Rajin2 la Click sini ye!!

Me & Hubby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 26, 2009

Selamat Tinggal PD

Erm.. setelah selesai segala aktiviti di hari Isnin, tibalah hari Selasa.. So, klu dah hari selasa, apa lagi.. tibala masa utk pulang ke Penang.. Aku rasa agak berat hati nk tinggalkan PD sbb rasa mcm tak puas je.. yela kan stay 1 mlm je.. tp apa leh buat.. esoknya aku n hubby dah keje.. So, kena la balik jugak..

Aku check out dari Astana Beach Resort PD lebih kurang pada jam 11 lebih jugak la pg tu.. n then teruskan perjalanan balik ke Penang.. So, apa2 pun.. aku enjoy with the trip.. wlupun percutian aku ni tak la lama n percutian ni hanya lah percutian sambil menyelam minum air.. tp we all sefamily sgt enjoy apatah lg bercuti dengan anak tersayang.. sesungguhnya telatahnya yg buat kami laki bini tak kering gusi n happy jer all the way... N alhamdulillah.. sepanjang perjalanan pergi n balik.. irfan tak meragam lgsung.. sesungguhnya irfan adalah anak yg baik.. keep it up ye irfan.. jgn kecik2 je baik.. besar2 nti pun kena jadi lebih baik k.. be a good boy k!!.. thanks my darling irfan...

So, apa pun.. kita tgk dulu pics yg sempat di snap sebelum pulang.. check it out..

Sory papa!! sume gambar mama dgn irfan.. hehehe

OK!! gambar bertiga pulak!!

Papa n Irfan

Irfan N papa di Restoran Jejantas Sungai Buloh

"Alamak, irfan pejam mata"

So, itu sahaja yg dapat aku sajikan utk korang.. tamat lah sudah cite trip aku ke Negeri Sembilan.. diharap dpt kita berjumpa lg di trip2 yg akan datang..

babaiiiiiii............................................

Wednesday, November 25, 2009

Jalan2 Cari Makan

Kena dengan tajuk entry ni, aku nk cite la kt mana aku makan malam tu.. Aku makan kat...

Cowboy Place Water Beach Cafe

Kedai ni famous dengan nasi kukus ayam panggang.. fuh!! rasanya mmg sedap.. tak rugi hubby stop kat kedai ni.. kami pun tak tau makanan kt kedai tu sedap ke tak.. just try n error.. tp tgk org tu mmg la ramai kt kedai tu.. tu yg singgah.. tp keputusannya mmg sedap.. aku bg 5 star.. jom tgk antara menu yg disediakan..

nasi kukus


Ayam panggang dengan sosnya.. sos yg colour hitam tu sgt la sedap.. Ayam panggang pun sedap. pendek kata sume sedap la..

Air sirap bandung yg sangat 'kaw'...

"Jom Makan!!"

Jom tgk aksi irfan plak mlm tu..

tak tau la apa yg dia tgk smpai terangkat kaki

ha.. sampai terkeluar lidah

Aku tgh tgk gelagat irfan

Eerm... kesimpulannya mmg best makanan kt cowboy place tu.. so, korang2 klu g ke PD singgah la mkn kt situ ek.. (cewah promosi lak).. takde la.. aku just gitau apa yg aku rasa je.. tp klu korang g makan, tak sedap aku tak jamin la.. sbb ikut selera masing2.. but for me, i like it very much..

So, Chow duluuuu.. tunggu last entry utk trip ni k!!

Jalan2 Ambik Angin Laut

Setelah selesai mandi manda di swimming pool, aku pun terasa amat lapar sekali. amat lapar? tak de la amatss sgt.. kira boleh tahan la.. so, lps je mandi manda, aku pun bersiap2 utk keluar jalan2 di sekitar pantai n jugak jalan (naik keta ok) di sekitar pantai Teluk Kemang sambil2 tu.. nk cari jugak kedai2 mkn yg best di tepi-tepi jalan.

So, jom tgk aksi bergambar di tepi pantai..

Irfan n papa

Irfan with me

Again with me

N again with me

background apartment "Astana Beach Resort"

Aku tgk laut, irfan tgk pasir pantai

aik.. tetiba muka hubby serius, irfan lak tak tgk camera.. npknya aku sorang je la yg gembira

best posing from 3 of us

Saya la Nur Irfan Hakim

tgk irfan tu! sibuk je tgk tgn dia.. aku pakaikan glove kt irfan sbb nk bg tgn dia panas lps berendam dalam pool

2 manusia yg sangat ku sayangi..

candid Time!!!

apa yg dorang tgk tu ek??

NUR IRFAN HAKIM

Aku sgt suka + suka sgt dgn gambar ni.. npk ala2 diambik oleh jurukamera yg pro (uwekkk perasaan betul aku nih). But gambar ni aku suka sgt.. irfan dah mula pandai posing..hehe

irfan happy

ok.. dah2.. jom g makan..

Ok..jom cari tmpat makan.. nk tau aku mkn kat mana?? tunggu next entry!!




Swimming Time!!!!

hi sume.. ok smbung cite K!! lps je bgun tido.. Aku, hubby n irfan pun siap sedia utk ke tingkat 3 di mana letaknya swimming pool.. this is the 1st time irfan swimming dalam pool yg besar.. slunya dia swimming dalam pool yg kecik dalam bilik mandi kat umah.. tp pool tu tak leh swim pun. just duduk2 smbil main2 air.. so, this is the real one.. secara ringkasnya, dapat aku rumuskan di sini, irfan sgt suka swimming.. aksi sukanya diabadikan dalam gambar dan video di bawah.. k.. let's go!!.. lyan gambar n video di bawah ek!!..

test dulu masuk dalam air..

npknya dia berminat

try masuk air tgk!!
"huhu.. sejuknya mama"

hubby masukkan irfan ke dalam pelampung Ben 10

Pelampung Ben 10 yg dibeli di Nilai Square

"Irfan suka la mama!!"

Senyuman gumbira!!

Tangan irfan sibuk dok menguis air

Irfan lengkap bertopi renang

Walaupun air sejuk, tp dia ttp gagahkan diri jugak..

"Papa, nk swimming lagiiiii!!"

"Erm.. yela2.. tak abis2 nk swimming je irfan ni tau"

"jom la kita swimming ek! jgn merajuk ok!" (sila tgk muka irfan yg mcm merajuk)

"kita swimming ek"

mcm anak cina kan?? mata bertambah la sepet bila pakai topi renang yg penuh dahi..

"cpt la.. irfan nk berenang ni..."

erm.. irfan buat apa tu??

"jom gi sana pulak"

"sejuknya air!!"

ha.. sebelum melabuhkan tirai entry kali ni.. aku nk upload video irfan swimming. So, harap terhibur.. sila abaikan bunyi sound effect yg tak berapa best tu k...

video


video

video

ok.. tamat la sudah kisah swimming irfan.. kisah swimming irfan? oh. no! no!.. dengan aku2 sekali turun ikut irfan swimming tau.. huhu.. tak dpt dinafikan air sgt la sejuk..
tp irfan buat derk je.. sesungguhnya dia sangat sukakan air.. smpai dia dah tau dah bila nk mandikan dia, time tanggal baju n seluar tu dia dah gedik2 suka..

k la.. nk tau aku buat apa lps swimmingg.. jumpa next entry!!!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................