Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 26, 2011

Sape tak nak HEADER free ko...


Sebagai follower Cik Kaki, saya nak join la.. sebabnya.. tingin nk header hasil cik kaki ni .. suka! suka! suka!!


Saya suka Blog cik kaki sebab...
1. Blog cik kaki penuh dengan humor sense, boleh gelak sorang sampai kejang urat kalau baca blog ni..
2. best tgk picss...
3. best tgk cik kaki bergaya
4. suka ! suka! suka laaaa!!!!


Saya nk TAG

1. Mak Izz
2. Mama Adam
3. Umi Aesya..


sapa2 lagi yg berminat leh click SINI!!

tarikh tutup 1 Mei 2011 (1 pm)

Saturday, April 23, 2011

inner tu saya punya!

erm.. bosan punya bosan.. (padahal ada keje).. BW kt blog, ada la sorang adik manis aku ni anjurkan contest.. so sebagai follower dia, aku kena tag dengan si manis Chenta Zetty ni utk join dia punya contest.. oleh kerana aku tak penah lg join contest2 yg dia penah anjurkan, so kali ni aku support dia dgn join this contest.. menang kalah tak kisah la.. asalkan meriahkan contest Zetty..

oh ya.. if tak ingat yg mana 1 Zetty yg cun ni.. leh refer kt link NI.. cite kami2 lepaking kat Holiday Inn masa Zetty turun penang utk bercuti..


1st tunjuk hadiah dulu.. kasi sokaaa!!!


tempat pertama : 5 helai inner cotton




kedua : 4 helai inner cotton


ketiga, empat dan kelima : 3 helai inner cotton setiap seorang


Menarik bukan???

jom tgk...


SYARAT PENYERTAAN.


1. Follow blog Zetty

2. buat 1 entry bertajuk "inner itu saya punya"

3. Wajib mengetag sekurang-kurangnya 2 orang kawan or lebih.. & make sure orang yg ditag itu tahu dirinya ditag..

4. xperlu sticky entry atau apa2 pada side bar.. nk letak pun boleh je..

5. letakkan sekeping gambar bertudung yang paling ayu.. xkisah pic ramai atau sorang.. if pic ramai kena tunjuk yg mana 1 muka korang..

6. Tarikh tutup 7 Mei 2011. hadiah akan dipos sebelum 11 Mei 2011

7. pada yg tak bertudung pun boleh join cuma kena la letak pic yg bertudung..

siap?? tinggalkan link kt komen entry contest ini..


tentulah saya yang bertudung itu..

ok.. mula minat mengumpul inner ni baru2 ni je.. tp suka pakai inner cotton awning.. sebab muka saya kan bulat mcm bola.. if ada awning npk la ala bujur2 sireh sket.. wlupun tak brp nk bujur. hihii.. & penah try inner cotton tnpa awning.. hasilnya... not bad.. if compared to inner BUKAN cotton.. saya ni mmg tak leh lgsung pki inner BUKAN cotton..sbb dia akan melekap ke muka saya yg bulat ni.. so, dah TERcuba inner cotton ni rasa selesa la pulak.. tp sy prefer la inner cotton awning.. nk tgk inner contton berawning, mcm pic saya kt atas tu.. see! npk muka sedikit bujur kan?? sikit jela.. hihii.. tp suka gak kumpul inner cotton ni.. skg tak byk lg colour yg saya ada.. kalau nk beli pun cari yg selai rm5 je.. kt sini tesco mostly jual selai rm5 la.. tmpat lain tu rm10 pun ada gak..

SAYA NK
TAG:

1. Mak Izz
2. Mama Adam
3. Ibu Aesya

kepada yg lain2 yg nak join contest ni.. jom la.. click SINI yeah!!

~gud luck~

Friday, April 22, 2011

Rindu dia???


Sapa?? sapa?? sapa?? rindu sapa???

tgk sini

^

^

^

^

^

^

^



my buchuk intan payung buah hati pengarang jantung
~NUR IRFAN HAKIM~



(ada sapa2 rindu dia? kalau takde pun, mama & papa tetap rindu kat buah hati kami ni)

Wednesday, April 20, 2011

Happy Birthday to Anida

Happy besday to you! happy besday to you! happy besday to Anida... happy besday to youu....

(Clapping)

nah.. ambik kek..

Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, disihatkan tubuh badan, dikurniakan kebahagian dunia & akhirat, dipermudahkan segalan urusan.. aminnnnn... love u!

from ::NurIrfanJuEzriE::


(sory copy paste kt fb.. heheh)

Mengantuk + Kenyang

SEBAB... SEBAB.. SEBAB...

>

>

>

>

>

>

pekena Nasi Beriani lunch td..
(sekadar gambar hiasan)



** pssttt... pttnya entry ni dipublish lepas makan td, tp aku terlupa.. hihi.. aci la kan?? sbb skg ni masih kenyang + mengantuk lg.. boleh gitu??

Tuesday, April 19, 2011

YEAHAAA!! My Aino kembali sihat...

sorotan daripada entry NI.. pasal My Aino, so akhirnya.. dia sihat kembali... selepas benda di bawah ni ditukar.. & melayanglah RM50 aku .. nasib baik rm50 je. .if rm500 ke jawapnya.. kirim salam aku nk menrepair...

benda apa ye yg ditukar?? rasanya korang pun dh tau ..

>

>

>

>

>

benda ni la.. apa lg..

tukar bateri ..

Salam Isnin

Salam hari Isnin sume.. cite weekend?? takde la yg menarik sgt weekend yg baru je lepas.. cuma penuhi xtvt weekend dgn shopping barang dapur, tgk maharaja lawak yg besttttt!!! (minggu muzikal), tgk AF9 yg mcm hampessss!!! & layan konsert mentor yg jauh lebih best dari AF9... huhu..

hajat di hati nk packing barang?? tp kotak nan hado!! erm.. kena la postpone minggu depan.. tu pun klu minggu depan ada mood n ada kotak.. packing?? nk ke mana? erm.. kan ada penah cite yg aku bakal ada rumah sendiri.. nak kata rumah baru, tidak la baru.. rumah 2nd hand.. tp baru la bg aku.. hihi.. perasaan tak sabar pun ada.. perasaan sedih nk tinggalkan umah skg pun ada.. mcm2 memori ada kt umah lama.. erm.. kemungkinan paling lambat pun bulan depan atau bulan 6 aku kena pindah.. tamatlah riwayat rumah flat kotak aku tu.. ekceli sedih.. huhu.. takpela.. nti2 la aku create entry khas pasal umah sewa aku skg.. utk jadikan kenangan bila aku dh pindah umah baru.. rasanya tak penah lg aku abadikan cite2 & pic umah sewa aku kt blog ni..

terbaik!!! tp lmbat sgt la.. kul 10-12.. huhu.. mau berair mata aku nk tunggu smpai kul 12.. if aku je takpe.. ni sekali irfan tak mo tido.. huhu..

macam hampeh!! mmg patut pun ada operasi gugur..

much2 better than AF9

kotak??? nan hadooo!!

bila nk packing barang ni?? huhu

Saturday, April 16, 2011

Mama Jue & Qisya Dania

hihi.. posing dengan anak dara org.. pic ni diambik masa Besday Aleesya Zara anak my best friend, Nadia.. will story cite besday party Zara ni later2 la ye..

Anak dara yg comey lote ni ialah Qisya Dania.. anak dara best friend aku dari tmpat keje lama smpai la skg iaitu Niza.. hihi.. tingin nk dokong anak pmpuan.. so, berangan jela dulu.. camne ek?? aku dukung anak sendiri yg beroutfit pink??? will see!!!!!!!! yeahhh!!!!!!



geram! geram! geram sungguh kt Qisya ni tau!! dia sgt comey, cute & behave.. mama dia makan elok je dok kt mama Jue..

ha.. ni la mama original qisya.. Niza...

** yg best irfan tak jeles.. tp dok buat muka seposen & muncung time aku dukung Qisya..

** sory quality pic tak brp bagus (pic me & qisya).. coz guna hp camera..

My Aino Rosak.. huhu

2 hari lepas, My Aino hp pemberian en hubby last year dh rosak.. tak sure nape rosak.. masa tu aku tgh mandi, en hubby tgh tido.. tinggal la en irfan sorang yg tgh main.. kuar je toilet.. irfan bg hp tu kt aku.. tgk2 dh off.. aku ingat biasa je.. aku on balik.. tp tak leh on smpai la hari ni.. huhu.. sadis.. hp tu aku guna as a second hp selepas aku dpt my BB pemberian en asben sempena our 3rd anniversary last year..

So, aku guna my maxis number kt my aino.. skg ni maxis aku tak on sbb My Aino rosak.. huhu.. nk repair la.. harap2 takde benda yg serius.. sbbnya aku syg sgt kt hp tu.. beli dgn harga 1200++.. hp tu camera dia ok.. 8megapixel.. then byk sgt video2 yg irfan suka tgk.. hp tu jugak la aku buat alat utk kasi irfan tido.. sblm tido irfan akan tgk video2 kt dlm tu & aku pasangkan bacaan yassin & zikir yg ada kt dlm hp tu.. dh 2 mlm aku x dgr lg bacaan yasin & zikir from that hp.. huhu.. harap2 tak mhl sgt la.. sbbnya if mahal2.. baik aku beli je new hp kn?? tp aku syg la hp tu.. huhu... sadis!!

rupa my Aino..
Thanks Mr Google..

Friday, April 15, 2011

Wedding Anniversary Give Away

thanks to Umi Aesya sebab sudi tag saya.. utk memeriahkan entry di blog aku yg makin suam2 kuku, mood kelaut.. so, aku meriahkan dgn tag GA jela..


Penganjur GA ini ialah Mommy Jue.. again aku join GA dia.. jom tgk syarat2.. nk join just click SINI ye..

Syaratnya :

* jadi followers kasihmommy (kalau sudi jadi followers blog mommy yang lain ok juga)
* buat entry macam biasa dan tag kawan-kawan.
* dah selesai, sila la letak link kat comment.
* tarikh tutup : 5 May 2011

Hadiah : 1 x hadiah misteri, 3 x hadiah saguhati (FM)

* kalau ada twitter, boleh follow mommy untuk cabutan bertuah follower twitter

Hadiah : 3 x FM.


saya nak tag :
1. Mak Izz
2. Mama Adam

** menarik2!! hadiah FM.. aku suka kumpul FM!! yuhuuu!! mintak2 ada rezeki..

Thursday, April 14, 2011

Irfan & Nurse

Just a short entry.. pics di bawah ni sempat disnap oleh En hubby masa cek up irfan 2 tahun selasa lepas.. time tu aku tgh ditemuramah oleh trainee nurse.. fhm2 la.. nurse pelatih, mcm2 ditanya..

pandainya susun jadi menara senget..

happy!!

tekun..


**.. berat pada umur 2 tahun is 10.5 kg.. just naik 0.2kg je dari 3 bulan lepas.. tp bila dukung rasa sekejap je nk melorot ke bawah.. lg2 if time aku dukung dia pakai baju kurung..

Wednesday, April 13, 2011

Irfan, Upin & Ipin

Obses sgt dengan Upin & Ipin.. nak tgk apa dia buat?? jom!!!

alkisahnya memilih kasut.. padahal bukan saiz dia pun..

tengok2 dulu

sentuh sket

duduk melutut pulak..

aik.. duduk beraksi pulak..

cuba utk mencapai..

cubaan pertama

cubaan kedua

berjayaa akhirnya!

tp gagal dibeli.. sbb saiz besar... akhirnya meraung sekuat hati..

1st GA ZOELALISA

Thanks to Puan Penganjur sbb sudi tag saya ye!!


SYARAT2 :

1. Follow blog INI dan juge INI dengan suke hati :) (done dengan suka hati)

2. Tempek pic kt atas tu kt entry korg dan side bar korg. Kemudian, link semula ke blog ini. (done)

3. Tajuk entry mestilah "1st GA ZOELALISA". (done)

4. Terbuka kepada semua rakyat Melesia. (yes)

5. Pemenang akan dikira berdasarkan SIAPA PALING BERTUAH (cabutan). (OK)

6. Tinggalkan jejak kt entry ini utk menyertai. (done)

7. Tarikh tutup penyertaan : 26 April 2011 (OK)

8. Tag 3 orang blogger dan pastikan mereka tahu. (done)



HADIAH :
Untuk makluman, akan ada 2 cabutan.

1. Untuk yang masih bujang ~ 1 Buku Direktori Perkahwinan Edisi Utusan Karya setebal 250 m/s. + hadiah iringan



2. Untuk yang sudah berkahwin ~ 1 helai baju kanak2/bayi (bergantung kpd jantina/saiz anak pemenang) + hadiah iringan


*gambar hiasan*


ok.. saya nak TAG :

1. Mak Izz
2. Ibu Sofea
3. Umi Aesya

Tuesday, April 12, 2011

Ya Allah...

ya Allah.. 1st perkataan yg irfan dapat ckp selain Allah hu Akbar (secara pelat2 irfan).. mama & papa tak pandai sebut or panggi.. kecuali time menangis akan otomatik kuar maa... maa.... tp if nk susu ke, nak gitau smthing ke.. mmg mama takkan kuar dari mulutnya..

layan jela video ni..


video


video

1 perkataan lagi ialah "watch it".. dia ajuk dari games from henpon en hubby.. aku try utk rakam sebutan tu, tp masih x berjaya.. if dpt, nti aku upload ya.!!


Tuesday, April 5, 2011

Kronologi Kisah Sambutan Birthday Irfan Ke2

Tajuk mcm poyos giler kan?? macam tajuk berita kes bunuh Datuk Sosilawati pulak.. hahah.. ada aku kisah?? mmg tgh emo sket ni.. since minggu lepas.. huhu.. sbbnya.. sbbnya.. sbbnya... jom follow me..

Seperti yg korang sedia maklum.. Semalam 3 April 2011 adalah hari lahir putera sulung buah hati pengarang jantung aku yg ke 2 tahun.. yeay!! irfan dah 2 tahun!! plan 2 minggu lepas tak mo celebrate ala2 parti gitu.. just nak sambut secara sederhana atau pun kecil-kecilan sahaja.. plannya nak p mandi manda di Bukit Merah LakeTown.. plan A nak p Sabtu, bermalam 1 malam Ahad balik.. last minit pertama.. plan A hancus.. So, go to the Plan B, p Ahad je.. last minit kedua dan terakhir plan B jugak hancuss... oleh sebab papa irfan aka en hubby aku tgh bz dgn keje dari minggu lepas & mungkin berlarutan ke minggu ni, ke minggu hadapan atau pun ke bulan hadapan.. boleh???

1 April 2011 (Jumaat)

So, SEBAB itu lah plan A & PLan B telah hancus, berderai bak sebijik pasu kristal jatuh dari KLCC.. So, decide dgn Plan C.. Plan C is.. 1 April 2011 Jumaat malam.. papa irfan curi keluar balik rumah n menemani aku ke Toy R Us, Qbay Mall.. apa lg?? nak beli pressie utk irfan la.. kebetulan pulak aku dpt sms voucher Birthday RM30 dari Toy R Us.. teruslah tergedik2 mencari barang yg sesuai..

Terjah je Toy R Us, mataku terus meliar mencari toys yg sesuai utk anak bujang yg hendak meningkat umur ke 2 tahun.. erm.. di samping memilih toys, aku jugak memikir untuk beli toys yg dia akan suka & worth it utk kami beli.. bukan apa. irfan ni jenis cpt boring dgn sesuatu toys..

Tgh2 aku mencari barang, nak tgk apa yg irfan buat?? jom tgk!!

kusyuknya..

ooo.. benda ni tak leh la syg oii.. tak mampu dek papa & mama kamu ni.. takpe2.. kasi chance kt dia.. main dulu ye!! mama & papa ambik turn p cari barang yg sesuai.. time aku cari barang, papa irfan kena la tunggu irfan.. & begitula sebaliknya..kang klu tak tunggu hilang pulak.. Toy R Us kan besar..

oo.. ada kawan la pulak..

lepas tu dia beralih arah ke benda ni pulak.. kebetulan benda tu ada dekat2 dengan benda yg dia tgh main tu..


ambik ko!! siap bersila atas lantai..

stereng la katakan?? kan irfan hantu stereng.. erm.. benda ni sebijik macam kak Za belikan Darwisy hadiah for his 2nd besday.. harga RM 239.. gulpp!! tak mampu la mama irfan oiii..

So,.. apa yg kami beli?? jom tgk!!

>

>

>

>

>

tgk nama benda tu & harganya dulu ye??
ha! 249.95?? ha! jgn terkejut dulu ye.. harga asal is 249.95 then ada less RM50 tinggal RM199.95.. tolak dengan birthday voucher RM30 jadi la.. RM169.95 sahaja..

resit je???

jom tgk bendanya bersama modelnya sekali ye!!



jeng3!! sebenarnya.. moto ni dh lama papa irfan idam2kan.. if tak beli time besday pun, papa irfan kata dia nk beli jugak utk irfan lepas ni.. So, beli jela siap2.. senang.. tak yah membazir lg lepas ni.. moto polis ni ada button lagu.. ada button utk jalan ke depan & belakang.. moto ni guna bateri yg boleh cas.. then.. irfan just tekan pedal minyak di sebelah kanan.. apa yg best!! besday boy dh guna hadiah besday dia awal2.. tak yah tunggu hari besday dh.. hihi..


2 April 2011

pagi tak kemana2.. just dok rumah 2 beranak.. then.. tgh hari my parents sampai dari Kedah.. petang keluar ke Mydin.. shopping barang dapur sket.. then.. singgah Kings beli kek Irfan.. just a small cake buat syarat.. simbolik je..


3 April 2011

Happy Birthday!!! kebetulan sabtu malam papa irfan dapat balik rumah.. malam tu papa irfan tido kt rumah setelah beberapa malam tido kat ofis.. tu merupakan malam ke2 dia tido kt rumah since Ahad lepas..

Pagi tu.. my parents nak balik ke Perak.. sebabnya adik aku yg bongsu kena balik hostel.. so, kena gerak awal dari Penang ke Perak.. sebelum my parents balik & en hubby g Ofis balik.. sempat nyanyi, tiup lilin & potong kek secara sederhana.. yg best!! beday boy tak mandi lg.. hihii.. jom lyn picss...

pic birthday boy pada jam 8.30 pagi 3 April 2011.. tido lambat, bangun lambat la.. teman mama layan Tirai AF..

Birthday Cake..

Birthday Pressie..

1. Papa Irfan sedang letak lilin di tengah2 kek.. manakala irfan sibuk kasi lighter kat papa ..

2. Ok.. papa nyalakan lilin.. irfan menunggu penuh sabar..

3. masih bersabar..

4. Upsss!! sikit tidak sabar.. dia cuit kek pulak..

5.. time to blow the candle.. (abaikan muka papa irfan yg over tiup lilin)

6. tak boleh?? tinggi sket.. finally!! berjaya.. api padam..

7. Notty tau!! dah cabut lilin.. irfan cucuk pulak lilin kt kek tp bawah sket dari tempat tadi.. kalau korang perasan ada 2 lubang kt atas sket tu kan bekas lilin yg 1st td.. tu yg sebatang tu irfan la yg cucuk sendiri..


8. see!! lg 1.. pandai je..cucuk kt sebelah sana pulak.. hihi..

9. pass lighter kt papa suruh nyalakan lagi.. hihi..

10.. yeay!!! dh nyala.. hasil kerja tgan irfan.. boleh la.. sama tgh la tu.. wlupun senget2 lilin..

11.. tersenyum kegembiraan apabila nyalaan lilin kedua berjaya ditiup..

12. cmni la rupanya kek irfan yg berkali2 ditiup..

sesi makan pulak.. 1 plate for Besday boy..

rupanya besday boy tak mandi lg ni suka makan kek..


kusyuk makan tak hirau org dh..

comot!! paksu calit kek kt pipi irfan..

ok.. happy birthday again to anak mama.. semoga membesar bagai juara, jadi anak yg soleh, berguna pada agama, bangsa & negara, taat pada perintah agama.. & be a good boy!!..

mama & papa love u so much!!! muuuuuaaaaaaahhhhh...