Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, April 30, 2010

Lucky Draw

Erm.. maaf sume.. ni last minit punya entry di saat kesibukan melanda diriku skg ni.. tp apa2 pun mesti menyempat je.. just to join lucky draw.. bukan apa.. tuan penganjur yg tinggal komen di blog aku ni ha.. so, y not join.. mana la tau kot2 ada rezeki.. sebelum2 ni try tak penah bertuah.. heheh.. takpe.. sekadar mencuba, ada rezeki, ada la.. insyaAllah..


So, jom la kita join lucky draw ni.. tarikh tutup lucky draw ni telah dilanjutkan ke 15 May 2010..npknya lg byk masa la.. n rugi je aku kelam kabut join lucky draw ni.. dlm tgh2 kelam kabut join, rupa2nya tuan penganjur telah extend tarikh tutup pulak.. so, aku tak join ni di saat2 akhir la.. .. saya nk juga la join lucky draw ni bukan apa.. just try n mana tau bertuah dpt hadiah free.. hadiahnya pulak bukan calang2.. hehe.. tq penganjur iaitu MummyAr. n thanks jugak to mummyar sbb sudi tinggal komen kt my blog k.. klu tak saya tak tau pasal lucky draw ni..

Tuesday, April 27, 2010

Irfan Minum Tropikana Twister..

Nk tgk gelagat irfan minum tropikana twister, jom layan video k!!

P/S : sorry yek sbb video ni pendek2 coz bateri camera abis. tgh sedap2 ambik video tetiba je padam.. so ada byk video yg bersambung2..

video

video

video


Rambut Baru Irfan

Aku nk tunjuk kt korang sume rambut baru irfan.. korang jgn terkejut tau.. sebelum ni rambut dia pjg sgt.. smpai dh merekot2 hujung rambut.. so, weekend baru2 ni.. en hubby balik, apa lg.. terus kasi potong sama itu rambut irfan.. tak mo ckp byk. jom lyn pics k~

BEFORE

&


AFTER
>

>

>

>

>

>

>

Irfan yang hampir2 botak. papa irfan punya keje... dinipiskan rambut anak teruna saya tu.. huh!!.. apa2 pun muka irfan npk nakal dgn rambut barunya itu.. takdela npk muka irfan jambu je.. hehehe.. jgn marah ye irfan..

Thursday, April 22, 2010

Tengah Gila!

Aku sebenarnya skg ni tgh menggila drama ni!!

Adamaya

di slot Akasia, setiap Isnin - Khamis, jam 6.30 ptg.. Huh!! bg aku best sgt.. rasa bila tgk drama tu layan je.. cute sgt Lisa & Sein.. n dorang sgt match.. huhu... tak sabar nk balik keje sbb nk tgk drama ni..

cite ni adalah adaptasi dari Movie I'm Not Single.. 1stly aku tak minat sgt cite tu.. tp bila tgk smpai abis not bad la.. tp kt drama ni dia lebih la cite dia sbb drama bersiri kan? so, jalan cite lebih pjg, n ada la konflik2 yg lebih2 sket dlm drama ni.. Adam tu sgt cool, macho, romantik, sabar.. huh! mmg ciri2 lelaki idaman la!.. Lisa pula sama je dlm I'm Not Single.. tp apa2 pun mmg best la.. tak sabar nk tunggu cite ni ptg ni.. klu boleh aku nk tgk tak mau stop 1 jam n tak mau ada iklan klu boleh biar abis terus cite ni.. tak nak tunggu2 esok2 or episod seterusny.. hehe..gila kan??

Wednesday, April 21, 2010

Zara's Besday

**P/S : ini cite backdated..

Hai sume.. maaf la terlewat nk update cite ni ha.. sbb nk tunggu pics dari tuan empunya birthday party ni..

oh ye!! sebelum aku berceloteh pjg, meh la aku kasi intro sket.. klu korang ingat lg kt entry NI, aku ada wish kat Hepy besday to Zara. So, ni la aku nk cite besday zara yg di celebrate pada hari Sabtu, 10 April 2010.. besday zara ni adalah pada 9 April 2010, 5 hari lewat dari besday Irfan. Oleh kerana 9 April 2010 jatuh pada hari Jumaat, so ibu zara, Nadia decide utk celebrate besday anak dara dia pada hari Sabtu.

so, jom layan pics smbil daku bercerita k..

1st sekali mesti la nk tunjuk birthday gurl..
"Aleesya Zara the birthday gurl"

Decoration

jom tgk food lak..

Dadih pink & purple.. theme colour of the day..

Roti jala..

yg ni paling best.. laksa..
aku rasmi mkn laksa selepas 1 tahun 1 minggu melahirkan irfan..
besttt sgt..

Candid action

me, irfan, niza, nadia & qaira

Birthday cake yg sgt cute


zara & her mommy

alahai tersimpul malu..

zara, ibu zara & abah zara bersemangat meniup lilin..
Opppss!!.. zara tak bersemangat.. hehehe

acara potong kek

acara makan kek

so cute!

zara comot makan kek

terserlah kecomelan zara

last but not least.. ada gak tau aksi mereka berdua ni.. hehehe
irfan very the kasanova face ok!!..

ok..tamat cite... the end...

Saturday, April 17, 2010

Tag Selongkar Fuhh!!!

1stly thanks to intan suraya sbb sudi tag aku benda ni.. 2ndly thanks to syikin sbb jugak tag aku benda ni.. ekceli kan intan n syikin, sory bebanyak.. sbb ju dh penah buat tag tu agak lama jugak la.. tapi takpe kan? kira aci la.. so, ni aku linkkan utk korang entry tu.. so korang layan jela...

sekadar gambar hiasan

P/S : entry aku yg tu takde gambar tau.. just entry bertulis.. harap korang tak bosan utk membacanya..

Wednesday, April 14, 2010

Anugerah Terhormat

Wah!! 2 latest entry aku adalah award je.. bukan apa.. hari ni mcm free sket.. so, dpt la aku blog walking blog mana2 yg aku tak sempat baca.. esp blog Kak Neena la.. klu aku missed 1 or 2 hari je.. jenuh aku nk membaca.. bukan apa ada je cite yg kak neena nk cite.. idea dia lak byk..huhu.. so, hari ni dh abis ju bc blog n sume tag n award ju akan lunaskan.. cuma 1 tag je belum buat yg pasal kasut tu.. sbb takde idea la.. hehe.. KIV dulu ek?? n 1 more thing, kak neena.. entry2 lama yg ju dh stel bc ju tak tinggal komen tau sbb dh lama kan.. sbb nti akak pun kena view lain pulak.. so, so sorry k!!

N award ni jugak datangnya dari Kak Neena. sapa lg kan? hehe.. So, many thanks to Kak Neena..

nk kena pass award ni kepada 20 orang lak pulak... mak aii..mana aku nk cari 20 org ni..
hehe.. klu tak cukup 20 pun kira ok la ek.. halal lah..

so, timala award ni ye! Klu yg dh terima, kira aci la.. aku tak kira sbb nk cukupkan 20 tp ni belum tentu lg cukup 20 org.. hehe..
Huh!! berpeluh pilih 20 org..

Tuesday, April 13, 2010

I Love Your Blog Award

Dapat award ni dari sapa lg klu bukan Kak Neena.. rajin sungguh dia kan?? nk rajin mcm dia la? tp ntah la bila.. hehe.. takpe abaikan benda tu.. yg penting, sama mcm Kak Neena, aku pun nk hadiahkan award ni kepada sume pembaca blog aku la.. so, tima la...

Saturday, April 10, 2010

Al-kisah Mereka Berdua

Siapa mereka berdua ni? adakah aku n hubby? oh.. tidak!! aku nk cite ni alkisah mereka ni...

Nur Irfan Hakim & Aleesya Zara

aku nk cite la.. peel budak2 ni... hehe.. nk tergelak pun ada tau.. gambar ni sume masa celebrate besday irfan la.. kan nadia adalah family terawal smpai.. sementara nk tunggu staf2 KFC siap2 tmpat n makanan, so kami just duduk sembang2 tgk telatah anak2 la..

Bila aku dudukkan dorang berdua sebelah2 atas baby chair, korang tau bukan main lg.. irfan dgn liuk lentok dok melentok kt zara.. huh.. aku time tu pnya gelak smpai nk pecah perut.. aku pun heran.. klu dgn aku n hubby takdenya nk gitu2.. hehe.. dorang pun tau kan nk berkawan..
pstu ada la mcm adegan nk kiss2.. dok melentok kt si zara .. yg zara pulak menyerah je.. hahaha lawak betul la.. tp sebenarnya dorang ni nk berkawan.. standard la budak2 kan..klu jumpa org yg baya2 dorang mula nk pegang tgn la, muka la, korek hidung la korek mata la.. sume ada la.. hihi..

jom la layan pics.. tgk aksi mereka ok..

irfan steady lg.. sempat nk posing

hah.. dh start mula la tu..

zara dgn muka terkejut!

hah..nk tarik baju lak..mcm nk gaduh pun ada ni..

bisik apa tu?

mcm berbincang sesuatu utk jatuhkan seseorang..

huh.. suspennya!

"hah!! mls la" kata irfan.

masih berbincang

"gini la zara.. bla.. bla..bla" irfan berkata.

"kalau dpt terjun merangkak kt bawah best ni"

"cntik la kasut zara"

"mana mama ni.. irfan dh lapar la.. nk mkn fries"

"eh.. irfan kan birthday boy.. mana leh mkn dulu.. kena tunggu tetamu dulu"

akhir kata dari mereka berdua :

"hehe.. jgn la marah.. sume dialog2 di atas adalah rekaan mama irfan semata2. tiada kena mengena dengan hidup atau pun mati.. di kesempatan ni irfan nk ucapkan Happy Birthday kepada Zara hari ni, 9 April 2010.. hehe.. umur kita beza 1 minggu je.. esk kita jumpa lg kat birthday party zara ek..insyaAllah.."

ekceli dorang ni mmg dh saling kenal mengenali.. klu dorang tak jumpa tru aku n nadia pun, tp dorang slu jumpa masa aku n nadia p keje.. mana taknya.. umah mengasuh irfan di tingkat 4 , zara di tingkat 6 di blok yg sama.. N jugak babysitter zara kawan kpd babysitter irfan.. so, slu la dorang jumpa pun main sama2..

ha.. jom tgk lg gambar yg aku sempat snap sebelum ni..

tempat kejadian di umah zara

irfan kusyuk bermain

sedapnya irfan minum susu

"irfan tgk la camera, mama irfan nk ambik gambar"

blurr pulak!

gitu la kisahnya..

~tata~