Kyra said...

perghhhhh cantik ju
nak g cari juga kat qsbay la wallpaper tu

Fida said...

ju..deko2 umah baru u sangat canteeekkk! i suka...lagi2 biler dia kaler pink...cantek3...mak izz tu terkesima lar tuh tgk deko2 umah ju sebab rumah baru dier x sempat deko2 lagi..ahaks...

Nur Irfan Juezrie said...

khai ~ thanks so much!! ha.. p jgn tak p cari kt qbay..

kak fidz ~ heheh..takpa2.. lps ni kite tgk deco umah kak adha lak.. btw, thanks

Kyra said...

tudia mai singgah lagi..lawa la berkenan teramat sangat.simple dan nice...sokkkkkkkaaaaaaaaa...
mekasih bagi details price leh p riki lepas ni

Mak Izz said...

fida - haippp... pttla i makan td tersedak. rupa2nye ada org sebut nm i. hem... pandai sungguh u meneka isi hati i. nmpk sgt kwn sejati :) ekekek... i rs lg 5thn kut br upload rumahku syurgaku dlm ini blog. wakakakakak!

yeap pink is our fav colour!!!

Nur Irfan Juezrie said...

khai ~ thanks again.. slu la singgah .. takpe.. tak kena byr pun.. cpt2 riki..nti leh tgk deco versi khai lak..

mak izz ~ iyolah tu lg 5 thn.. cpt la update.. deco la cpt2.. hihi.. tak siap sepenuhnya pun takpe.. ske2.. slow n stedy..

Fida said...

ekekek...yer..pandai ju pilih kaler rumah...pink2 gitu...bilerlar nak datang sana...ju x der wat 'rumah panas' ker...bolehlar org2 putrajaya n orang bangi mai penang...

mak izz hasanah yang tersedak ...kawan sejati plus susu sejat ker...hihi...thanks...iyer... friendship becomes meaningful biler kiter ikhlas dan saling memahami... ^_^

Nur Irfan Juezrie said...

kak fidz ~ hehe. thanks.. tak pandai la.. ju mmg kenan pun pink2 purple nih.. oleh sbb ju tgk dlm katalog cat ada contoh kombination colour tu.. ju decide nk guna colour yg sama.. tu yg jadi mcm skg ..

rumah panas? mmg nk buat pun.. ada dlm plan.. tp tunggu bujet.. hihi.. insyaAllah.. klu tak buat warming house pun, kak fidz or sapa2 nk datang.. pintu umah sentiasa terbukak luas utk kwn2 sume..