Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 25, 2011

Duduk Sorang2




pic ni diambik hari ahad lepas.. camne yg boleh dia terjebak dok belakang sorang2 ni sbb aku n en hubby nak basuh keta otomatik tu.. irfan ni slunya mmg dia tkt.. n peluk2 kita klu smpai tmpat basuh keta tu.. hari tu dia terus ke seat belakang.. dgn muka kecut2 perut.. ala.. mcm la dok belakang benda basuh keta otomatik tu tak basuh cermin belakang.. hihi. lawak la irfan ni..
muka takut2 tp tak ngis.. n dok tgk je mamat bangla basuh cermin tingkap.. tkt tp ingin tahu..

Setel je basuh keta, meneruskan perjalanan sambil misi mensurvey susu irfan.. irfan lak mcm takde keinginan nk dok seat dpn dgn aku.. so, dia terus dok belakang.. risau gak.. coz tak pki seat belt.. aku ni nama je dok depan, mata memandang belakang je.. smbil2 tu.. irfan layan biskut jari smbil tgk2 pemandangan luar kereta... hahah.. gud boy.. lps ni dok belakang lg ye syg!! janji pki seat belt.. coz selesa la sket mama kt dpn sorang2.. hehehe...

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY

Aku ditag lg!! haha.. i likeee!!! org yg tag saya kali ini ialah Najmah.. thanks dear!


so, GA ini datangnya dari Kasihmommy, n kalau korang nk join.. sila jenguk ke link NI ye!

Syarat2nya :
(1) Jadi Follower (done)
(2) copy gambar beserta link (done)
(3) tinggalkan nama & link ke komen entry tuan empunya.. (done)
(4) Tag sekurang2nya 3 rakan (done)

Tarikh tutup pada 28 Feb 2011

Saya ingin TAG

(1) Mak Izz
(2) Mama Adam
(3) Mama Tuah

Ngantuk Sgt La...

Sapa yg ngantuk?? ha ini budak!! tgk ni..

>

>

>

>

>

time ni tgh syok dok shopping kt Mydin, tetiba!! jeng3.. irfan tido.. haha.. lawak2.. ngantuk sgt la tu.. aku kacau dia pun dia buat derkkk je.. tambah2 lak dpt tido atas tok wan.. hihi..

Thursday, February 24, 2011

Banyak la PUlak!!

ha!! banyak apa tu?? jom tgk!!

>

>

>

>

>

>

>

>

status 1

status 2

status 3

status 4

status 5

status 6

status 7

hahah.. hari ni je 7 status.. heheh.. cemerlang betul la.. klu x, jgn harap!! hehehe.. adakah aku kembali jatuh cinta dgn fb?? no komen!!

chow!

Wednesday, February 23, 2011

1st Give-Away By Deekuntum

thanks Anida Othman sbb tag saya!! ekceli saya suka GA ni sbb hadiahnya adalah FM.. saya suka kumpul FM.. harap2 ada la rezeki saya!! aminnn!!! GA ni dianjurkan oleh DeeKUntum..
More information click SINI ye!! Tarikh tutup adalah pada 28 Feb 2011 tepat jam 12 tgh mlm..


Jom tgk syarat2 penyertaan..
  1. Mesti menjadi follower blog Puan DeeKUntum. (done)
  2. Mestilah warga Malaysia.. (Yes)
  3. Buat 1 entry mengenai GA ini ye... (done)
  4. Letakkan BANNER di sidebar blog anda dan backlink ke entry ni. (done)
  5. TAG 2 rakan anda. (done)
  6. Akhir sekali jangan lupa tinggalkan url 'contest' dan alamat emel di bahagian komen entry ini. (done)
  7. Tarikh tutup 28hb Februari 2011 tepat jam 12 malam. (Ok)
  8. Undian akan dibuat melalui random.org, cabutan pertama dpt hadiah no 1 dan seterusnya sehingga 3 pemenang dipilih. (ok)
  9. Keputusan adalah muktamad. Segala bantahan tidak akan dilayan. (ok)
so.. apa lg yg ditunggu.. join la ramai2 ye.. 2 org rakan saya yg sy nk tag ialah :

Sunday, February 20, 2011

Alkisah Ambik Gambar Sendiri

cite yg aku nk story ni adalah kisah irfan ambik gambar sendiri.. skg ni giler ambik gambar sendiri tru camera handphone or camera digital.. tp lebih teror kt camera hp pak ngah dia la.. pak ngah irfan siap ajar nk tekan mana dulu..then cpt2 letak kt dpn muka dia.. smbil2 tu flash kuar n snap la pic dia.. nk tgk hasil keje tgn irfan?? jom!!!

>

>

>

>

>

>







hahah.. macam2 gaya mcm rupa ada.. ada yg npk siling lebih, ada yg npk dahi je.. ada yg npk sekerat je muka.. heheh.. mcm2 karenah anak aku ni.. sabar jela.. hihiii..

k.. chow!

Saturday, February 19, 2011

Kerusi Santai Irfan

Balik dari Imigresen, aku ke tesco extra seberang.. 1st time aku smpai situ.. erm.. not bad.. shop lot dia ok n byk.. besttt2!!.. then masuk sebuah kedai ni.. jual2 alat2 umah n mcm2 la.. terjumpa benda ni..

>

>

>

>

>

kerusi comey yg kini menjadi hak kami, especially irfan la!!

irfan tgh bersantai dgn kerusi ni.. tp muka irfan serius sket dgn comot mkn oreo soft cake..

lg muka serius dari irfan..

ok .. daaa!!!

** pssttt!! sory pic gelap... aku snap mlm td.. kekurangan cahaya lampu kot.. hihi

Alkisah Passport

Hari Rabu aku cuti.. sambung dengan cuti Maulidur Rasul. tujuannya nk g Imigresen buat passport. ke mana aku nk pergi?? erm.. biarlah rahsiah terlebih dahulu. nti korang akan tau jugak.. kepada sesiapa yg dh tau, sila buat2 tak tau ye!! hehehe..

alkisahnya camni.. irfan sgt la susah nk ambik gambar.. especially gambar passport lah.. Cuti Maulidur Rasul, aku ke kedai gambar utk ambik gambar passport kami bertiga la. yg menjadi cabarannya ialah time nk ambik gmbar irfan.. hahah.. mmg sgt mencabar ok! nk suruh duduk atas kerusi tu, ha! kirim salah la.. last2 terpaksa la didukung oleh papa irfan tu pun susah jugak.. mcm2 aksi dia buat, ngis la.. tak mo tgk camera la.. mcm2!! last2 g KFC, belikan fries utk umpan irfan.. so far alhamdulillah, nk jugak la tgk camera.. ha.. meh la aku tunjuk kt korang antara pic2 yg disnap tu..

nangis ok!

see!! muka sedih pulak..

last 1, agak ok!!

last2 org kedai utk guna gambar atas tu..hasilnya selepas crop jadi cmni..

>

>

>

>

>

tada!!! pic blur sket coz aku edit & crop..

ok.. dipendekkan cite, time jumpa dengan pegawai imigresen yg bertugas, katanya Imigresen Malaysia tiada masalah utk mengeluarkan pasport.. tp takut imigresen negara yg aku nk p tu la.. kang tak bg masuk negara dorang.. mana la tau kan.. kot2 dorang straight.. coz perasan x kt mulut irfan ada makanan.. tu fries dia la tu.. erm.. tp cina kt kedai gambar tu kata mcm ok la.. so aku pun mls nk ambik gambar byk kali sgt sbb susah sgt.. so aku follow jela cina kedai gambar tu..

kata pegawai imigresen tu lg, dia just advise je.. pihak dorang boleh keluarkan passport tp tkt kang risiko smpai kt sn, then tak leh nak masuk negara tu, takkan nk tinggal irfan ke border.. oh no!! of course tidak sama sekali. so aku ambik keputusan utk ambik gambar balik kt kedai gambar area pejabat imigresen tu.. tp gambar instant jela.. pun cmtu jugak ok!! ngis n takut.. eee!! apa la irfan ni.. susah betul nk ambik gambar dia.. aku umpan dia dgn lolypop.. haha.. nk tgk pic dia..

>

>

>

>

>

tada!!! sengih tak hengat!! gambar ni pun blurr sbb instant kan?? takde cd or negatif.. so pic ni aku scan je..
time ni mcm2 aku buat.. acah2 irfan.. tu pasal smpai gelak tak hengat tu.. apa2 pun alhamdulillah.. lepas seksaan nk ambik gambar..

so, nk tgk passport irfan??? jom!!!

>

>

>

>

cewah!! sengih tak sabar nk jalan2.. hehehe


erm.. tu jela citenya.. mcm2 dugaan.. bye2!!

Friday, February 18, 2011

TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY

Oleh kerana telah jatuh hati dgn barang2 kt Tote Boutique, terasa nk join la ini contest.. uii.. geram tgk corak yg cntik2.. Sapa2 yg berminat nk join contest ni, sila terjah ke link NI ye!



Period : 10/2/2011 -18/2/2011
- 4 pemenang bertuah akan memenangi
:. 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher
(setiap pemenang)

Syarat2 :

- Letak gambar di atas di dalam entry anda (facebook/blog)
- Hendaklah link kan entry anda dengan Entry Giveaway ini
- berikan link anda untuk entry ini
Pemenang melalui Random Org

Saguhati for Irfan

Korang ingat lg x aku penah join contest NI.. last minit aku join tau, lg beberapa hari nk smpai date line baru gedik2 nk join.. tp last2 minit pun berbaloi ok!! hasilnya...

>

>

>

>

>

tadaaaa!!!!
Saguhati : Mama & Irfan

sebenarnya susah sgt aku nk menang (wlupun saguhati) sepanjang aku join contest/GA ni.. tp alhamdulillah, hasil cubaan suka2 berbaloi jugak.. rezeki masing2 kan?? klu tak dpt pun takpe.. tak kecik hati pun coz join pun suka2 je.. isi masa lapang di samping tambah entry kt blog.. hehehe.. so dh dpt alhamdulillah..

oh ya.. baru tingat, aku penah la dpt hadiah / token dari BabyIbu time join "Warkah Untuk Babyibu-Juirfan".. tp bukan lah hadiah utama, tp ntah camne BabyIbu ni pemurah so dia bg kt sume yg join.. best2!!! tp klu tak salah through email bukan kena create entry kt blog.. so, tak dpt la aku tunjuk kt korang.. tp takpe.. aku leh tunjuk hadiah yg aku dpt..

card wallet... aku suka sgt.. sbb lama dh cari yg camni.. tetiba2 dpt.. hehe.. best!! rasanya card wallet ni dari Tote Boutique kot..

keadaan dalamnya..


keputusan penuh, click ini LINK

Tuesday, February 15, 2011

Cite Weekend Chinese New Year Lagi!

ha.. korang jgn igt cite2 holiday melaka dh abis cite holiday aku dh abis.. blm lg tau!.. ok2.. tak mo cite pjg, meh nk cite.. balik dari Melaka Jumaat tu, terus ke n9 di Sendayan umah bapak sedara (adik my dad). Plan asal nk tido dua2 mlm di rumah Pak Ndak, tapi last minit decision tu yang kelam kabut cari homestay kt Melaka tu.. hehe..

tp sebelum smpai ke Sendayan, kami singgah di Nilai dulu.. x shopping apa pun.. singgah pun jap je coz my dad tak brp sihat..

pics yg sempat aku snap kt Nilai.. time ni terjumpa playground.. apa lg?? irfan pun mentest la.. apa lg?? takkan npk nk dok diam?? ohh.. itu bukan irfan ok!

gigih naik tangga

smpai sudah ke puncak

be ready!! terpaksa gunakan bantuan

1..

2..

3..

sudah2! jom balik..

** tgk kt tgn dia, ada jajan..


lepas kuar dari Nilai, terus memecut ke Sendayan, time to resttt!! sudah penat laa... sampai je umah Pak Ndak, kami pun rest2 la.. plan asal nk ke Cowboy Place PD pekena nasi kukus ayam panggang yg penah beberapa kali aku cite kt entry NI.. mmg terbaik.. aku awal2 lg mmg nk tuju ke situ.. from Sendayan ke PD takde la jauh mana dlm stgh jam je.. tp kami tak jadi g mkn situ sbb my dad tak sihat kan?? so sian lak nk kuar enjoy2 mkn2 while dia tak sihat (sakin dlm perut).. so just dinner kt umah je.. mlm tu takde buat apa2.. just rest smbil tgk Raja Lawak..

keesokkan harinya, kami bertolak balik.. tp dlm nk bertolak balik tu sempah singgah Jalan TAR, Sogo (sempat shopping mcm nk shopping raya, org punya la ramai) & Kota Damansara, umah my cousin n lunch kt sn.. lebih kurang jam 4 lebih kuar dari KD nk bertolak balik ke Perak.. otw balik, sudah menjadi kewajipan utk singgah kt Hentian Sungai Buloh pekena Sate Kajang ..



irfan & papa

suka irfan time ni.. tgk camera smbil senyum2 cute

me & irfan..


tamat sudah entry holiday chinese new year aku.. more entries about holiday?? tunggu bulan dpn ye!! hint2 sudah diberi.. so, cite penuh kena la tungggu!!!!

Saturday, February 12, 2011

Cuti2 Malaysia Melaka < Menara Taming Sari >

ha.. kini tiba entry hari last di Melaka.. hihi.. hari last konon.. g Melaka pun 2 hari je.. hari ke-2 ni dh kena balik sbb ada destinasi lain pulak selepas tu.. So, sementara masih berada di Melaka dan masih ada masa lg, destinasi terakhir ialah Menara Taming Sari la of course.. dari masa jejak ke Melaka pun dh beria2 nk naik menara tu.. takkan boleh tak naik kan?? heheh.. apa2 pun jom ikut aku naik menara Taming Sari..




Menara Taming Sari

sebelum ke entrance menara.. irfan dh mmg dh start mcm nk meragam time tu pun.. huhu

keadaan & rupa menara .. time ni tgh beratur nk masuk menara

1st sekali posing dulu.. sebelum menara gerak naik atas..npk x irfan mcm dh tak brp nk best!!

keadaan bahagian belakang seater iaitu di bahagian tiang menara..

kami.. tingat time becinta tau.. bergambar dua org cmni.. huhu

heheh.. tgk muka cuak irfan.. tkt2 pn berani tgk bawah tu..

adik aku, fitri

2 orang kesayangan hamba

korang nk tau x, irfan takut n menangis masa menara tu gerak..yela.. bukan kata irfan, aku pun takut.. heheh.. gayat ok!! tinggi.. tak igt la brp meter ke atas.. then bila smpai atas menara itu akan berpusing 360 darjah pulak.. ya Allah, masa tu bukan irfan je ngis, aku pun rasa mcm nk ngis.. 7 minit perjalanan rasa mcm 7 jam je.. huhu.. yg irfan dok melalak menangis.. aku cuak giler.. rasa mcm nk soh dia turun skg je.. hehehe.. mmg tak dpt dinafikan cntik sgt pemandangan negeri Melaka dari atas.. kita dpt tgk keseluruhan Bndar Melaka dari atas.. nk tgk?? jom aku bawak korang ek?? tp korang jgn la takut tau!! hihii

baru bergerak ke atas

makin tinggi

Dataran Pahlawan

makin kecil

& kecil

Melaka




Kapal Samudera.. Kecik je npk kan?





itu la antara yg sempat aku snap. korang nk rasa sendiri kena la g naik Menara Taming Sari sendiri ye.. dh turun tu rasa lega sgt.. irfan pun stop menangis.. huhu.. dugaan betul.. rasa mcm tak worth it tiket rm10 tau.. klu tak betul2 enjoy panorama kt ats tu.. mana nk enjoynya, irfan asyik ngis je.. kena dukung tutup mata dia jgn kasi tgk bawah.. dia gayat la tu.. yela..kita fhm.. org tua mcm aku pun gayat apatah la baby yg tak tau apa2..

oh ya!! klu ikutkan harga tiket yg sebetulnya, rm20 for adult tau.. & kebetulan hari tu dpt half price.. tak tau pasai apa.. coz bukan aku yg beratur beli tiket.. so, untung2.. dpt la naik menara tu dgn harga rm10 per adult.. klu rm20 dgn irfan dok ngis cmtu, mesti rasa rugi kan?? huhu.. apa2 pun syukur alhamdulillah..

oh.. ya! aku pun nk sajikan korang dgn 2 video.. korang layankan jela.. abaikan suara2 yg tak sedap didengar.. atau apa2 yg korang npk ek??

1st video dari atas menara.. korang akan dgr la irfan ngis, dgn aku pujuk irfan.. hehe.. mcm2.. layan aje..

video


So sorry, video yg ke2 ni korang kena sengetkan kepala korang ye!! harap maaf...

video


ok.. turun dari menara harusla ada sesi fotografi lg.. sbbnya menara adalah destinasi terakhir kami.. jom tgk pics..

replika Menara Taming Sari

adik aku pun nk

for sure la aku pun nk..

lagi..

& lagi.. hahaha..

ok!! lebih kurang tamat cite aku cuti2 malaysia kt Melaka.. deep in my heart (cewah!!) rasa nk mai lg.. sbb ada lg tmpat2 menarik yg belum aku cover spt muzium Melaka, zoo melaka dan a few tmpat2 menarik di kawasan Ayer Keroh.. wlupun aku dh penah smpai ke Melaka masa aku form 1 dulu2 kala.. haha.. jgn main2.. dulu lain skg lain ok!! Melaka is totally different.. kan Melaka Maju 2010.. so, haruslah kena kunjung lg!! So, secara kesimpulannya aku sgt la berpuas hati n enjoy abissss!!!

tp percutian utk weekend tahun baru cina aku tak terhenti di Melaka ok!! cuma terhenti utk trip ke Melaka.. nk tau ke mana destinasi aku sterusnya? apa aktiviti aku?? kena la tungggu.. mcm selalu.. heheh..

akhir kata...

gud bye Melaka!!!
(pic taken from the car.. gila ko semata2 nk ambik sign board tu nk kena bhenti2 bagai.. mau kena bising dgn abah aku.. hahaha)