Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 25, 2010

Dah sampai pun....

hye.. salam sume... ekceli nk cite.. smlm secara tiba2 n mengecut ada parcel utk aku.. tetiba je org jaga kaunter dtg bg parcel tu. besar n bulat bentuknya..

ha.. ambik kau!! besar ooo.. ofismate aku sume tnya.. aku order dulang online ke? huhu


huhu.. tekejut.. terus aku menrecall balik memory aku ni adakah aku ada membeli barang secara online, adakah apa2 barang yg aku kirimkan dari sesiapa.. erm.. takde pn..

bila tgk bendanya ni, terus ingat coz aku ingat la nama pengirimnya tu.. tak npk ye?? takpe.. meh kita zoom lg ek??

npk ke? klu tak npk meh aku bacakan...
nama pengirim tu ialah Salient Information Sdn. Bhd.


oooo.. baru teringat la.. tu adalah barang redeemtion dari Huggies.. yuhuuu.. aku sgt teruja ok!! suka sgt tgk benda tu.. benda tu ialah Play tent...

bila dibukak wrapper dia.. camni la bentuknya.. ada 2 hokey!! utk pengetahuan 1 benda ni point dia 100, then kebetulan aku ada 200 lebih points, so aku redeem la 2 terus.. klu dpt redeem 3 lg best.. tp apalah daya coz aku ada 200 lebih je points.. tu pun aku guna huggies utk irfan since dia newborn lg smpai la skg.. aku setia dgn huggies.. bg aku aku suka huggies.. ada try gak drypers.. tp sebaik huggies. ni pendapat peribadi aku la...

nk tgk isi dalamnya??? jom!!!!

>


>


>


>


>

jap2.. sebelum tu jom tgk irfan dulu.. heheheh.. iklan jap ok!

oh ya!! irfan dgn muka tak sabar smbil mkn biskut 4 segi (sebutan org utara)..
erm.. ada sikit seksi di situ ya.. coz singlet irfan tu agak besar.. tp aku pakaikan jugak la.. huuhuuu....

jom tgk play tent irfan!!!

hasil bukaan playtent yg berwarna pink...

rupa keseluruhan hasil bukaan playtent wane pink..
ianya adalah gajah.. ada terowong utk sambung2 dengan playtent wane hijau pulak...

nk tgk apa bentuk play tent wane hijau, jom!!!

ni la hasil bukaan play tent hijau.. ianya adalah bentuk kereta...


yahuuu.... irfan dh ada gajah n kereta.. jom tgk camne bentuk apabila dua2 benda ni digabungkan

erm.. camni la rupanya.. susah nk ambik gambar.. coz umah sempit.. benda ni lak besar gajah mcm playtent gajah..
bukan irfan je leh masuk.. aku pun boleh masuk tau.. ha.. tp gajah tak leh masuk la.. hehehehe

lg... sory la.. umah kecik.. npk abis 1 umah aku ..uhu.. dh la baru balik keje, tak menyempatnya nk kemas2 umah..

ni dari sudut yg menampakkan meja mkn n dapur aku..

ni dari sudut yg npk 2 billiks umah aku yg kecik comey tu...

tgk la hasil air tgn papa irfan.. punyala nk ambik gambar terowong tu.. smpai kepala anak pun tak npk.. sian anak mama ni...

irfan, meh la main play tent.. sibuk je dia dok tekan remote tu...

erm.. tak dilayannye...


untuk pengetahuan, benda kukuh tau.. jgn risau benda ni akan jatuh berkecai.. tp dia akan senget jela tp takkan jatuh.. hehehe.. lps ni leh la berkhemah dgn irfan...


p/s : tak sabar nk pindah umah baru.. coz umah skg ni klu pasang dua play tent ni.. mmg tak leh nk jalan..huhu.. tp klu umah baru pun takde la besar mana.. aku rasa klu psg dua playtent ni pun penuh gak umah.. hehehe.. so, bawak balik umah mak tok irfan la.. kita main kt umah mak tok ye!!


Wednesday, August 18, 2010

Main apa ntah...??

Tgk la irfan.. main apa ntah?? mana dpt pun tak tau.. lyn jelaa...


video


video


P/S : abaikan katil aku yg tak bercadar itu

Saturday, August 14, 2010

Tag ohh.. Tag...

Salam pg jumaat sume... wah! dah hari Jumaat, tak sabarnya nk weekend ni.. pejam2 celik, dh jumaat pun.. rupa2nya 5 hari tu kejap je kn? klu dh 5 hari tu kejap.. cuti 2 hari lg la kejap.. oo.. pttla rasa tak puas cuti.. hehehe..

berbalik kepada tajuk entry hari ni, aku sebenarnya nk lunaskan hutang aku ni.. hutang tag.. dh agak lama si pentag mentag aku.. tp aku asik takde mood je nk berblogin.. so, hari ni mcm ada mood sket.. so, baik cpt2 lgsaikan hutang.. nti si pentag dh tak mo tag aku.. huhu.. no! no!.. aku suka tag2 ni.. so, haruslah.. aku kena buat ok!!

Ok.. si pentag aku ni ialah Puan Shikin Jb.. tq ya!! lain kali tag lg tau.. tp lmbat sket la nk buat.. hehehe (jgn marah arrr)

1. Adakah anda rasa anda HOT???
huh!! pg td masa tunggu lif kt umah pengasuh aku.. mmg hot pun.. pns beb.. tp skg dh sejuk dh.. coz kt ofis.. dlm ekon... tp aku hot ke tak?? ha!! ko pikir la sendiri?? tp bg en suami, aku of kos la hot di mata dia?? hahahaha!!! (jgn fikir lain, ini bulan ramadhan)

2. Upload gambar kegemaran anda?
huh!! mmg byk gambar yg aku gemar.. so, cmne?? ok la.. aku upload 1 la.. kang nk upload byk2.. dh tak jadi entry tag, jadi entry syok sendiri lak.. hihihi...

of kos la gambar aku dgn buah hati pengarang jantung aku ni...
oleh kerana pic ni la pic kt wallpaper pc aku.. so, kira aku gemar pic ni la..

3. Cerita pasal gambar
gambar ni adalah gambar vacation paling latest.. so, haruslah aku pilih gambar yg paling latest kan? gambar ni masa kami family vacation ke Cameron highland.. tp sory.. irfan sket seksi npk perut.. hehehe

4. Bila kali terakhir anda makan pizza
erm.. tak silap aku masa hari last aku ganti puasa hari tu.. berbuka kt pizza.. bila tu tak ingat la.. resit pizza pun dh buang.. klu tak leh tgk kt situ.. hehe.. tp somewhere in july 2010..

5. Lagu terakhir anda dgr..
I'm Yourss.. time bukak blog Kak Neena..

6. apa lg yg anda buat selain menyelesaikan tag ini..
reply komen kt fb..

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
mama-irfan
syg-en hubby
ana-kaum kerabat family

8. tag lagi 8 org..

(i) Kak Adha a.k.a Mak Izz
(ii) Kak Neena
(iii) Amer a.k.a Sunmelon
(iv) Intan Suraya (oleh kerana Intan tak de idea nk berblog, saya bg tugas buat tag ya coz intan suka tag.. wlupn shikin tag intan, tp intan tak buat lg, sy pun nk tag intan la)
(v) Kak Deqna
(vi) wei.. tak tau nk tag sapa dah..
(vii) wei.. tak tau nk tag sapa dh..
(viii) wei.. tak tau nk tag sapa dh..

9. siapakah org no. 1 kepada anda?
seorang rakan karib masa di poly.. wlupn skg dh berjauhan di mata, ttp dkt di hati n dkt di alam maya.. ibu kepada 2 anak... izz haris & izni hasanah.. sorang yg very perfectionist.. mulutnya boleh thn.. tp hati sgt la baik....

10. Kata sesuatu mengenai org no. 5?
dia mempunyai baby girl yg sgt cute mute, comey lotey.. geram nk cubit pipi marissa!!

11. no.3 ada hubungan dgn siapa?
dia adalah suami kepada isterinya yg sah, puan aini..

12. bagaimana pula dengan no. 4
mempunyai hubungan halal dgn suami dia.. en azlan

13. pesanan kepada org no. 6?
heheh..takde pesanan coz takde org ditag pada no. 6.. (jgn marah arrr...)

14. kata2 cinta utk no. 2?
ha? kata2 cinta?? kang lain jadinya ni.. marah en teman tu.. hehehe..

15. adakah no 7 & 8 mempunyai persamaan?
ya?? mmg sama sgt2..coz takde sapa2 pun ditag.. hahahah!!!

16. berikan 5 yg anda tahu tentang org yg men'tag' anda?
(i) dia dh kawin
(ii) dia dh ada anak comey nama tuah
(iii) dia keje di USM kampus kejuruteraan
(iv) dia comey
(v) dia baik

17. persamaan antara kambing dan lembu?
dua2 mkn rumput

18. perasaan anda buat tag ini?
erm.. ok not bad..

19. apa pendapat anda ttg laki yg rampai laki org iaitu si M dan si F?
wei.. sapa tu M n F?? (heheh..sibuk nk bergosip)
lantak la kt dorang.. bukan aku tak dpt gaji klu aku tak ambik tau hal dorang..

20. GAY or LESS??
dua2 tak mo.. klu less berat badan mau la.....

Friday, August 13, 2010

Makan Roti

Layan pic irfan mkn roti jom.. bulan posa2 ni, klu takde keje, mata mula la berat.. layanzzz blog la....

irfan mkn roti.. malangnya papa irfan belikan irfan roti yg gandum tu.. bukan yg putih biasa.. irfan pun mcm liat2 je nk mkn.. mmg tak sedap pun kan roti tu.. hehehe

aik.. ceria je? sedap ke roti tu??

"boleh la mama"

makan je..

yang penting happy!

penat mkn roti, terus cari puting n selimut busuk dia.. huhu

(mood skg : ngantuk)

Raya oh Raya..


Tahun Pertama kawin raya puasa of kos la kg aku.. raya haji kena la kg asben

Tahun Kedua kawin, of kos la kena ikut turn.. raya puasa kg asben, raya haji kt kg aku...

Tahun ketiga kawin, (tahun ni la).. klu ikut turn, kg aku la kan?? tp raya puasa thn ni.. kg
asben aku .. raya haji kt kg aku.. coz nk buat akikah irfan time raya haji..

tahun keempat & kelima kawin, raya puasa kt Kampung AKU!!! yuhuuuu!!! haruslah kena adil balik... yehaaa!!!!! pastu ikut turn balik mcm biasa..


aik.. baru 2 hari puasa dh mood raya?? hohohoho!!!

Thursday, August 12, 2010

Irfan Makan Sendiri Atas Meja

1st time aku lpskan dia mkn sendiri atas meja. tp aku still jaga la.. tkt dia terjun lak.. selalunya mmg aku akan suap nasi irfan di bawah je.. n aku kena make sure kena ada 2 bekas.. 1 utk aku suap dia n 1 lg utk dia suap sendiri.. irfan mmg akan nk pgg sudu ok!! So, last sunday, saja je aku try bg dia duduk mkn atas meja.. & ngam2 je.. meja mkn n kusi makan aku dgn dia.. kira dia leh suap la.. so, jom lyn pics n video ni..

nasi terapung.. hehehe



sempat posing tu..

ammmmmm!!











video

Wednesday, August 11, 2010

Irfan's Smiling

Layan jela pics irfan... irfan, buah hati pengarang jantung aku.. mama sayang irfan byk2.. u make me happy!!! tq syg anak mama!!!

Dia.. pengubat hati aku..

dia lah segala2nya bg aku..

dia jugak la yg membuat hidup aku lengkap..

aku tak dpt hidup tanpa dia..

he's my hero..

muka ikhlas nur irfan hakim

dia ketawa

dia tersenyum..

senyum lagi..

dan senyum lagi..

dan terus tersenyum..

dia ketawa

ketawa lagi..

senyum kembali..

sengih tak lupa ok!!

you are my love.. thanks for being my love!!

(mood tersedih pulak.. smbil2 dgr lagu Aiman "cinta Terakhir" masa create entry ni.. )