Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, July 17, 2010

Ney Ezzo' Giveaway

Sape nk join click SINI ya!

GA ni sgt simple.. jom la ramai2 join this GA..

my checklist :
follow blog NI (done)
buat simple entry (done)
letak banner dlm entry n sidebar n link ke entry NI (done)
tinggalkan link entry kt comment box.. (done)

CABUTAN BERTUAH @ QISFA ENTERPRISE

nama : juliana jaafar
emel : zaliapeace85@yahoo.com
hadiah : kategori B
Referrer : http://1malaysiagiveaway.blogspot.com/

kepada sesiapa nk join, click SINI ya!!

SimplyStyle Shop 1st Giveaway

Giveaway lg Ok!!! jgn heran ok!!
nk buat camne, mood utk berGA la kot skg ni.. tetiba je jadi rajin nk join2 contest tu contest ni.. saja2 dari buang masa tido, baik join GA.. ngantuk tu ngantuk, tp bila kenangkan keexcitedtan nk join GA ni.. ku lupakan je tido tu.. so, layan kan jela.. sesaja cuba2.. tak target pun nk menang.. coz tau.. klu dpt tu kira lucky sgt la.. coz ramai sgt yg join.. anybody can be a winner..

my checklist

1st : Mesti ada Blog masing2 yer (ada)

2nd : Jadi follower kt SimplyStyle SHOP..ni bukan ape...supaya u all x ketinggalan info waktu announce pemenang peserta bertuah nanti :) (done)

3rd : Buat satu entry tajuk "SimplyStyleShop 1st Giveaway" isi kandungan nya bebas..nak copy & edit ni pn ok (done-simple je entry kt ats tu)

4th : Copy banner atas ni & letak kt sidebar u all & dalam entry pun kne ada banner ni tau (done)

5th : Jemput/tag kan seorang rakan blogger anda & dia mesti tau die di tag... (done)
saya nk tag org2 ini :

Kak Neena
Kak Adha
Kak Fidz
Shikin JB
Intan Suraya

6th : Inform penyertaan anda kat bwh post ni :) sertakan
FOLLOWER ID :
&
URL ENTRY :
(done)

FYI: kalau comment problem email je kt saya simplystyleshop@gmail.com (ok)

Untuk melayakkan diri anda mesti
-Berada dalam Malaysia, kalau xde skrg pun masa penghantaran hadiah nnti alamat Malaysia je diterima ye- (yes, berada di malaysia)

-lelaki & perempuan boleh join- (yes, i pmpuan)

Daddies Cute B'coz Of Me Contest


Contest lg.. kan aku ckp skg ni mood contest/GA.. so, layankan jela... kali ni contest yg aku join ni diberi nama "Daddies Cute B'coz Of Me Contest".. tp persoalannya, daddy irfan ni cute ke? hahaha... rasa nk gelak pecah perut lak.. tp apa2 jela.. aku gelak2 pun, aku nk try jugak la... saja2 suka2.. slu masuk contest interpreme anak je.. kali ni y not interframe bapak pulak!! tak gitu???
So, pic yg aku pertaruhkan ni seperti di bawah:

contest ini dianjurkan oleh Mrs Faez, sempena pembukaan blogshopnya iaitu Cute Kiddy Kiddy. So, tujuan utama Mrs Faez anjurkan contest ini untuk memperkenalkan Cute Kiddy Kiddy la..

Syarat2nya : tgk SINI

My checklist:

Follow Cute Kiddy Kiddy (done)
tepek banner n link ke blog cute Kiddy Kiddy (done)
hantar gambar (done)
tinggalkan link entry ke komen n tinggalkan emel.. (done)

ok.. wish me luck!!!

Thursday, July 15, 2010

Sweet Cute Baby Smile Contest

hahah!! aku betul2 gila contest skg ni ok!! mood tgh menjadi2...



ok kali ni contest "Sweet Cute Baby Smile Contest" pulak.. contest ini diadakan sempena tuan punya blog, cik intanku terpilih sempena pelancaran blogshop baru dan sekaligus utk mempromosikan blogshop beliau.. aku dh blog walking kt blogshop dia iaitu Babyku Cute Collection.. mmg cntik2 baju yg dijual, n yg paling geram byk giler bju colour pinky.... geramsss ok!! wlupun anak aku adalah anak teruna.. heheh.. simpan niat lain kali la nk beli pink..

So, syarat2 contest seperti berikut ya!

1) terbuka kepada semua blogger

2) buat satu entry bertajuk "Sweet Cute Baby Smile Contest". tajuk lain tak diterima okeh... (done)

3) letakkan kedua-dua banner di atas pada entry korang tu dan letakkan juga kedua banner di atas pada sidebar korang sepanjang contest nie berlangsung. (done)

4) add blog intankuterpilih dan Baby Ku Cute Collections di dalam bloglist/blogroll korang dan wajib menjadi follower bagi kedua-dua blog nie... (done)

5) upload sekeping gambar simanja... tak kesahla gambar anak ker, anak sedara ker, adek ker... boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger, tapi bukan simanja yang sama.dan sekeping gambar untuk satu entry. (done)

6) make sure gambar tu menunjukkan si manja tengah tersenyum memandang kamera...diulang yea, tersenyum memandang kamera...taknak pandang lain selain kamera...gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio. (done)

7) simanja hendaklah berusia 0 hingga 3 tahun. (done)

8) di bawah gambar tersebut hendaklah disertakan NAMA SI MANJA, UMUR SI MANJA dan NAMA IBU. (done)

9) pada entry tersebut, jangan lupa mention sekali blog intankuterpilih dan tolong promote Baby Ku Cute Collections beserta link back sekali key... hehehe... (done)

10) bila dah confirm complete semua syarat di atas, sila tinggalkan link korang di ruangan komen entry nie... (done)

So, gambar yg dipertandingkan ialah :

nama baby : nur irfan hakim bin mohd nor ezrie
umur baby : 1 tahun 3 bulan
nama ibu : juliana binti jaafar


hadiah adalah berupa duit raya untuk si manja bernilai RM50 setiap seorang...

aku akan lantik 2 orang juri profesional untuk mengadili contest nie...dan juri tersebut bukan dari kalangan blogger.

tarikh tutup pada 31 Julai 2010 dan pemenang akan diumumkan seminggu selepas tarikh tutup.

Wednesday, July 14, 2010

Mama_Balqis 1st Moment GiveAway

GiveAway lg?? em.. musim GA agaknya.. layankan jela... zasssssZZssssss!!!!


Kali ni nama giveaway ni ialah Mama_Balqis 1st Moment GiveAway.. sesaja mencuba nasib.. aku rasa la kan, nk join contest / GA ni bila ada mood tau.. mcm ada satu masa dulu, aku punya mood sgt nk join contest.. tetiba jadi takde mood.. n skg mood tu sudah mari.. so, tanpa membazir duit, join jela.. selagi mampu.. hehehe.. lgpun nk update blog pun takde cite menarik, so, utk tidak mendiamkan diri dlm dunia blog, baik join contest je.. hehehe. .janji happy...

Camne tercetusnya aku nk join this GA, memula saja2 blog walking then, terjumpa GA ni, apa lg.. aku pun menjoinkan diri aku la.. kan skg ni dlm mood GA/contest... wlupun lusa adalah tarikh last, aku cuba je.. klu ada rezeki ada la.. ha.. cite pasal tarikh last, dateline GA ini adalah pada 15 Julai 2010 tau.. so, kepada sesiapa yg nk join.. lekas2 la sebelum terlambat!..


Kalau nk join, ikuti cara2 mudah GA ini.. ikut arahan seperti di bawah ye!

& http://1malaysiagiveaway.blogspot.com/ (done)

* Add blog mama balqis dlm list, tepek banner n pastikan di link semula ke entry tu. (done)

* Buat entry ringkas mengenai Mama_Balqis 1st Moment GiveAway dan masukkan banner Giveaway ke dalam entry n mention dateline GA ini.. (done-seperti di atas)

Monday, July 12, 2010

Giveaway - Jija's Lovely Cottage


lagi contest yg ingin daku cuba.. sesaja try.. mana tau untung2 ada rezeki, ada.. klu takde rezeki pun takpela.. just for fun!!

GA ini bermula pada 8 Julai 2010 hingga 31 Julai 2010 sempena Birthday tuan empunya blog ni iaitu Jija..

So, syarat2nya seperti berikut :

1. click button "Follow" di sebelah utk untuk menjadi followers.. wajib jadi follower Jija tau.. (done)

2. Link blog http://jija-craft.blogspot.com di blog anda (done)

3. Tag rakan2 anda dlm post tersebut utk join sekali giveaway ini. ramai pun takpe ok!! (done)

4. Last sekali tinggalkan "comment' dalam entry dan jugak link.. senang utk Jija keep track.. (done)

5. Hadiah utk GA ini ialah :

Hadiah Pertama : Bread Box
Hadiah Kedua : Spoon Box
Hadiah Ketiga : Cutlery Holder

& ada kelebihan tau utk pemenang pertama iaitu boleh pilih design yg disukai.. best3!!!! hehehe..

so, utk org mcm aku yg bakal pindah umah, best kan klu dpt?? hehehehe...!!!

Dengan segala hormatnya aku nk tag org2 berikut. selamat berGA.. cpt2 join ye! jgn smpai GA ni tamat..

Kak Neena
Kak Adha
Kak Fidz
Maznida
Salwanie
As
Ina
Azreen
Kak Fae
Shikin

Sunday, July 11, 2010

Warkah Untuk BabyIbu

Aku penah mention sket regarding hal ini di link sebelum ni pasal "Warkah BabyIbu" ni. Sebagai peminat blog BabyIbu yg setia, aku tidak lepas peluang utk join giveaway/contest yg dianjurkan oleh Kak Yana atau pun pemilik blog BabyIbu. aku rasa ramai kt luar sana tau blog BabyIbu kan? coz blog BabyIbu ni sgt la famous ok!! n bg ibu mcm aku ni, byk info2 berguna yg boleh diambik dari blog BayIbu ni.. so, kepada sesiapa yg belum penah terjah blog BabiIbu ni, harap2 terjah la ye!!

ok berbalik kepada tajuk entry ni, aku sebenarnya nk gitau yg result "Warkah Untuk BabyIbu" ni dh pun diumumkan.. so so surprise yg sume peserta adalah layak utk terima hadiah dari BabyIbu. dengan erti kata yg lain, tiada pengalah n sume adalah pemenang.. huhu.. mmg best la BabyIbu ni kan?? murah hati sgt.. apa2 pun thanks to Kak Yana..

so, klu korang nk tau full result boleh click kt link INI ya!! klu nk tau nama aku dlm tu adalah Juirfan.. utk pengetahuan korang jugak, aku join "Warkah Untuk BabyIbu" ni tru email dan bukannya tru entry di blog..

Thanks again to Kak Yana a.k.a BabyIbu.. thanks a lot...

Saturday, July 10, 2010

Babyibu Giveaway : BabyRuffkins

Salam Jumaat yg mulia.. time2 rehat cam gini, haruslah cari benda yg berfaedah utk abiskan masa kan? so, benda yg berfaedah yg aku buat hari ni ialah nk join GA yg dianjurkan oleh BabyIbu dan BabyRuffkins iaitu BabyIbu Giveaway : BabyRuffkins. lg la bertambah2 excited nk join this giveaway sbb baru je cek Babyibu punya blog n result Warkah Babyibu dh kuar.. n sume peserta (termasuk aku yg antar penyertaan di hujung2 waktu penamat) berjaya dpt hadiah from BabyIbu.. tu yg best tu. .hehe.. Kak Yana mmg best la!! muaahhhhsss..

Dah, tak mo bebel.. So, let's continue with this GA

GA ini bermula pada 6 Julai 2010 sehingga 6 Ogos 2010. Cara2nya seperti di bawah:
  1. Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini. (done)
  2. Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk BabyIbu Giveaway: BabyRuffkins dan link ke entri ini. (done)
  3. Dalam entri anda, pilih satu permainan dalam laman web BabyRuffkins dan nyatakan mengapa ia sesuai untuk dijadikan hadiah untuk anak anda. (done)
  4. Anda boleh tulis entri dalam BI atau BM. Boleh tambah gambar dan sebagainya mengikut kreativiti anda. (done)
  5. Dalam entri pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan BabyRuffkins. (done)
  6. Add BabyRuffkins dalam bloglist anda. (done)
  7. Harus penuhi semua syarat di atas untuk melayakkan anda dalam giveaway ini (Sila semak ye). (done)
  8. Dah siap semua, tinggalkan komen di entri ini beserta link ke entri anda. (done)
  9. Boleh hantar seberapa banyak entri yang boleh. (tgk dulu, klu rajin n ada masa boleh la hantar byk.. done)
so, hadiah yg aku pilih dlm laman web BabyRuffkins ni ialah :

nape aku pilih hadiah ini?? ianya adalah kerana aku memilih educational toy utk irfan adalah utk melatih irfan utk lebih cepat belajar bercakap, belajar utk berfikir dan dpt belajar utk menghubung kait antara satu benda dengan benda yg lain.. toy ini jugak dpt mengeluarkan bunyi2 haiwan, dan sudah pasti setiap bayi akan lebih teruja apabila mendengar bunyi-bunyian..

Friday, July 9, 2010

Contest Posing Paling Cun

Lama tak join contest.. terasa nk join la.. menang kalah tak kisah.. just to enjoyyy!!!!


Syarat2 seperti di bawah:

1. Kena follow ibu dini (done)

2. Paste banner kt entry n side bar (done)

3. Letak 1 pic yg anda rasa posing tu paling cun n story sket pasal pic tu (done)

4. Letak link kt ibu dini (done)

5. Tarikh tutup ialah pada 15 Julai 2010

ni la gambar yg aku pertaruhkan.. wlupun gambar ni tak secun mana coz tak pki baju cantik dan hanya posing memakai huggies pants, tp bg aku personally, posing ni mmg susah nk dpt tau dari irfan.. aku sempat snap dia berposing gini..

gambar ni diambik masa irfan sedang enak melayan makan roti butterscoth.. mungkin sedap sgt la kot roti tu smpai tersengih2 sambil silang kaki.. apa2 pun sila abaikan background gambar ni ya.. biasala snap2 hari minggu, tgh santai2.. hehehe..

ok.. wish me luck!!

Thursday, July 8, 2010

Penang Cuti Hari ni!!!

Yuhuuuu!! penang cuti hari ni..best ok!! Cuti umum negeri pulau pinang hari adalah bersempena Hari Tapak Warisan (something like that la).. sory tak dpt beri info yg tepat.. coz tahun ni adalah kali pertama penang mengumumkan bahawa 7 Julai setiap tahun adalah cuti umum bermula pada tahun ini.. So, tak kisah la.. janji cotttiiiiii!!! nikmat ooo.. dok umah tak yah p ofis..

tp nikmat2 pn takde la rasa nikmat mcm time bujang2.. skg ni biasala ada anak, dh ada rumah tangga.. rumah n tangga harus la dijaga.. keje umah lak byk.. harus la aku setelkan keje umah mana yg sempat la.. slunya mesti takkan abis punya la.. wlupun weekend 2 hari, takkan abis keje umah tu n akan diforwardkan ke weekend akan dtg.. hehe.. teruk kan?

apa2 jela.. yg penting syukur dpt suami yg fhm.. dia pun tak kisah sgt sbb masing2 keje kan?? so, give n take la...

so, now.. aku tgh layan intenet la sket2.. sambil2 buat keje umah. skg atas dapur tgh masak nasi irfan.. irfan lak tgh tido.. time ni la lenjan2 abis-abisan nk curi2 update blog ni.. klu tak, jgn harap la boleh nk pgg laptop.. harus si kecik irfan tu kacau.. n hubby plak takde kt umah.. td pg ada call dari ofis n dia kena p ofis.. aku pulak relax sket sbb tak masak tgh hari.. sbb bahan basah utk masak takde stok dlm fridge.. so, tunggu hubby balik bawak food.. hehe.. so, agak relax la sket skg ni.. tp stgi irfan bgn, rasanya tak leh la nk curi2 main tenet ni..

ok la.. nk smbung buat keje umah ni.. nk lipat kain, basuh kain n lain2 la.. byk lg benda tak setel.. tgk umah pun dh mcm tongkang pecah dh.. huhu.

k .. tata titi tutu.....

Wednesday, July 7, 2010

Jom p Sekolah!!!

Hai.. lama rasanya tak story mory pasal anak teruna sorang tu.. Irfan skg dh 1 tahun 3 bulan.. td baru je cek up utk 1 tahun 3 bulan pnya umor.. td just timbang je.. n berat dia adalah 9.2kg.. erm.. baru 9.2 kg.. ingat dh 10kg++.. dukung dia punya la rasa mcm 10kg.. rupa2nya baru 9.2 kg.. cek up 1 thn 8.8kg.. dlm masa 3 bulan hanya naik 0.4 kg je.. erm. jadi la kan?? asalkan anak mama sihat, aktif n semakin cerdik.. alhamdulillah..

Sket nk update perkembangan irfan, irfan masih tiada 1 lg gigi pun.. n bercakap pun bg aku agak kurang la.. dia just pandai sebut 'mama', 'pa-pa' (kadang2 je bunyi), 'abah' (agak selalu jg), 'bak' (nak), 'acih' (tima kasih) n dia sebut acih ni klu dia dpt benda dari org & dia bg benda pd org.. so, terlebih budi bahasa la pulak kan. .hehe.. lain2 tu ada la mengomel dlm bahasa dia.. aku pun tak fhm apa yg dia kata.. bila igt2 balik, lawak pun ada sbb mcm aku pulak bila membebel.. hehe like mother like son.. n bila dia marah pulak, dia akan marah dlm bahasa dia.. membebel yg tak fhm apa .. sesekali dgr dia ckp bahasa jepun pun ada.. then bila last sekali marah lps bebel2 sume.. dia akan buat gaya.. tangan mcm marah.. (susah nk describe)..

& klu dia tak nk sesuatu, dia akan geleng kepala.. klu tindakan tu mmg banyak la.. org utara ckp 'byk akai'.. hehe.. mmg byk akai pun anak teruna aku sorang tu.. n bg aku mulut je berat sket.. tp takpe.. irfan jalan awal.. 1 thn 3 minggu dia dh leh jalan, n progress dia belajar berjalan tu cpt.. org kata ada benda yg lambat ada benda yg awal.. so, bg aku ianya fair..

takpela.. td pun aku ckp kt nurse kata irfan takde gigi lg n mulut dia lmbat sket.. nurse kata takpa. .jgn risau.. coz perkembangan baby tak sama.. n ada lebih or kurang kt mana2.. sebagai contoh, nurse kata 1 thn 3 minggu, adalah umor yg agak cpt utk baby berjalan.

ok la.. byk lagi sebenarnya nk cite 'akai2' irfan yg byk tu, tp aku rasa mcm susah lak nk describe tindakan2 irfan.. nti la.. klu aku ambik gambar or video nti aku cite k!!

So, skg back to entry title hari ni, 'jom p sekolah' jom layan video 'akai' irfan.. hehe..

video

Saturday, July 3, 2010

Cite Baru Utk Semua!!

Isnin lepas, aku cuti.. cuti pun cuti kecemasan ok.. bukan apa.. ada perkara2 yg perlu aku setel.. aku tak penah lg la mendedahkan perkara ini dlm blog.. hehe.. mcm suspen je kan perkara ini.. bukan apa.. tkt tak jadi.. so, dengan ini aku dengan sahnya nk start menshare perkara ini dengan korang sume..

napa aku cuti? ekceli aku sdg dlm proses utk membeli rumah.. erm.. n hari isnin lps baru p sign agreement house loan kt bank n p sign S&P kt agen jual rumah.. n also aku byr 5% deposit umah.. 5% je yg mampu.. heheh.. takpela kan, apa2 pun.. mmg la akan susah2 dahulu utk sng2 kemudian, InsyaAllah..

ok .. meh la aku cite sket napa aku nk beli umah.. erm.. of kos la sebagai insan biasa kita mesti la nk ada umah sendiri, keta sendiri n keluarga sendiri kan.. keluarga n keta aku dh ada.. so, rumah pun harus la aku ada jugak.. tu mmg impian sume org la kan?? so, me too!! aku laki bini decide utk beli umah dlm penang je.. sbb kami dua keje dlm penang.. ramai gak org yg keje dlm penang ni tp beli umah kt seberang, kulim n etc.. sbb umah sebelah seberang sana (bukan seberang indon ya) lebih murah nk banding dgn harga rumah dlm Penang ni...

tp bg aku.. biar la aku dok umah apartment kecik cinonek je.. dari aku hari2 nk hadap jem atas bridge, myk keta n tol RM7 penang bridge tu.. n jugak salah satu faktor lain.. sbb babysitter anak aku n faktor usia irfan.. n jugak risiko bila irfan dh bersekolah nti..

lokasi umah yg kami beli ni pun tak jauh dari umah skg.. n kira area2 usm n dkt2 sini jugak la. antara penyebab utama napa aku beli umah dlm penang ialah sbb aku mmg dh sgt2 berpuas hati dgn babysitter anak aku skg ni.. sgt3 berpuas hati ok!! n umah babysitter aku dgn umah aku skg ni pun dkt.. so, aku nk beli umah baru ni pun area2 umah aku skg jugak n yg penting area usm gak n of kos la area2 umah bbysitter aku tu.. So, klu kata en hubby outstation.. tak yah la aku pening2 nk drive jauh2 nk menghantar irfan kt umah bbysitter n nk ke tempat keje..

lg faktor lain, skg ni irfan masih baby .. so, klu kata aku beli umah kt seberang.. klu irfan sakit demam ke apa.. tak ke pening kepala aku nk fikir nk balik tgk dia nk bawak dia g klinik sume.. then sbb lain klu kata aku beli umah kt seberang... nti sekolah irfan sure la aku pening kan.. pening apa ek? hehe.. pandai2 la korang la fikir aku pening apa.. so, utk tidak memeningkan akal fikiran n mentensionkan keadaan, aku decide beli je umah dlm penang utk kami sefamily duduk utk cari rezeki di sini.. misal kata, rezeki kami bukan di sini, rumah tu boleh buat sewa atau jual.. klu nk sewa, aku rasa takde masalah.. dengan lokasinya di area USM of kos agak senang nk dpt penyewa.. n klu nk jual umah tu sekali pun.. harga umah kt penang ni makin hari makin naik.. so, aku rasa tak rugi pun aku beli umah tu..

dlm hati kami laki bini ada jugak la perasaan nk dok umah atas tnh.. yela.. selama mana nk dok umah atas umah org kan? tapi takpe.. aku ckp kt hubby.. kita baru nk mula hidup, kita start la dari bawah.. sket2, kita upgrade la hidup kita.. insyaAllah, ada rezeki suatu hari nti..

Ekceli aku ada beberapa hutang gambar utk Kak Adha a.k.a Mak Izz.. hai.. kak adha, apa la cite akak skg.. lama menyepi... tau la dlm pantang.. bila nk online? hehe.. dia ada request soh aku ambik gambar apartment baru aku tu n upload dlm blog coz dia nk tgk.. tp masa aku g tgk umah tu sungguh tak sempat ok!! dgn elektrik pun tak disambung lg.. so, lighting tak brp nk cukup dlm umah tu.. apa2 pun.. kak adha, utk tidak mengewakan akak, ju nk attach a few gambar bakal umah ju ni ye.. ni pun curi dlm website penang properties.. tp so sorry gambar dlm umah tak dpt la ju nk tunjuk.. coz mmg tak ambik pun.. nti2 la.. bila dh confirm duduk, dh cat segala bagai ju mesti tunjuk kt sume my blog reader ya!!

Oh ya.. FYI, umah yg bakal aku beli ni bukan lah rumah baru ye.. aku beli dari owner la.. so, fhm2 la.. condition umah ni ada la sedikit cacat celanya.. n akan of kos la akan direpair sblm aku masuk duduk mendiami.. tp bila tu tak dpt la nk agak lg, mybe dlm thn ni or awal thn dpn la kot.. tu agak2 aku je.. apa2 pun korang sume doakan la agar segala urusan ini berjalan dgn lancar.. amin...

here attached some pics that aku curi dlm intenet n klu nk tgk lg leh jugak dlm website Penang Properties.. layannnnzzzzzz...................

sblm tu ni sket details pasal umah ni..

Building Details:
Blocks: 7 Storeys: 7 - 13 Units: 496 Bedrooms: 3 Bathrooms: 2 Built-Up: 700 sq. ft.
Tenure: Freehold Entrance: North-West Year Completed: 1999

Facilities:
Sauna, Car Park, Badminton Court, Gymnasium, Jacuzzi, Swimming Pool, Mini Market, 24 Hours Security, Landscape Garden, Community Hall, Reading Room

Neighbourhood Environment:
School / College, Restaurant / Fast-Food, Medical Centre


keseluruhan apartment

1 of the block

main entrance

Taman Jade View Apartment

Rukun Tetangga pun ada

& last but not least harus ada swimming pool..

ok.. cite tamat.. akan update pasal umah ni dari masa ke semasa.. insyaAllah...

Esoknya....

Sambung cite last entry k!! amboii berhari2 aku ambik utk abiskan cite ni.. dh la cite basi.. hehehe.. tak kisah la kan? yg penting aktiviti2 aku diabadikan dlm blog aku ni ha.. mana la tau.. kot2 nk kenang2 balik..

So, straight to the point la.. selepas aku lena diulit intan dlm chalet yg serba sederhana.. wlupun sederhana tp nyenyak tido ok!! irfan pun sgt nyenyak.. tak jaga lgsung sepanjang mlm n pg.. wlupun takde aircond, kipas sudah mencukupi n tambah pula hembusan angin laut.. uhh..!! cukup mendamaikan dan menyenyakkan aku tido dlm kepenatan.. wlpun masa aku tido en hubby tiada di sisi.. haha di mana dia?? of kos la hilang n berada di pantai utk fishing.. itu la kejenya.. aku pun tak tau kul brp dia masuk bilik..

k.. pg2 tu.. spt biasa bgun n breakfast.. then pg tu takde la apa2 aktiviti sgt, cuma ada sukaneka yg simple2 je.. then terus la balik.. smpai di rumah lebih kurang jam 12.. tp sempat lg aku buat aktiviti sendiri.. nk tau aktiviti apa?? ha.. tgk gambar kt bawah.. sblm ni view dulu a few pics irfan yg sgt enjoy n tak mau lgsung aku mengawalnya.. al maklumlah dh cekap berjalan, sumenya nk redah.. k layan jela pics..

time ni.. lepas acara sukaneka.. sukaneka tu ialah bowling.. biasala bowling sukaneka guna botol mineral n buah kelapa je.. masa tgh org dok main sukaneka tu, irfan bukan main taksub nk g main jugak.. So, lepas je org2 dewasa n kanak2 abis je main.. ha.. turn baby lak.. tp baby tu sorang je la main sorang2.. hehe.. tgk betapa sugguhnya dia susun botol air mineral tu..

alamak terduduk pulak!! dh tak larat nk mencangkung..

ha.. dh duduk.. baru selesa nk main.. pening kepala aku fikir nk sental seluar irfan tu..

jgn kacau irfan ok!!

kusyuk sungguh.. smpai aku panggil dia pun dia buat derkk je tau..!

ha.. nk tau aktviti apa yg aku buat yg aku cite kt atas td.. ha.. jom tgk.. biar gambar yg bercerita.

aktiviti apa lg?? harus la mandi laut.. irfan tak penah mandi laut tau.. ni 1st time la..

apsal muka cuak je tu?

huhu.. bestnya dia mandi laut.. wlupun tak pki swimming suit.. sbb swimming suit tak bawak.. pelampung tu pun sbb mmg dh ada dlm keta..

oucch!! masinnya air.. slu irfan mandi air tawar je.. hehehe

hehe.. best gak mandi laut..

main ombak..

dh.. jom kita balik..
tp irfan tak mau balik ok!! tu pun dia nk jln2 lg..
uishhh.. bahaya klu dilepaskan dia jalan, coz dia terus nk jalan ke laut je..

kami di sini
"NurirfanJuezrie
Teluk Senangin
18-19 Jun '10"

Laut yg terbentang luas..
"selamat tinggal!!!!"


-tamatttttt-