Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 10, 2010

Akhirnya Nak Jugak Dia...

hehehe.. (gelak dulu ok sblm apa2)

salam bertemu kembali di dalam dunia blog.. aduh!! susah betul nk cari mood nk menulis ni.. siap buat annausment kt sume mood2 supaya masuk ke dalam jiwa ragaku (ayat tak leh blah)...

ok la.. tak mau berleter panjang.. meh kita tuju kepada tajuk entry n content entry yg sebenar k!
So, refer to title entry hari ni.. nk apa?? dan siapa 'dia' tu?? hehehe.. tajuk mesti la kasi suspenss habis kan??

ok2.. tak mau suspens lg, just straight to the point k!! sebenarnya... korang ingat lagi tak pasal entry NI berkenaan botol susu irfan brand tupperware yg aku beli dulu?? So, ada cite di sebalik tu tau?? citenya gini, masa aku baru beli botol susu tupperware brand ni, elok je irfan nk minum botol tu.. then ada la dlm 3-4 bulan gitu kot.. irfan dh tak nak minum dgn botol susu tupperware brand ni.. pelik gak aku...

irfan ni 1 perangai dia.. sgt choosy nk minum susu tau..choosy pasal botol..everytime n kdg2 aku bancuh susu dia, most of the time, dia akan belek smbil pusing2 botol susu dia dulu.. then baru masuk ke mulut.. so, ok la.. smpai 1 masa tu aku nk beli botol susu dia.. aku lak yg tnya dia nk yg mana 1.. ada 2 botol susu kt tgn aku (kiri n kanan) then aku mintak dia pilih, so aku beli ikut pilihan dia la.. (eee.. ikut perangai sapa la ni irfan oiiii)

ok la bab tu.. so, ok la bab nk beli botol lps ni.. sure kena tnya dia dulu n mintak dia choose yg mana dia suka.. back to the tajuk entry, aku pun heran la nape dia tak mau lg dh minum tru botol tupperware brand, asal masuk je kt dlm mulut terus dia kasi kt aku.. nk kata puting botol tu wide neck tp botol avent nk pulak dia minum.. tp wide neck tupperware brand dgn avent ada sket different la.. nk tgk apa differentnya?? meh aku tunjuk..

ni puting tupperware brand..
dia lebih besar tp mcm tirus smpai ke hujung..

ni pulak puting avent brand..
besar gak di bahagian bawah tp ada lekuk sket kt tgh..

dan aku rasa irfan lebih selesa dgn avent brand coz ada lekuk kt tgh kot membuatkan dia comfort nk hisap susu.. n tidak pada tupperware brand..

so, apa penyelesaiannya?? aku cari 1 gadget lain kt tupperware n aku telah menjumpai 1 benda di mana aku masih boleh guna botol susu tupperware brand.. klu tak sblum ni aku simpan je botol tu tak guna.. ooo..sayang ooo..aku punya eksited dok cari botol susu tupperware brand.. sekali irfan tak nk guna.. huh!! tak leh jadi, aku harus cari jalan penyelesaiannya..

So, nk tau apa aku jumpa?? jom aku tunjuk!!

ni la bendanya.. penutup baru botol irfan.. terpaksa la beli wane lain iaitu oren (wane lain takde).. dan ianya boleh digunakan dengan apa2 je brand puting yg biasa bukan wide neck)

jom kita tgk cara2 nk guna..

mula2.. letakkan benda sekeping nipis tu.. (tak tau nk panggil apa) kt atas botol..

then.. baru la letak puting bersama penutup yg baru tu (wane oren)

So, dh siap.. boleh la irfan minum susu dgn botol tupperware brand tetapi guna puting biasa n bukan wide neck keluaran tupperware brand lg..

aku sgt puas hati ok!!!

jom kita tgk perbezaan antara dua jenis penutup botol n puting..

sebelah kiri ialah puting n penutup original semasa beli 1 set botol tupperware brand yang berwarna hijau
sebelah kanan ialah puting biasa (bukan wide neck) yg dibeli asing (apa2 jenis brand) dan penutup botol n penahan (yg sekeping tu) yg berwarna oren..

tp bila kenakan kt botol, matching je penutup oren.. nsb baik..klu tak matching susah hati gak aku .. heheheh

agak matching coz font kt botol tu wane oren.. n penutup atas botol ni ialah wane kuning.. so, just nice kan?? hehehe..


** ada lg cite basi terhutang, tertunggak aku belum cite.. rasa kena cite gak.. coz klu leh aku nk abadikan sume perisitiwa dlm hidup aku dlm blog ni.. tp mood tu belum smpai.. tp rasa2nya dkt nk smpai kot mood tu coz hari ni aku dh berjaya publish 1 entry.. so, korang reader or silent reader aku .. tunggu tau!!

8 comments:

penpensel said...

ju mana beli gajet warna oren tu. iris ada botol avent tu tapi dia x selesa ngan puting avent tu. dia lebih selesa puting pigeon kaler kuning & puting medela given by my boss. tp dua2 puting ni bukan wide neck nyer puting. maknanya kalau letak benda sekeping oren tu, bolehlah letak puting yang bukan wide neck kan.

Nur Irfan Juezrie said...

kak mas ye?? amboi.. ada blog jugak.. tak tau pun..
btw, yg benda alah oren tu utk botol tupperware brand je akak.. yg lain tak boleh la.. mcm irfan dia tak nk minum botol tupperware brand coz puting wide neck dia besar tak sama mcm avent..avent wlupun wide neck tp lain sket.. so irfan takde masalah dgn avent..

penpensel said...

ju akak x ada blog lah. ni sbb nk post kat jue jer. malas nk tulis blog. baca blog org rajinlah. oh ingat benda alah oren tu blh beli kat mana2. nak lah rembat satu. hehehehe... anyway thanks jue.

Nur Irfan Juezrie said...

oo.. gitu.. ok2.. hehe.. a'a akak.benda oren tu tupperware brand la..

zoelalisa said...

hehe..mcm3 la irfan sorg ni. ;)

Nur Irfan Juezrie said...

heheh.. adam jgn jadi mcm irfan ye!! pening kepala mama nti..

shazrina said...

saye baru je beli botol susu tupperware, tapikan nape puting die tak kelluar susu ..boley tolong saye x?

SITI NUR HIDAYAH JAMIRAN said...

sakam...nak tanya..mana beli gajet oren tu? kat katalog tupperware xde pon? apa namanya?